Slik gjør du: Facebook-grupper

Hvordan fungerer Facebook? Det er sannsynligvis millioner av mennesker i verden som vet svaret. Tross alt har nettverket blitt en integrert del av livet. Du legger ut noe, venner, bekjente eller til og med fans leser det – det er det.

For selskaper var saken også klar i lang tid: Du legger ut sider med innhold på Facebook, disse sidene blir da ofte gelikert, ferdig er den nye, pålitelige og gratis distribusjonskanalen.

Det gjør ikke vondt lenger. Senest siden Facebook i sin ugjennomtrengelige algoritme massivt nedklassifiserte viktigheten av sider, er det åpenbart: Den organiske trafikken til denne kanalen går massivt tilbake.

Den enkle Facebook-verdenen har blitt mye mindre

I lang tid var Facebook en relativt enkel verden. Det var en nyhetsfeed og en algoritme som sorterte tidslinjen. Det krevde mange kontakter og anstendig innhold for en fungerende Facebook-tilstedeværelse, som ofte kom fra en egen side.

Denne modellen fungerer for redaktører og selskaper nå bare veldig begrenset – fordi Facebook har gjort en snuoperasjon for en tid tilbake. En snuoperasjon som gir mening fra selskapets synspunkt. Så Facebook ønsket å være tilbake til sine røtter og mindre innholdsslynge for andre.

utstilling

Løsningen var relativt enkel: algoritmen ble endret slik at innhold fra sider, selskaper og medier spilles mye sjeldnere.

Siden den gang har Facebook blitt mer av det det opprinnelig var: et nettverk for personlige forhold – og alle konsulentene som hadde fortalt i mange år at Facebook var fremtidens medium, ble plutselig snubbet.

Det endrer ikke det faktum at nettverket fremdeles kan være en potensielt gigantisk trafikkmaskin. Ingen kommer så langt som bruker og rekkevidde, nærmer seg nær Facebook. En komplett avkall på Facebook er derfor ikke et reelt alternativ. Men hva da? Fremtiden vil sannsynligvis være:

Finner ikke publikummet ditt et sted i generelle nyhetsstrømmer – men hvor det virkelig er!

Høres trivielt ut, men i virkeligheten er det veldig utmattende. Fordi dette publikummet må søkes først. Dette kan være kostbart i tvilstilfeller. Og under visse omstendigheter kan dette bety at du må spille på publikum fra nå i mye mindre skala.

Du er kanskje også interessert i: Slik gjør du: Dark Social

Hva betyr det konkret?

Siden er død, lenge lever gruppen! I det minste for Facebook kan du trygt si denne nye credo; også for andre deler av sosiale medier.

Menneskenes interesse for nyttig, spennende eller underholdende innhold har ikke plutselig avtatt. Det er bare at grupper gir muligheten til å komme sammen for spesielle interesser. Og at man kan opptre der uten uaktive algoritmer. Så antar at du er spesielt interessert i fluefiske – en gruppe fluefiskere vil sannsynligvis være det beste stedet på Facebook.

Dette gjelder også uten begrensning til innholdet ditt. Så ikke gå inn i den generelle klagesangen over de endrede algoritmene, men snarere se mulighetene som grupper eller budbringere tilbyr. Alt kan være mulig, bare en ting bør huskes:

En gruppe er et mikrosamfunn!

Det betyr: Du er ikke bare avsender, men alltid mottaker. Så det er mye mer med kommunikasjon og samhandling enn allerede i det sosiale nettverket. Alle som bare vil droppe meldingene sine, vil sannsynligvis ikke være glade i en Facebook-gruppe.

Det er noen alternativer i gruppene som gjør livet på Facebook morsommere for innholdsleverandører. Nå går blant annet følgende:

Dypere innsikt: Med «Group Insights» får administratorene nye vekst- og interaksjonsmålinger.

Enklere medlemsadministrasjon: Filtrerte egenskaper som kjønn eller beliggenhet tillater medlemmer å bli akseptert i grupper. Ubehagelige medlemmer «kan også være raskere og enklere å ekskludere. I tillegg kan bidrag publiseres automatisk og grupper kan nettverkes.

Du må imidlertid søke litt hvis du vil finne alle de relevante gruppene du blir med. Og ikke glem: jo flere grupper du har, desto større innsats må du gjøre.

Jakubetz anbefaler

Oppsummert er dette en veldig enkel ting: Selvfølgelig kan du oppnå mer, du kan kommunisere mer fragmentert og målrettet. Men dette betyr også mye mer krefter enn engangsposten på din egen side.

Og fremtiden for sider og nyhetsstrømmer? Du trenger ikke å avslutte dette, den ene saken utelukker ikke den andre. Med tanke på merkbart lavere organiske områder, er det imidlertid knapt en måte å øke økt engasjement i grupper på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *