Study of Chef: User Experience Mets Psychology

Hvordan kommer du til bunns i noe så flyktig og ubevisst som brukervedtak, når brukerne ofte ikke kan sette ord på hvorfor de gjorde dette eller det klikket? «Du kan ikke spørre brukerne direkte om opplevelsen eller motivasjonen, du må handle indirekte,» sier Sebastian Buggert, utdannet psykolog og styremedlem i Rheingold. Dette angår spesielt et tema som matlaging, som er psykologisk veldig sammensatt.

Også fra et UX-perspektiv er det et tema som ifølge Katharina Ernst er veldig personlig og følelsesladet. «Det er ikke bare en tydelig brukerreise eller konvertering som med andre produkter, som vanligvis er mye arbeid i produktutvikling,» sier Ernst, UX-forsker i Chefkoch GmbH.

Matreisen i løypa

For studien ble ekte matlagingskurs utforsket i dybdeintervjuer. De hadde matlagingen og bruk av støttetjenester i detalj og gjenforteller trinn for trinn, «fra første tanke om å lage mat noe, til mulig matpost på Instagram,» sa Buggert.

2019 Katharina Ernst
Katharina Ernst er UX-forsker ved Chefkoch GmbH (Bilde: Chef)

«I tillegg har vi identifisert forskjellige situasjonsbehov langs Koch Journey, og undersøkt nøyaktig hvilke rasjonelle og emosjonelle drivere som er på jobb, hvilke løsninger som blir brukt, hvor fornøyde brukerne er, hva deres bruksmønstre er og hvilket potensial kokken har Plattform i forskjellige bruksmomenter. «

utstilling

Mer om: Psykologiens magi i matbutikker

Utover målgrupper og Co.

«Målet vårt var å forstå situasjonsmotivasjonen for bruk, den psykologiske funksjonen til de forskjellige applikasjonene i det øyeblikket de ble brukt,» sier Buggert. Målet med selskapet var å presentere omfattende hva kokken leter etter fra brukerens perspektiv.

«I det første trinnet ønsket vi først å få en oversikt over motivene for bruk og validere våre egne tidligere forutsetninger,» sier hun. Totalt 21 brukermotiver ble identifisert, noe som gir mye potensiale. «På et annet trinn kvantifiserte vi disse 21 motivene for å se hvilke motiv som er viktigst for brukerne når de bruker Chef, og identifiserte motivene vi vil fokusere på i produktutvikling i fremtiden, og hvem vi er enda mer prioritere. «

Sebastian Buggert Rheingold institutt
Sebastian Buggert er psykolog og medlem av styringsrådet på Rheingold (Bilde: Rheingold)

I følge Buggert var det viktig i studien å tydelig overskride hensynet til sosiodemografiske målgrupper eller bare bruksdata. I stedet bør identifisering av motivene i konkrete bruksmomenter og kartleggingen av disse motivene, den såkalte behovskartleggingen, gi grunnlaget for produktutvikling og markedsføring.

Et dyrebart verktøy for produkt og markedsføring

Målet for kokken var å ha en database med kvalitativ brukerinnsikt som kunne brukes til å veilede enhver beslutning i produktutvikling. Med suksess: bak hver innsikt, som ble utarbeidet i studien, la det mye informasjon – «typisk atferd, ønsket mål på et sosialt og emosjonelt nivå, støttet av originale sitater, og så videre».

Et prosjekt der studien allerede har spilt en stor rolle, er appen «Chef SmartList», som ble lansert i april – en digital handleliste, i hvilken utviklingen av de kvalitative resultatene fra studien ble massivt innarbeidet. For bare for den tilsynelatende åpenbare kokesyklusfasen «anskaffe ingredienser» er det identifisert tre forskjellige motiver, som har gjort det klart hvor potensialet for forbedring ligger i dvale for brukeren.

For eksempel, på grunn av temaet «shoppingplan, glemme ingenting», har forskjellige typer planleggere blitt identifisert, fra pragmatiske kjøpere som bare skriver ned de viktigste tingene til omhyggelige planleggere som innbefatter mengde og detaljer for hver ingrediens. «Vi inkluderte det i appen, der du nå valgfritt kan legge til forskjellige funksjoner i elementene, for eksempel merke, størrelse eller fettinnhold.»

Men ikke bare i produktutvikling brukes resultatene, også i markedsføring, de kom inn i bildet. «Det er viktig for oss at markedsføring ikke fokuserer på funksjoner, men på merverdien som vi ønsker å gi brukeren,» forklarer Katharina Ernst. «Så for nye funksjoner, kommuniserer vi fordelene de gir, som igjen er basert på innsikten vi har om brukeren, og fordi vi vet hva merverdi betyr for brukeren, kan vi kommunisere den merverdien.»

Mer om dette emnet: Hva gjør en produktdirektør?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *