Fire kanaler for vellykket online videoannonsering

Gjennomsnittlig forbruker bruker mer enn en time om dagen på å se videoer online. I henhold til den siste online video-prognosen fra mediebyrået Zenith, skal den til og med være i underkant av halvannen time i 2020.

Reklamefirmaer har allerede tilpasset seg dette: I 2017 utgjorde videoreklameutgiftene alene 420 millioner euro i Europa, mot mer enn 5,28 milliarder euro over hele Europa – med en økning i vekst på snaut 35 prosent sammenlignet med året før.

Men programmatisk reklame står overfor store utfordringer med videoannonsering – videobeholdning av høy kvalitet er knapp, og merkevaresikkerhet og standardiserte målinger er fremdeles ikke garantert.

Også interessant: Slik gjør du: Video

Videoannonsesvindel og merkevaresikkerhet – snublesteiner for programmatisk videoannonsering

Det grunnleggende problemet med programmatisk video er ikke bare for små utgivere, men også for bransjestørrelser som YouTube og Google. Hvor vanskelig det er å plassere videoannonsering i det rette miljøet, vises av hendelser der annonseringsvideoer ble integrert i upassende, noen ganger til og med bildeskadelig videoinnhold.

utstilling

Langt større er imidlertid skadene forårsaket av videoannonsesvindel og svindelfull trafikk, noe som ble avslørt av en Google-studie fra i fjor. Fremfor alt det falske salget av falske videobeholdninger så vel som salget på antallet falske online markedsplasser over gjennomsnittet, og kjøperne må være på vakt over tilgjengelige videobeholdninger som ikke eksisterer.

I følge studien skal de solgte videoannonseinntrykkene være 57 ganger høyere enn faktisk tilgjengelig for salg i det hele tatt. Selv om tap av videoannonser er lavere i det tyske markedet takket være den utbredte adopsjonen av Ads.txt, løser dette ikke problemet med manglende videobeholdning.

Mot for nye formater og nye kanaler lønner seg

For å dra full nytte av programmatiske og vellykkede plassering av videokampanjer på nettet, bør annonsørene tenke nytt på annonseringskanal og annonseformat. Det er fire alternativer å annonsere via videobestanden.

Outstream-videoannonser i stedet for pre-roll-reklamer

Mens reklame før, midt eller etter rullering, for eksempel klassiske reklamer, er integrert i videoinnhold, kan utenlandske videoer integreres direkte på alle nettsteder. Så i områdene der bannerannonseringen spilles.

I tillegg til å være begrenset til utgivernettsteder som også tilbyr videoinnhold, kan videoannonsevisning vises i enhver redaksjonell premium-kontekst, og eliminere behovet for at utgivere og annonsører kan stole på videobeholdning.

For å unngå merkesikkerhetsfeller er det best å holde deg i sikre utgivernettverk. Det er allerede leverandører som garanterer at videoinnholdet bare sendes av premiumutgivere som er underlagt regelmessig kontroll.

Annonsører er også allerede i flere løsninger forskjellige formater for forskjellige kanaler tilgjengelig. Inkludert for eksempel spesielt for mobil for å nå forskjellige målgrupper.

Programmatic Digital Out of Home – automatisere digital utendørs reklame

Utendørs reklame digitaliseres mer og mer, så videoannonsering kan nå også målrettes i offentlige rom. I følge en panelundersøkelse av markedsforskeren MediaAnalyzer får reklametavler fra digitale hjem (DOOH) en tredjedel mer oppmerksomhet enn sine ikke-digitale kolleger.

Seerne kan bedre huske hva de ser, og digital reklame oppleves som mer attraktiv og original enn statisk visningsannonsering.

Kampanjer spilles på den digitale reklameplassen i byene på en helautomatisk måte, der faktorer som ukens dag, tid på dagen, frekvens, maksimalt budsjett og kontekst kan defineres. Selv rapportering i sanntid er mulig, slik at kampanjer kan justeres raskt og enkelt.

Bruke smarte TV-er som en direkte annonseringsplattform – OTT- og CTV-formater

Nesten halvparten av de tyske husholdningene er utstyrt med smarte TV-er, ifølge en fersk gfu-studie (Gesellschaft für Unterhaltungselektronik), og omtrent 61 prosent av dem er koblet til Internett.

For annonsører har også Smart TV-tilbud som egne mediebiblioteker og portaler, så vel som video-on-demand-tjenester, etablert seg som lukrative annonseringsplattformer.

Her kan videoannonsering målrettes og tas direkte opp. En annen fordel: brukere liker å streame TV-innhold på mobile enheter, slik at de kan nå reklamemeldingene mens du er på farten.

Instagram, Snapchat & Co. – her kan du nå unge målgrupper

Instagram er den raskest voksende plattformen for sosiale medier, Facebook har verdens mest videoannonser, og med mer enn to tredeler brukere under 25 år har Snapchat den siste brukerbasen. Alt dette skal være fokus for annonsører og videoannonsering deres på sosiale nettverk.

Hvis selskapene også bruker hjemmevideoer, vises annonseringsvideoene for brukerne i nyhetsfeeden, og annonsørene når også sin målgruppe uavhengig av videoannonsebeholdningen.

Formater som livestrømmer og historier tillater også stor kreativ frihet. De to funksjonene, som nå er tilgjengelige på alle relevante sosiale medier, er også tilgjengelige for selskaper for deres annonseringsmeldinger.

Også interessant: livevideo: Mitfiebern, bli med, delta

Konklusjon: Annonsører trenger ikke å fortvile seg over knappheten i videobeholdningen

Videoinnhold har blitt en uunnværlig del av online medieforbruk, noe som gjør det til et viktig og effektivt verktøy for selskaper å bygge merkevarer og historier, styrke deres merkeidentitet og etablere kundeforhold. Programmet inkluderer miniklipp i sosiale medier, korte videoer på videoplattformer og filmer og serier i strømmetjenester.

De fire alternativene viser at annonsører totalt sett ikke trenger å fortvile over mangel på videobeholdning. Strategier som målrettet bruk av hjemmevideoer og utvidelsen til smarte TV-tilbud, digital reklameplass utenfor hjemmet og en meningsfull plassering på sosiale medier gjør dem uavhengige av tett videobeholdning.

Også interessant: Hvordan en viral video sikrer det globale klareringssalget av en barnebok

Om forfatteren: I løpet av de siste 15 årene har Jörg Schneider utvidet sin kompetanse innen digital markedsføringsindustri med Lycos, Hi-Media og Undertone. Han er for tiden sjef for globalt salg hos JustPremium. Han designet og gjennomførte en rekke reklamekampanjer og var ansvarlig for det strategiske samarbeidet med mediebyråer, merkevarer og medieselskaper.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter stolpen, sekretæren Alexa. Den digitale verden er for lengst blitt en med den virkelige verden. Men alle vil ikke tro virkeligheten. Hvor selvsikker beveger du deg i nettverkslivet?

Gjør testen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *