Skattekalender 2019 – Forberedelse for alle saker

Samle regninger, gjør arkiveringen og få igjen de tykke mappene ut av skapet. Den egen regnskapsavdelingen dvaler ikke, og selskaper og privatpersoner blir utfordret til å holde seg oppdatert med den nyeste lovgivningen. I tillegg til lettelsen for familien, ble fristene for forskudd på merverdiavgift og selvangivelse forlenget i år.

I dette tilfellet er forsiktighet nødvendig, fordi fristene varierer avhengig av skattepliktens størrelse og selvangivelsesforfatteren. Så for å være godt forberedt for 2019 og sende inn alle dokumenter i tide, bør alle avtaler være i hodet.

Skattekalender 2019
(Grafisk: Billomat)

Datoendringer i inntekts- og omsetningsavgiftsrapportering

2019 bringer ikke bare skatteendringer med oss, men vi kan også se frem til mer sjenerøse frister for selvangivelsen. For fra i år har skattebetalerne opptil to måneder mer tid til å sende dem til skattekontoret. Disse inkluderer inntekt, salg, handel og selskapsskatt.

Der fristen for den årlige kunngjøringen var 31. mai i fjor, vil den bli flyttet til 31. juli i år. Skattytere som ansetter en skattekonsulent for å utarbeide selvangivelsen, har imidlertid mer tid. Fordi skattelovgivningen i prinsippet tar hensyn til konsulentenes ekstra belastning – dermed blir de gitt mer tid. Fra 2019 vil det imidlertid ta ytterligere åtte uker. Dette betyr at omsetningsangivelsen for regnskapsåret 2018 fram til 28. februar 2019 må sendes inn av skattekonsulenten. Men pass på: Denne fristen forlenges igjen med 12 måneder til 28. februar 2020, hvis skattekonsulenten skal benytte seg av en frist.

utstilling

Men pass på: Etter endringen i henhold til §152 i skattekoden, vil forsinkelsen etter denne fristen bli håndhevet ved lov. Dette er den minst vakre delen av den nye forskriften.

Frister for momsangivelse: Månedlig eller kvartalsvis?

Selv om moms er en såkalt årlig skatt, er det nødvendig for gründere å foreta forskudd for deres mva innkrevd i løpet av året. Dette skyldes hovedsakelig størrelsen på skattegjelden. Gründere og selvstendig næringsdrivende som har merverdiavgiftsansvar på mellom 1 000 og 7 500 euro året før, må foreta en forhåndsreservasjon fire ganger i året for hver tredje faktureringsmåned. Hvis skattegjelden er høyere, bør forskuddsvarslingen imidlertid sendes månedlig til skattekontoret. Unntatt fra betalingsplikten er de som har skattegjeld mindre enn 1000 euro.

Viktig: Oppstartere må sende inn en månedlig søknad uavhengig av omsetning de to første årene.

Du kan også være interessert i dette: En oppstart for oppstarter

Skattekalender 2019: De viktigste dataene på et øyeblikk

De ordinære datoene for innsending av forskudd på mva-avkastningen faller den 10. kalenderdagen etter den månedlige eller kvartalsvise faktureringsperioden. Hvis dette faller i helgen eller på helligdag, faller fristen den påfølgende arbeidsdagen. Skattegjelden oppstår da samtidig med fastsettelsen eller registreringen av skatten. Av denne grunn må betalingen skje samtidig. For å betale hele beløpet, gis skatteforbrytere en avdragsfrihet på opptil tre dager. Dette betyr at avdragsperioden for betaling av skatteplikten blir forlenget fra den ordinære forhåndsvarslingen i april 2019 til 13. mai. Med en langvarig forlengelse vil dette bli forsinket i ytterligere fire uker frem til 13. juni 2019.

Du kan også være interessert i dette: Hvordan ledere ødelegger vår glede av arbeid

Konklusjon: God forberedelse er halve kampen

I år tilpasser staten noen lover til EUs regler. Av denne grunn er det viktig for enkeltpersoner, bedrifter og selvstendig næringsdrivende å se to ganger for mulige endringer i fristene. Selv om de er utvidet, må man passe på å ikke pådra seg ekstra tidsforlengelser.

Paul-Alexander-Thies er administrerende direktør i Billomat. Han har over ti års erfaring som toppsjef og har bidratt til å bygge mange selskaper som Groupon, Payleven (Rocket Internet) og Travador. Hans lidenskap for netthandel og motivasjonen for det fremtidige markedet FinTech fører ham nå til det nettbaserte regnskapsverktøyet Billomat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *