Hva gjør en … Solutions Manager?

Jobbtittel: Senior Solutions Manager

Navn: Richard Hawthornthwaite

Utdanning: informatikk

Firma: Bundesdruckerei GmbH

Hva gjør du?

Kort sagt, designe løsninger som gleder kundene. Tross alt, hvilken nytte er de vakreste produktene og løsningene hvis de ikke gir noe til noen kunde og ingen kjøper dem? Det handler om å tilfredsstille kundebehov i dag og spesielt i morgen. Så riktig produkt til rett tid til riktig pris, slik at kunden bestemmer igjen i fremtiden for våre løsninger.

Som Solutions Manager ledsager og leder jeg hele prosessen rundt en løsning eller et produkt: Jeg analyserer markedet, evaluerer konkurrentene og går på messer og fora, møter kunder og utveksler ideer med dem – det er viktig for meg å ha nye ideer som gjør løsningene våre spesielle og unike. Så bygger vi produkter og løsninger med utviklingsteamet, lanserer dem, drifter og vedlikeholder dem.

Hvordan kom du til denne oppgaven?

Jeg er født og oppvokst i England. Under studiet i informatikk forelsket jeg meg i et fremmed år i Konstanz i landet og mennesker. Slik begynte jeg som programvareutvikler etter å ha studert hos Siemens og senere jobbet som prosjektleder. Det handlet spesielt om bransjerelaterte programvareløsninger som var veldig individuelt tilpasset hver kundes behov, for eksempel postsortering. I to år ledet jeg et prosjekt ved New Zealand Post i Wellington. Etter det tilbrakte jeg flere år som uavhengig konsulent og prosjektleder, i økende grad for IT-sikkerhetsemner som e-postkryptering. Høsten 2016 kom jeg over disse temaene i markedsføringen av Bundesdruckerei.

utstilling

Hvilken eiendom hjelper deg mest i yrkeslivet? Og hvorfor?

Som en foreldreegenskap: fremfor alt åpenhet. IT-verdenen forandrer seg så raskt, da man bør bli overrasket som en trent dataforsker igjen og igjen av nye trender og ikke for raskt bli avvist som tull. I et nøtteskall: en antatt hype blir til en iPhone ofte nok. I tillegg må jeg ofte være i stand til å bygge enighet mellom alle involverte, så jeg trenger gode kommunikasjonsevner. Som løsningsansvarlig er jeg i sentrum for mennesker med forskjellige interesser.

Jeg må ta hensyn til disse interessene, hvis mulig ta alle deltakere, lytte til alle. Noen ganger må jeg si «nei» høflig. Det er viktig å alltid ha den langsiktige visjonen om løsningen i tankene, og ikke å ofre den for kortsiktig suksess. I tillegg trenger jeg analytiske ferdigheter, spesielt for å observere og vurdere markedet og utvikle forretningsplaner. Og selvfølgelig er god prosjektledelse viktig for å holde alle trådene sammen, så vel som en dyp teknisk forståelse, da vi har å gjøre med komplekse programvareløsninger.

Hva er viktigst med jobben din? Hva liker du mest?

I min rolle som Solutions Manager liker jeg spesielt brofunksjonen mellom eksterne kundebehov og intern implementering eller utvikling. Jeg har muligheter og friheter til aktivt å forme og bygge løsninger. Det er hyggelig å se slike løsninger senere i aksjon.

Beskriv et prosjekt som virkelig imponerte deg.

For det første kan jeg identifisere meg veldig godt som informatiker med IT-sikkerhetsspørsmål. Sikkerhet og tillit er til syvende og sist grunnlaget for digitalisering. Sikre identiteter har alltid vært et sentralt tema i Bundesdruckerei; tidligere analog og i dag stadig mer digital. Poenget er at i en transaksjon er de involverte faktisk de de utgir seg for – og kan de gjøre det de gjør?

I over tre måneder har jeg vært involvert i lanseringen av en ny – til slutt blockchain – teknologi fra vår innovasjonsavdeling for selvbestemt identitets- og rettighetsstyring. Temaet kan høres litt full ut for mange med det første, men er faktisk veldig spennende og har fått betydning de siste årene og månedene, spesielt av den generelle databeskyttelsesforordningen. Den nye tilnærmingen alene gir brukeren kontroll over deres digitale tillatelser, for eksempel tilgang til spesifikke dokumenter eller data. Han kan også gi videre eller trekke autoritet til andre.

Jobben min er uunnværlig fordi …

… som Solutions Manager er jeg et slags nav mellom det eksterne markedets behov og den interne implementeringen. Jeg har muligheten, men også ansvaret, til å forme og implementere denne prosessen – alt i sammenheng med en langsiktig visjon om hvor vi vil hen.

Hvis du ikke var Solutions Manager, hva ville du da vært?

Så ville jeg tilby sykkelturer gjennom Alpene igjen. I løpet av min tid i Konstanz ble jeg kjent og elsket å sykle i fjellet. I noen år hadde jeg også et byrå som organiserte, designet og gjennomførte slike turer.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter stolpen, sekretæren Alexa. Den digitale verden er for lengst blitt en med den virkelige verden. Men alle vil ikke tro virkeligheten. Hvor selvsikker beveger du deg i nettverkslivet?

Gjør testen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *