Ny smarttelefon: Hvordan flytter jeg dataene mine nå?

I utgangspunktet er det fire måter å flytte dataene på: fra iPhone til iPhone, fra Android til iPhone eller omvendt, og fra Android til Android. Den viktigste meldingen på forhånd: Ingen skal klare seg uten å være redd for tap av data på en ny smarttelefon. Fordi flyttingen fungerer mye mer behagelig enn i den gamle Nokia.

Fra iPhone til iPhone

Dette trekket fungerer nå trådløst og ganske enkelt. Viktig på forhånd: Gamle iPhones bør oppgraderes til minst iOS 11 eller (fra 5S) på iOS 12, slik at overføringen av data fungerer fint. Første trinn: Sikkerhetskopien av den gamle iPhone i Apples internettsky iCloud må være oppdatert. Denne menyen finner du i Innstillinger => iCloud (øverst) => iCloud sikkerhetskopi. Aktiver sikkerhetskopien der, eller opprett en ny sikkerhetskopi.

Når det er gjort, ligger dataene allerede i Apple-skyen, og venter på iPhone igjen. Viktig: 5 GB data er gratis i iCloud. Hvis du må flytte mye, kan du ofte ikke takle det. Den beste ideen er å bestille en pakke på 50 GB for 99 øre i måneden. Det fungerer, og dette abonnementet kan kanselleres etter flyttingen om nødvendig. Hvor: For å fortsette å lage vanlige sikkerhetskopier, er uansett verdt de 99 øre.

utstilling

Også interessant: iPhone-guide: Hvilken enhet passer deg?

Jeg flytter til telefonen min
Gode ​​nyheter: Flyttingen er relativt enkel fra iPhone til iPhone (Foto: 123rf.de)

Etter sikkerhetskopien hjelper «Quick Start», som fungerer fra iOS 11 og utover. Den gamle og den nye iPhone-en er slått på ved siden av hverandre. Mobiltelefonene kjenner seg automatisk igjen etter noen sekunder. Følg deretter instruksjonene på skjermen og godta «gjenoppretting» av den nye iPhone fra sikkerhetskopien som nettopp ble opprettet. Dette fullfører nesten arbeidet (som fungerer på samme måte på iPad, forresten).

Etter ferdigstillelse betyr det bare: vent! Fordi det kan ta noen timer før alle apper, bilder eller musikk lastes fra skyen igjen. I løpet av denne tiden må ikke den nye iPhone slås av. Siste viktige oppgave: Å sikre WhatsApp-historikken på den gamle iPhone, og spille den av på den nye iPhone. Dette fungerer i WhatsApp-menyen, men fungerer ikke automatisk.

Den klassiske fjerningen av kabelen via iTunes-programmet er også tilgjengelig. For dette må den gamle iPhone på Mac eller PC først smittes. Den viktige iTunes-menyen finner du under Enheter => Oversikt => Sikkerhetskopiering. Der arkiverer innholdet kryptert.

Koble deretter til den nye iPhone og spill av i menyen «Gjenopprett fra iTunes Backup» de gamle dataene. Fordel med den noe tungvint kabelprosedyren: Krypterte data som innholdet fra helse-appen «Helse» eller passord blir også overtatt her, som brukere ellers ofte må legge inn igjen etter et trådløst trekk.

Fra Android til iPhone

For å lette denne endringen tilbyr Apple sin egen Android-app kalt Flytt til iOS. Dette må først lastes på den gamle Android-telefonen. Flyttingen fungerer slik: Slå på begge smarttelefonene. Etter å ha lansert den nye iPhone, velg «Overfør data fra Android». Åpne Move to iOS-appen på Android-telefonen. Med en numerisk kode kommuniserer de to enhetene.

Flytt til iOS
Med «Flytt til iOS» har Apple hoppet over skyggen, og har utviklet sin første Android-app (Foto: Apple)

Da kan du velge på Android innholdet som skal overføres. IPhone viser hvor langt trekket har kommet. Og Android må ikke slås av før iPhone rapporterer slutten av farten.

Også dette kan ta litt tid. Den overfører kontakter, meldingshistorikk, bilder, videoer, nettbokmerker, e-postkontoer og kalendere. Flytt til iOS søker til og med etter apper som brukeren hadde installert på Android, så vel som for iPhone.

Fra Android til Android

Det finnes utallige programvareversjoner, produsenter og modeller – og dermed utallige flyttevarianter. Den enkleste måten er gjennom Google-kontoen. Fordi Android-produsenten Google allerede vet (nesten) alt om brukerne sine, kan Google-kontoen brukes til å flytte minst de viktigste dataene som kontakter, kalendere, e-post eller apper.

For dette må dataene først sikkerhetskopieres på den gamle Android, mest i menyen Innstillinger => Kontoer => Google. Hvis du så logger deg på den nye Android og velger alternativet «Kopier data», vil du få tilbake disse dataene. Det er best å sikkerhetskopiere og flytte bilder ved hjelp av Google Foto-appen, ved hjelp av Google Disk-appen.

Google Pixel 3
Den nåværende Google Pixel 3 leverer fantastiske bilder av to- og firbeinte venner. Men hvordan kommer de gamle bildene på den nye smarttelefonen? (Foto: Google)

Med flere oppdaterte androider er det muligheten for å plassere dem ved siden av hverandre for å flytte. De gjenkjenner deretter hverandre og kopierer dataene. Dette fungerer når du setter opp den nye mobiltelefonen via menyen «Data Copy» => «Sikkerhetskopi fra en Android Smartphone». På grunn av mangfoldet av maskinvare og programvare på Android, er dette alternativet ikke alltid tilgjengelig.

Hvis du vil overføre mer data enn du kan med Google-kontoen din, kan du bruke dine egne flyttingsapper som den sterkt anbefalte Data Smart Switch Mobile 2018 eller CLONEit. De må startes på begge androider. Instruksjoner på skjermen guider deg deretter gjennom farten.

Noen produsenter tilbyr egne flytte-apper som Samsung Smart Switch Mobile eller Huawei Phone Clone. Når du flytter innenfor et merke, fungerer de vanligvis bra, de er mindre pålitelige når du flytter til et annet merke. Her hjelper bare: Prøv!

Fra iPhone til Android

Hvis du vil ta farvel med Apple, vil datamigreringen avhenge sterkt av merkevaren til den nye Android-telefonen. Apper som Samsung Smart Switch Mobile, Sony Xperia Transfer Mobile eller OnePlus Switch har ofte muligheten til å overføre data fra iPhone. Noen produsenter som Google med sine Pixel-telefoner legger til og med en dataoverføringskabel fra Android til iPhone.

Også interessant: Google ønsker å pixelere smarttelefonkonkurransen

Google flytte
Google Pixel 3 er vanligvis til og med en kabel for flyttingen fra den gamle iPhone på (Foto: Google)

For dette, først (se «Fra iPhone til iPhone») på iPhone, må det opprettes en sikkerhetskopi i iCloud. Etter at brukerne følger instruksjonene i flytteappen på den nye Android, vanligvis menyalternativet «Overfør fra iPhone».

Hvis den nye smarttelefonen ikke tilbyr et slikt alternativ, vil Google Drive-appen for iOS hjelpe. Den overfører først de viktigste dataene fra iPhone til Google-skyen. Som logger seg på etterpå på den nye Android hos Google, kalte dataene hans på den.

Tre viktige tips

Musiktjenester som Spotify og til og med Apple Music bytter enkelt mellom iPhone og Android, brukerdataene blir overtatt. WhatsApp-kurs kan imidlertid bare flyttes med mye krefter mellom iPhone og Android (og motsatt), instruksjoner er her på netzwelt.de. Og overføringen av bilder fra iPhone (som lagrer bildene i det spesielle datasparende HEIF-format) til Android fungerer best når bildene først blir importert til Google Fotos-appen på iPhone.

Også interessant: Samsung ønsker å legge til ny smarttelefontrend på flip-display

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *