Konsekvens spesiell: The Golden Blogger

Hvem er den beste bloggeren eller influenceren i landet? Dette bør avgjøres i tildelingen av «Golden Bloggers», som er en av de mest prestisjefylte prisene i bransjen. På gallaen 28. januar ble 21 vinnere kunngjort.

Selv om arrangementer av denne typen ofte ikke mangler en viss kjedsomhet – denne gangen er det spennende vinnere og vinnere, som sannsynligvis ikke kjenner mange, men absolutt burde bli kjent med hverandre.

Det er grunnen til at LEAD introduserer Golden Blogger 2018 i en meget følgeskadelig spesiell.

Årets blogger: Jasmin Schreiber

Jasmin Schreiber er Tysklands blogger av året. «Mange av tekstene deres berører og bringer tårer for lesernes øyne», begrunnet juryen utmerkelsen av Jasmin Schreiber. Hamburg-kvinnen jobber i fritiden som en døds- og sorgs-følgesvenn. Hun beskriver sine opplevelser på bloggen «øve på å dø».

Årets blogtekst: «Kom deg ut av livmoren min»

Nina Straßner, som er på nettet som «Juramama» på vei, mottok Golden Blogger for sin tekst «Kom ut av livmoren min.» § 219a og vennene hans, der de underholdt og dypt opptatt av straffelovens §219a, legene forbyr reklame for abort.

Nykommer: Ikke bare nede

Årets nykommer var bloggen «Not just down», der Tabea Mewes skriver om livet med broren Marian, som har Downs syndrom. «Mange mennesker har veldig liten kontakt med mennesker med nedsatt funksjonsevne, og vi prøver å endre det på nettet,» forklarte Tabea Mewes motivasjonen sin: «Vi vil at flere skal se hva som er i mennesker med Downs syndrom.»

Årets podcast: gjesteliste Ghost Train

Da «Podcast of the Year» ble tildelt «gjesteliste spøkelsestog», hvis skaperne diskuterer i en avslappet runde om de til tider veldig utenforliggende spørsmålene til lytterne. «Det praktiske med podcasten er at du kan ta den hvor som helst,» forklarer medprodusent Nilz Bokelberg suksessen.

Årets Instagram-konto: News-WG vom Bayerischer Rundfunk

Instagram-kanalen News-WG har som mål å forberede meldinger for å forstå og snakke på Instagram. I stedet for et profesjonelt studio produseres historiene fra en delt leilighet i München. Konkurransen om München var stor: Til og med astronauten Alexander Gerst ble nominert.

Årets Hashtag: #weareindmore

Hashtaggen #wirsindmehr var svaret på opptøyene i Chemnitz i 2018. Dette inkluderte en gratis konsert med mange musikere i Chemnitz og noen oppfølgingsarrangementer. I tillegg ble det opprettet en allianse under dette navnet.

Flere mangfoldighetsemner finner du i den nåværende utgaven av LEAD magazine 04/18, som du også kan kjøpe online.

Spesiell pris for livstiden: Robert Basic

Bloggeren Robert Basic, som døde i 2018, fikk en postum pris for sitt livsverk. Prisen ble tatt av hans eldste sønn Maurice. Blogger og Netz-Urgestein Don Dahlmann siterte Basic for å si: «I journalistikken er holdningen rådende, og ikke løgnen» – det er det Basic har forkjempet.

Årets Twitter-konto: Natalie Grams

Og hver dag hilser den homøopatiske kritikerdialogen:
H: Hallo, jeg vil avklare noe, # homeopati fungerer, fordi isso.
K: Ok, her er 83 argumenter mot det.
H: Jeg har virkelig ikke tid lenger! Og du er for betalt.

– Natalie Grams (@NatalieGrams) 6. mars 2018

For attitude er også vinneren i kategorien «Årets Twitter-konto». Natalie Grams rapporterer kritisk om homeopati på @NatalieGrams. «Jeg har blitt frafalne for homeopati fordi det ikke er det hun hevder å være, det er ikke et middel,» sa hun om seg selv, og mye kritikk vokser også frem: «Homeopati er enda mer emosjonelt omdiskutert enn de fleste religiøse. og politiske spørsmål. «

Den beste nisjebloggen: «Eyes Straight»

Prisen for den beste nisjebloggen ble tatt av frilansjournalisten Thomas Wiegold for hans forsvarsblogg «Øyne rett» hjem.

Årets Foodblog: «Ye Olde Kitchen»

Årets sportsblogg: 120 minutter

Dagbokblogg: «Russisk provins» og «Fru Nessy: Bare utenfor kanne»

Det var to vinnere i denne kategorien. På den ene siden Jana Georg for «Russian Province». Der skriver hun om familiens liv som tyskere i kaukasiske Stavropol. På den andre Vanessa Giese for sine daglige observasjoner under «Mrs. Nessy: Outside only kanne».

Årets merkeambassadør: Vreni Frost

Bloggeren Vreni Frost satt i retten i 2018: Hun hadde anket anke mot forføyningen fra Regional domstol i Berlin, og uttalte at hun måtte markere alle Instagram-innleggene sine som reklame så snart hun gjemte merkevarer, selskaper eller andre kontoer. Nylig har hun oppnådd en delvis suksess i retten.

Hvordan ble vinnerne valgt?

De nominerte ble valgt ut fra 2000 forslag fra Internett-brukere. Vinnerne ble deretter bestemt av votering på nettet, romapplaus og Golden Blogger Academy, der vinnerne fra de siste tolv årene er samlet.

Golden Bloggers er organisert av de aktive bloggerne Franziska Bluhm, Daniel Fiene, Thomas Knüwer og Christiane Link. Prisutdelingen ble muliggjort av sponsorene comdirect, Daimler AG, Facebook, GoDaddy Tyskland, Telefónica Basecamp og Xing.

utstilling

Også interessant: Konsekvensene av Karsten Lohmeyer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *