TechDaily: Slik ser den nye Uber-sykkelen ut

Slik ser den nye Uber-sykkelen ut

Om hopp 1
Et sprang fremover for utleiesykler – den nye e-sykkelen fra Uber-datter Jump (Foto: Jump)

Uber er ikke bare avhengig av taxitjenester, men også på utleiesykler. Jump er sykkeldatterselskapet til selskapet, som ikke bare er i et godt dusin amerikanske byer i starten, men også i Berlin. Jump introduserer sin nye e-sykkel i januar, som nå er offisielt lansert. I følge FastCompany tilbyr den røde sykkelen mange nye funksjoner: avtakbart batteri, moderne skjerm med smarttelefonholder og en en meter lang ekstremt robust kabellås bak. I motsetning til konkurrentene som også tilbyr normale sykler, vil Jump-flåten fra neste år utelukkende bestå av disse e-syklene. Jumps vedlikeholdsteam kan bytte batteri (som rapporterer ladetilstanden til kontrollpanelet) med bare noen få klikk og umiddelbart bruke sykkelen igjen. I USA skaper sykkelen med pedalstøtte opptil 32 km / t, i Tyskland bør nå den vanlige grensen med et tempo på 25.

Om Jump 2
Nesten som et innebygd navigasjonssystem: smarttelefonholderen på den nye hoppsykkelen (Foto: Jump)

Twitter endelig tilbake i kronologisk rekkefølge

Twitter Kronologisk
Hardtarbeidende stjerner for Twitter: Den kronologiske tidslinjen er nå enklere å ringe opp (Foto: Twitter)

I snart fire år har Twitter mishandlet brukerne sine med en vilt virket tidslinje basert på de påståtte Twitterers interesser. Det gjør det vanskelig, om ikke umulig, å følge med på hva Twitter-kontaktene dine faktisk skriver. Dette har ført til mye bruker sinne, og til en bombe av tredjepartsapper som Tweetbot, som fremdeles viser en klassisk kronologisk tidslinje. I noen tid var det også et kronologisk alternativ i den offisielle Twitter-appen – men bare godt skjult og vanskelig å finne i innstillingene til appen. Etter år med protester gir Twitter endelig etter – og viser at det noen ganger (men sjelden) lytter til brukerne. Fordi den offisielle Twitter-appen tilbyr med den siste oppdateringen igjen for enhver kronologisk tidslinje som er lett å finne uten funksjoner som «Hvis du gikk glipp av det» eller «hva du måtte ønske». For å se dem, klikker du bare på den nye starleten som heter «Sparkle», som er tydelig plassert i øverste høyre hjørne av appen. Hvis appen får vite at en bruker klikker på asterene oftere, bør den kronologiske tidslinjen automatisk bli standardinnstillingen, i følge The Verge. Nyheten starter på iOS, kommer deretter for Android, og bør gradvis rulles ut for alle brukere.

Neste Xbox blir en anakonda

Xbox One
Microsoft tester for tiden interessante nye funksjoner for Xbox One (Foto: Microsoft)

Neste generasjon Xbox skal være gift for Sonys PlayStation. I følge Windows Central utvikler Microsoft for tiden den nye konsollen, som vil bli utgitt i 2020, under kodenavnet Anaconda. Her er igjen to modeller vises. Anaconda vil være etterfølgeren til Xbox One X, for tiden den dyreste og kraftigste konsollen på markedet. En av de mest interessante nyvinningene kan være bruken av raskt SSD-minne for å fremskynde lasteprosessen. I tillegg skal AMD-grafikk gi enda mer kraft. Parallelt jobber Microsoft under kodenavnet Lockhart på en litt enklere og billigere versjon av konsollen, analog med den nåværende Xbox One S. Begge de nye modellene skal være kompatible med Xbox One-spillene.

Smarttelefonen som varer en uke

Doogee S80
En smarttelefon som en tank – og med en ukes batterilevetid! Doogee S80 (Foto: Doogee)

Et flertall smarttelefonbrukere ønsker mobiltelefoner som varer lenger enn bare en dag. Men de ville også være villige til å godta litt tykkere smarttelefoner. Dette resulterer i avstemninger igjen og igjen. Hvordan en mobil ser ut, som går i en uke, viser nå den nye Doogee S80, som er tilgjengelig på Ebay for 380 euro. Den kraftige Kina-telefonen, en slags Audi Q7 for å ringe, kommer med 10 080 mAh batteri. Til sammenligning har iPhone XR, for tiden Apples telefon med lengst batterilevetid, et innebygd batteri med 2 942 mAh. Takket være forskjellige energisparende tiltak, bør Doogee S80 faktisk vare en uke. Produsenten lover med en batterilading 76 timers videoavspilling, 136 timers telefonsamtaler og 54 dagers standby – dette minner nesten om gode gamle Nokia-telefoner. Den panserlignende smarttelefonen er 2,12 tommer tykk, nesten så mye som tre iPhone 8. Så mye batterilevetid må det ikke være for de fleste brukere da, men sannsynligvis …

195-gigapikselfoto fra Kina

Kinasatellitt
Fra TV-tårnet til ansiktene til mennesker – megafotoet fra Shanghai (Foto: BigPixel)

Et oppsiktsvekkende bilde fra Shanghai! Utsikten fra det 468 meter orientalske perletårnet på byen består av 195 gigapiksler – det høyeste oppløsningsbildet som noen gang er tatt i Asia. Fra tårnet kan det originale bildet brukes til å zoome inn på ansiktene til forbipasserende på gaten. Bildet imponerte – men viser også at innbyggerne i Kina, med tanke på slik teknologi, ikke lenger håper å unnslippe det allestedsnærværende utseendet til regjeringen.

Slutten på LEAD: appen for alle rulleavhengige

Noensinne bla
Den som bruker EverScroll trenger ikke å se på skjermen lenger når du blar (Foto: Artus Interactive)

Appen EverScroll gir lettelse for alle rulleavhengige som stadig ser på smarttelefonen, og ikke kan slutte å rulle. Fordi appen (ikke helt alvorlig ment) tillater uendelig rulling, uten å se på innholdet på skjermen. Smarttelefon-junkier som lider av såkalt «face-down isolation» kan bla som vanlig med tommelen. Men du trenger ikke lenger å stirre ned på skjermen, men du kan fokusere på trafikken eller til og med på dine medmennesker. Gratis jux-appen fra Frankfurt har kommet seg inn i iOS-butikken, tommelen for denne ideen!

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *