TechTäglich: Modig – Chrome-nettleseren uten Google

Modig – Chrome-nettleseren uten Google

Til tross for magesmerter når det gjelder databeskyttelse: I følge Statista bruker 45,7 prosent av Internett-brukere i Tyskland Googles Chrome-nettleser. Firefox har fanget det siste halve året igjen betydelig og ligger nå på 26,1 prosent. Men den raske, brukervennlige og godt utvidbare Chrome forblir Tysklands favorittleser. At Curiosity-giganten Google leser mens du søker flittig og samler inn data, tar brukerne ned. Men det trenger ikke å være: Fordi med Brave-nettleseren er det et gratis alternativ som er basert på den samme teknologien som Chrome – men som ikke er fra Google og ikke samler inn data. Magasinet The Verge synger i dag en lovsang til de modige og lister opp alle fordelene. Den alternative nettleseren er like rask som Chrome, bruker de samme utvidelsene og fungerer med alle nettsteder som faktisk krever Chrome. Den er tilgjengelig for PC og Mac, for Android og iOS. Og det kommer fra Brendan Eich, oppfinneren av JavaScript og mangeårig sjef for Firefox-utvikleren Mozilla – et navn som garanterer godt privatliv. Konklusjon av Verge-forfatteren Vlad Savov: «Hvorfor jeg erstattet Chrome av Modige.» Du kan laste den ned her.

Det neste, vær så snill: Samsung har ytterligere to sammenleggbare smarttelefoner

Galaxy Fold, Samsungs første sammenleggbare smarttelefon, er ikke en gang på markedet. Men koreanerne jobber allerede med de to neste kinky-telefonene. Ifølge Bloomberg skal en av modellene kunne brette loddrett – og ikke i liggende format, som Galaxy Fold. Med den andre varianten kopierte Samsung Huawei Mate X, der begge sider av skjermen er på utsiden. Denne enheten skal være mye smalere enn den med 1,7 centimeter, men likevel kraftig Galaxy Fold. Med de nye Falt-mobiltelefonene, som skal vises i slutten av 2019 eller begynnelsen av 2020, ønsker Samsung å jobbe frem en ledelse foran Apple, hvor det ikke er kjent planer for kinky iPhone. IDC-analytikeren Bryan Ma sier: «Så langt ingen vet hvordan det perfekte designet for sammenleggbare smarttelefoner ser ut, vil mange av disse eksperimentene ikke lykkes, men selskaper vil lære mye.»

Blockbuster-video: Nå er det bare en butikk igjen

Før iTunes og Netflix forandret videoverdenen, var den amerikanske giganten Blockbuster verdensleieselskapet # 1 i verden med rundt 9000 butikker. Med seieren av onlinevideoer gikk det bratt nedover. I 2010 måtte Blockbuster søke om konkurs. Men individuelle franchisetakere kan fortsette å bruke navnet på det vandøde selskapet. Nå stenger ifølge Gizmodo den nest siste grenen i Perth, Australia. Dette etterlater bare en butikk igjen. Verdens siste blockbuster står i den 90 000 innbygger byen Bend i den amerikanske delstaten Oregon – og har lenge vært et sted for pilegrimsreise for VHS og DVD-nostalgi. Eier Sandi Harding selger suvenirer og eget håndverksøl, og gir forresten den ene eller den andre filmen. Hun ønsker å holde ut og fortsette å nekte Netflix: «Vi har fremdeles våre faste kunder og tenker ikke engang på å legge ned.» Som en kult-troende «Last Blockbuster of the World» kan dette til og med fungere.

«Feil» batterier: Apple reparerer nå uansett

Jeg ringer batteri 9To5
Et fiendtlig tredjepartsbatteri er nå ikke mer K. kriterium for en iPhone-reparasjon (Foto: iFixit)

Inntil nå, mister alle som installerer erstatningsbatteriet til en tredjepartprodusent i iPhone-en, retten til å reparere i en Apple Store. Nå har Apple overraskende opphevet dette direktivet, som har vært i kraft i flere år. Medarbeidere fra Genius Bars i Apples butikker kan øyeblikkelig reparere skjermer eller andre defekte deler av en iPhone, selv om et tredjepartsbatteri er installert. Hvis problemet er med batteriet, erstatter Apple batteriet med sine egne deler. Det er det MacRumors lærte fra Apple-kretser. De nye spesifikasjonene refererer utelukkende til batterier. For iPhones som ble reparert med andre utenlandske deler, nekter Apple fortsatt tjenesten. Unntak er fortsatt erstatningsskjermer fra tredjepartsprodusenter, som tolererer Apple siden 2017.

Game of Thrones, sesong 8: traileren er her

Bare 40 dager igjen: Klokka 03.00 om morgenen 15. april skal også den åttende og siste sesongen av «Game of Thrones» starte i Tyskland – parallelt med den amerikanske premieren på HBO. Nå har betalingsstasjonen gitt ut den offisielle traileren for «GoT 8». Den dystre to-minuttersvideoen, som kommer etter bare noen timer til knappe 20 millioner visninger, viser tilsynelatende forberedelsene til en massiv kamp mot en udødelig hær. Jon Snow advarer: «De kommer inn. Fienden vår slites ikke, stopper ikke og kjenner ingen frykt.» Sky Deutschland setter opp sin egen pop-up-kanal kalt «Sky Atlantic Thrones HD» rundt den åttende sesongen.

Slutten på LEAD: de vakreste pannekakevideoene

I går var «Pancake Day», World Pancake Day 2019. For denne helt spesielle anledningen har den britiske morsomme videospesialisten LADbible satt sammen de beste pannekakevideoene i verden. Dumt, men oppsiktsvekkende morsomt!

Happy Pancake Day! Noen mennesker er fødte flippers, andre er mindre heldige pic.twitter.com/cHEIsZfcHO

– LADbible (@ladbible) 5. mars 2019

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *