Ukens beste apper – Del 21

ARD lydbibliotek

Ard Audiotheque App
Dokumentarer, hele programmer, komedie, satire. og nå også livestreams fra radio – det er det som scorer ARD-lydbibliotek-appen (Skjermbilde: App Store / Gronau)

Det er mange podcast-apper: Castro, Overcast eller Pocket Casts. Nå er ARD-lydbibliotekappen en av de obligatoriske nedlastningene.

Denne uken fikk programmet en stor oppdatering igjen. Fra nå av kan alle ARD-radiostasjoner og Deutschlandradio streames live fra appen. Dette eliminerer behovet for å bytte til individuelle apper eller applikasjoner som TuneIn eller Mottaker, hvis du vil høre på tyskspråklige radiostasjoner.

Kjernevirksomheten til ARD-lydbiblioteket er imidlertid hørbar dokumentasjon, programmer, komedieserier eller kunnskapsmagasiner som allerede er blitt kjørt på en av ARD-kanalene. Dermed er lydbiblioteket et mediebibliotek for radiolyttere som leter etter en one-stop shop for direktesendinger og repriser.

Og mens jeg er inne på det, er det fremdeles to spesielle perler fra ARD-lydbiblioteket. Jeg kan spesielt anbefale u.a. «Den fine uken» med Volker Wieprecht eller bidragene fra vitenskapssamtalen «Proffene» med Stephan Karkowsky. Hvis du foretrekker live, kan du streame «The Beautiful Week» hver fredag ​​(fra 13 til 17) eller «The Pros» hver lørdag (09.00 til 12.00), begge i RBB RadioEleine.

Pris: gratis

Last ned lenke for Android / Last ned lenke for iOS

musikk Harbor

Music Harbor
MusicHarbor er tilgjengelig på iPhone og iPad. Det er ikke en Android-versjon ennå (Foto: MusicHarbor)

Fra det mest uttalte ordet i ARD-lydbiblioteket til musikk: Ingenting er mer irriterende enn å finne musikk fans som en av favoritt tolker eller band har gitt ut en ny sang eller til og med et nytt album – og du får det bare ved en tilfeldighet måneder senere ,

Så det skjer ikke lenger, det er også en app for det. Knapt noen vet så langt, men det er en kul ting: MusicHarbor. Porten for nye utgivelser, konsertannonser og andre nyheter om dine musikalske favoritter.

I selve strømmen viser MusicHarbor de nye utgivelsene, også basert på en Apple Music-integrasjon. Biblioteket skannes for dette. For å motta nyheter fra enkeltartister, kan de merkes under «Nyheter». Konserter på sin side er oppført etter dato (den siste først), avhengig av beliggenhet.

Når appen åpnes igjen, vil MusicHarbor laste spor og album i bakgrunnen siden appen sist ble lansert.

Appen er til og med lokalisert tysk. Den eneste ulempen: Mangler fortsatt en Android-versjon.

Pris: gratis

Last ned lenke for iOS

Alt-Frekvenser

Gamle frekvenser
Velkommen til det mystiske radioprogrammet: Alt-Frequency går på lufta i appbutikkene (Foto: App Store)

Du har allerede lagt merke til: I dag handler ukens beste apper om podcaster, musikk og radio. Og det endrer seg ikke med det tredje apptippet: Alt-Frequency er et mystisk og interaktivt nytt spill der du manipulerer radiobølger. Det lydbaserte spillet krever å slippe unna en tidssprengning – med hjelp av radioen.

Du tar opp og spiller inn radiosendinger for å komme nærmere løsningen. Så det er viktig å lytte nøye. Dette gir også stemning, fordi appen ble satt til musikk av rundt 20 kjente foredragsholdere. Og hun er tysk isolert.

Jeg tar avstand fra spoileralarmen. Det er best å prøve appen selv. Bare dette: nåværende politiske referanser er ikke utelukket. Også det er det som gjør appellen til gamle frekvenser.

Pris: 5,49 euro for Android og iOS

Last ned lenke for iOS / Last ned lenke for Android

Google Maps

Google Maps kinotider
Slik ser den nye kinovisningen i Google Maps ut nå (skjermdump: Gronau)

Hvis du foretrekker å gå på kino fremfor å høre på musikk, kan du se frem til at Google-utviklerne har en hard arbeidsuke bak seg.

På den ene siden har Googles mobilsøkeside blitt modernisert. På den andre siden er det en kjærkommen innovasjon på Google Maps for ivrige filmgjengere. Etter å ha tastet inn et kinonavn, vises nå visningstidene og filmer som kjører for øyeblikket direkte i oversikten.

Tidligere ble denne informasjonen funnet i fanen «Kinoprogram». Klikket på denne fanen har nå gjort. I tillegg til årstidene gir Google Maps åpningstider og anmeldelser til filmene, så nå raskere. Med et klikk på en demonstrasjonstid kan du bestille billetter.

Hyggelig sideaspekt på iOS: Antall filtre i utforskermodus er også utvidet.

Pris: gratis – du betaler med dataene dine 😉

Last ned lenke for Android / Last ned lenke for iOS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *