Hvorfor tradisjonelle selskaper trenger endring i markedsføring

Siden kunder har reist digitalt, lest produktanbefalinger på nettet, handlet på nettet og interaktert med favorittmerkene sine via sosiale medier, har markedsføringen endret seg dramatisk. Flere og flere selskaper anerkjenner denne endringen som en mulighet og forstår at moderne markedsføring og riktig bruk av tilgjengelige data gir fordeler for begge sider – for kundene og deres egen suksess. Et eksempel på hvordan digital markedsføring kan gjøre etablerte selskaper enda mer vellykket, er gitt av et merke som ikke kan være mer tradisjonelt i sin tidligere markedsføringsstruktur: Tupperware.

Digitalisering av markedsføring betyr at både offline og online aktiviteter er integrert i kommunikasjonen. Vi snakker da om omnichannel-markedsføring. Mulighetene for selskaper og merkevarer til å få kontakt med målgruppene deres har endret seg de siste årene. Både antall og forskjellige berøringspunkter har økt. Omnichannel-markedsføring er derfor en vesentlig del av en moderne markedsføringsstrategi for å adressere kunder individuelt, til rett tid, på rett kanal og med relevant innhold.

utstilling

Opprettholde kundeforhold for intelligent digital markedsføring

Grunnlaget for en omnichannel-strategi er data og dens intelligente analyse. Eksempelet med Tupperware viser også at kundedata har blitt samlet inn i lang tid, men ofte på en slik måte at de tilnærmet er ubrukelige for intelligent digital markedsføring. I flere tiår var Tupperwares distribusjonsmodell like genial: offline, direkte salg, personlig. Jungeltelegrafen var nøkkelordet. Hvem kjenner dem ikke, de kjente Tupper-partiene: Kvinner besøker hjemme, viser, anbefaler og selger nye produkter til husholdningen. Noen få drinker og snacks, du snakker – noen ganger om personlige problemer – det er møter på øyehøyde, blant venner.

Kundeforholdet har alltid vært et fokus hos Tupperware. Men som vi alle vet, de beste forholdene ønsker også å bli dyrket. Og dette inkluderer jevnlig kontakt så vel som personlig adresse, individuelle anbefalinger og personlige oppmerksomhet ved spesielle anledninger – for eksempel til en bursdag.

I mellomtiden er Tupper-partiene kult, men markedsfører absolutt ikke lenger topp moderne. Markedsføring skjer i dag stort sett digitalt. Og grunnlaget for dette er data som må samles et sted i digital form. Best på et sentralt sted, slik at markedsførere kan få tilgang til og handle deretter og planlegge kampanjer. Målet er da å bruke disse dataene for å bedre forstå publikum og finne svar på spørsmål som «I hvilken region, på hvilken tid av året og i hvilken aldersgruppe er hvilke produkter mest populære?». Med denne innsikten og ved hjelp av ny teknologi, kan bedrifter målrette kundene sine etter deres ønsker og behov.

Du kan også være interessert i dette: Samtale markedsføring: Hvordan merkevarer kan forbedre kundedialogen

Kunstig intelligens støtter markedsførere

I en moderne markedsføringsstrategi bør personalisering ikke mangle, for å gjøre kommunikasjonen med kundene mer målrettet og bærekraftig. Klassiske en-til-mange meldinger, i form av enhetlige utsendelser, annonser eller popup-vinduer, viker stadig mer for individuell adressering i utsendelser og kampanjer i sosiale medier eller til og med individuelt nettstedinnhold. Kunder mottar individuelt sanntidsinnhold på hver kanal og enhet som oppfyller deres personlige interesser og behov.

Kunstig intelligens (AI) i dag er med på å effektivt bruke data til akkurat slik personlig markedsføring. Takket være KI kan bedrifter på forhånd forutsi atferd og handlinger fra kundene sine og svare individuelt og i sanntid – på tvers av kanaler. Resultatet: en streng kundeopplevelse og en individuelt tilpasset kundetilnærming med et passende, relevant kjøpsinsentiv.

Dette kan være e-postmeldinger med tilpassede produktanbefalinger eller popup-vinduer på nettstedet med individuelle rabattkoder. Det er dermed mulig for selskaper å følge med sine kunder gjennom forskjellige kundereiser og forstå nøyaktig hvilke produkter som blir spesielt godt mottatt av hvem. For Tupperware betyr dette for eksempel at kvinnelige konsulenter i fremtiden kan vurdere på forhånd nøyaktig hvilke produkter de skal vise på fest: De vet hvilke produkter de oppmøtte synes er tiltalende, siden de allerede kan se etter seg selv i nettbutikken. har vært interessert i en viss friskhetskasse, eller den nye universalskjæren er allerede kjent på e-post takket være en produktanbefaling.

Ved å koble KI og omnichannel-markedsføring, blir kunden spilt inn både offline i butikken – eller i tilfelle av Tupperware på en Tupper-fest – og online i henhold til hans interesser med innhold. Dette fører til økt kundelojalitet og kjøpsberedskap, fordi kundene bare får informasjon om produkter som er relevante for dem.

Du kan også være interessert i dette: Adobe og fremtiden for markedsføring

AI for optimalisert markedsføring

For selskaper betyr bruk av AI å spare både tid, penger og ressurser. Fordi tidkrevende aktiviteter automatisk blir overtatt av kunstig intelligens. Den identifiserer ulike kjøpergrupper basert på en rekke egenskaper og analyserer data, som deretter danner grunnlaget for optimalisert målretting og individuelle tilbud. I tillegg overvåker algoritmen kampanjesuksesser og kan justere typen og mengden incentiver som brukes deretter. Resultatet: Takket være lettelsen kan markedssjefer nok en gang vie seg til mer kreative og strategiske oppgaver og mål. Dette har selvfølgelig også en positiv effekt på innholdskvaliteten til kampanjene.

For Tupperware viser overgangen til digital markedsføring betydelig suksess. E-postsalg, for eksempel, har vokst 5-7 ganger. Og eksemplet viser også at digitalisering av markedsføring ikke betyr at tradisjonelle, klassiske tilnærminger og verdier må kastes over bord. Tvert imot, kundesentrisitet og jungeltelegrafen er fremdeles en elementær del av Tupperware-markedsføringen. Men nå støttet og støttet av teknologi.

Du kan også være interessert i dette: Markedsføring overstiger teknologisk fremgang

Holger Behnsen, administrerende direktør i Emarsys DACH, er ansvarlig for den operative virksomheten i DACH-regionen med mer enn 700 kunder. Etter 5 år i digital markedsføring grunnla han sitt eget e-markedsføringsbyrå i 2007, før han begynte i Emarsys i 2009.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *