Vil WhatsApp bli en digital bytte av kommunikasjonsspill?

WhatsApp tar frem en løsning for selskaper? Bortsett fra WeChat, som i Kina allerede er noe som det nye Internett, får emnet messenger-markedsføring en helt ny dynamikk. Og det følger med full kraft: WhatsApp, som når over 1,5 milliarder brukere over hele verden og 83 prosent av den tyske online-befolkningen per måned, vil gjøre det mulig for selskaper å samhandle og kommunisere med kunder i sanntid.

Hvem er redd for WhatsApp-virksomhet?

«Den såkalte Rieplsche-loven i media sier at intet sosialt etablert instrument for informasjon og tankeutveksling av andre instrumenter, som kommer i løpet av tiden, fullstendig erstattet eller fordrevet», kommenterte Christian Week AG, co-grunnlegger og administrerende direktør ved byrået Gerhard den siste tiden en diskusjon på LinkedIn.

Uttalelsen kan jeg ikke motsi, tross alt, i vennekretsen min, fremdeles er jeg mennesker som bruker «Tekst-TV som den foretrukne nye kanalen». Likevel tar jeg en titt på noen kanaler og våger å lage en prognose

Hvor WhatsApp vil røre opp kraftig forstyrrende støv i fremtiden

Åpne alle. Lukk alle

SMS

Mobil TAN, endring av flytid eller bekreftelse av betaling er fortsatt veldig populært via SMS, ettersom de er relativt raske, sikre og iøynefallende. Men de er også dyre og ikke veldig interaktive. Med «Varsler» bringer WhatsApp bare en løsning.

Prognose: fullstendig riving.

E-post

I relasjonskunden – selskapet har e-posten blitt etablert. Fakturaer, leveringsbekreftelser og andre ting som vi liker å lagre eller skrive ut, får vi via e-post. Kundeservice fungerer på denne måten, men mer dårlig enn riktig og aktuell informasjon kommer vanligvis ikke til rett sted til rett tid. Hvis det blir gjort bra, kan et e-postnyhetsbrev fremdeles komme med ganske akseptable åpnings- og klikkfrekvenser.

Prognose: E-post vil være tilgjengelig lenger enn vi ønsker. I kundeservice vil WhatsApp seire, men veldig raskt.

nettsted

Det normale bedriftsnettstedet har lenge hatt status som visittkort på nettet. Alle som ikke har en relevant blogg, en nettbutikk eller en bestillingsplattform trenger faktisk ikke et nettsted for å komme i kontakt med målgruppen. Dette har overtatt sosiale medier i lang tid. Innføring av betaling direkte i WhatsApp kan bli den neste spillskifteren her. Hvem sliter fortsatt med å søke på nettsteder etter produkter når de kan ha alt fra produktrådgivning til betaling via messenger direkte i samtalen?

Prognose: Nettsider forblir det digitale hjemmet til enhver bedrift – men mer og mer fungerer de som et knutepunkt for alle merkets digitale berøringspunkter.

Sosialt nett

Facebook, YouTube og Co. har etablert seg som kjedsomhetsdrepere – hvis du leter etter litt distraksjon, vil du fremdeles sette pris på blandingen av oppdateringer fra venner, katteinnhold og influencer berry müsli. For merkevarer er publikum og rekkevidde på det sosiale nettet derfor spennende, selv om du bare når dem gjennom bruk av mer og mer budsjett. Den direkte linjen til målgruppen, trollfri og med ekte tilbakemeldinger, men WhatsApp og Co. erobrer relativt raskt.

Prognose: fredelig sameksistens. Forbruker det sosiale, kommuniser på WhatsApp.

Tjenestehotlinjer

Gartner anslår at innen 2022 vil kundeservicen over telefonen falle 40 prosent til totalt 12 prosent, mens chatbots og messetjenesten vil øke fra 3 prosent til 22 prosent.

Prognose: Vær enda raskere! (se kundeservice – la profesjonelle komme i gang!)

Ingen tur for WhatsApp

Til tross for all populariteten og mulighetene, er veien inn i virksomheten for WhatsApp ikke lett. Hvorvidt introduksjonen av WhatsApp Business API har alvorlige implikasjoner for SMS, servicedesk og online markedsføringsindustri, er avhengig av to viktige faktorer.

utstilling

For det første er personvern et stort problem med WhatsApp og Facebook. Regulatorene vil følge nøye med på WhatsApp og WhatsApp vil måtte legge ned mye arbeid, slik at store selskaper også sensitive data (og dette er ofte tilfelle i kundeservice) via appen.

For det andre må man vente og se om prisene for varslinger kan seire på denne måten. Offisielt er ingenting kjent ennå, men forskjellige medier rapporterer et område mellom 0,5 og 9 øre per melding. Ganske sporty sammenlignet med e-post og til og med versus SMS-tjeneste.

Så det forblir spennende. Jeg vil rapportere …

Til forfatteren: Matthias Mehner er visepresident for strategi og innovasjon i WhatsBroadcast. For LEAD skriver han om emnet messenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *