«Lag en Google» vil ikke fungere i det lange løp

Zukunftsinstitut vet hva fremtiden for arbeidet er. Franz Kühmayer, futurolog og forfatter av Leadership Report 2019, er dedikert til middelklassen og forklarer hvorfor du ikke trenger å følge blindtypen fra Silicon Valley for å lykkes.

LED: Herr Kühmayer, du undersøkte Silicon Valley for Leadership Report 2019. Er tankelederne i Bay Area så mye mer innovative enn her?

Kühmayer: Den tyskspråklige middelklassen trenger absolutt ikke å gjemme seg for det antatt roste landet. Tvert imot. Her kan du finne nok av et av de viktigste ingrediensene i ledelse: hjerteblod.

LEAD: Så, holde deg borte fra Silicon Valley-hypen?

Kühmayer: Tyske selskaper anbefales ikke å etterligne et forvrengt bilde av Silicon Valley drømmeverden sett gjennom rosa briller. Bekymringen for å bli suspendert fra den digitale ekspressen blinder ofte til ulempene med den oppblåste boblen på den amerikanske vestkysten. Jeg håper at de utallige sightseeingturene til flaggskipene i Bay Area også fører til seriøs læring, refleksjon og tolkning, i stedet for bare å se etter maler som kan kopieres.

utstilling

LED: Kickers i Snoezelenraum og Hoody i møtet alene er sannsynligvis ingen garanti for suksess …

Kühmayer: Akkurat. Det er rett og slett ikke nok å bytte en dobbeltkledd dress og et slips for en polo skjorte og joggesko og for raskt å ta en titt på Google. Å lære av andre er smart. Imidlertid, hvis du er ute etter langsiktig suksess, må du være forsiktig med å lokke frem en utviklingsprosess ved å kopiere såkalte best practices. De som gjør det uansett risikerer å miste sin egen identitet.

LEAD: Hvordan vil denne identiteten endre seg de neste ti årene?

Kühmayer: I en globalisert verden er det alltid påvirkning fra andre kulturer. Det har alltid vært sånn og vil forbli slik. Det eneste positive som kan oppnås ved den nåværende «My country first» -politikken (USA og Brexit) er en dypere undersøkelse av ens egen kultur og identitet. Fra dette kan man få håpet om at Europa vil reflektere over sine helt egne verdier: å bære et opplyst og nøye vurdert bilde av fremtiden i seg selv.

LED: Hvorfor skal Europa gjøre det?

Kühmayer: Fordi den essensielle oppgaven til ledelse ikke kan være å kopiere andres prosedyrer, men å lage et rammeverk der verdiskapende arbeid gradvis fremgår av samarbeidet fra uavhengig tenkende og fungerende mennesker. Vi trenger mer innovasjon og mindre etterligning i Tyskland.

LED: Du sier at ekte tech-giganter er konservative eneste beslutningstakere. Likevel forstår de ledelse som en tjeneste. Hvordan passer det sammen?

Kühmayer: Det har noe med ens eget selvbilde å gjøre. Ledelse er ikke lenger kommando og kontroll, men i økende grad en tjeneste. Det er to begreper i ordet: server og utfør. Tyske ledere er mye mer trimmet til å ha råd til enn de er vant til å tjene. Hvis det handler mer om å coache, støtte og styrke ansatte, vise og bidra med eget ansvar, vil det «serverende» aspektet bli viktigere.

LEAD: vilhierarkier fortsatt fortsette å flate i fremtiden?

Kühmayer: Ja, fordi hierarki i utgangspunktet mister mer og mer betydning. Ledelse kommer sjeldnere fra toppen av selskapet – selv om styret er så smart, må han fremdeles erkjenne at han mister tolkningen av VUCA-verdenen. VUCA er et forkortelse som står for Volatility, Usikkerhet, Complexity and Ambiguity: i VUCA-verden handler fremtiden om å tenke fremover og bruke moderne løsninger for å styrke selskapets samvær.) Logisk konsekvens: Å gi ansvar , Ledelse skjer da fra midten av organisasjonen og har å gjøre med folk som følger ideer. Det trengs ingen klingende titler på visittkortet og ingen utøvende kontor.

LED: Den topptrente, unge, hvite mannen har alltid styrt Silicon Valley. Vil det endre seg igjen?

Kühmayer: Selv om alle snakker om mangfold, er det i sannhet lite å se. Bare for de tradisjonelle IT-gigantene som IBM er middelalderen over 35 år, på Facebook, LinkedIn, Tesla, Google er man ikke eldre enn den 30. Ingen av de høyteknologiske selskapene nådde enda nær en kjønnsparitet: For nesten alle Bedrifter i bransjen er tre fjerdedeler av de sysselsatte menn. Men det smuldrer heldigvis. Alle som tror #metoo og andre bevegelser kan passere høyteknologibransjen sporløst, har mistet kontakten med virkeligheten.

LED: Livet i dalen er et liv i en boble som kan sprekke snart?

Kühmayer: Det vil helt sikkert fortsette å være varme steder der det blir jobbet teknologisk avansert fremtid. Hele økosystemet, som de øverste universitetene, risikokapitalmarkedet, etc., bidrar også til dette, men det vil ikke være dette hellige landet lenger, men mange slike hot spots vil spres over hele kloden: Kina, India, Singapore , og sannsynligvis også Tyskland. Så ikke en eneste boble, men en struktur av mange bobler, som er relatert til hverandre – et skum, så å si.

LED: I Lederrapporten 2019 snakker du om den økende fragmenteringen av samfunnet. Hvordan begrunner du disse?

Kühmayer: På politisk nivå opplever vi at delte prestasjoner blir anerkjent mindre og mindre ofte. USA kommer fra globale avtaler, samholdet i Europa minker, og selv innen stater vokser avstanden mellom individuelle interesser. Her innfødt befolkning, der utenlandske innvandrere; her bilister, der syklister; her biffelskere, der veganere. Målgruppens analytiske og sinus-miljøformede klynger oppløses til fordel for ultra-individualistiske molekyler. Denne divergensen forsterkes på arbeidsnivå av «nytt arbeid», der individualiseringen av arbeidsmodeller skrider frem.

LED: Så kunne arbeidets fremtid nesten utelukkende bestå av sterkt individualiserte hovedpersoner?

Kühmayer: Denne utviklingen har mange positive. Individualisering er et høyt gode, vi ønsker alle å være nålen og ikke høystakken. Imidlertid ville det være villedende å ikke se ulempene i lys av de ubestridelige fordelene ved en mer individualisert arbeidsverden: selskaper er ikke bare tilfeldige samfunn, men sosiale systemer. For å unngå risikoen for desolidarisering er det behov for mer innsats, på politisk nivå, men også og oftere fra virksomheters side.

LED: KI driver den digitale revolusjonen. Hvor langt vil hun være om ti år?

Kühmayer: Revolusjonen blir kunngjort første gang, faktisk er den foreløpig fremdeles på bakbrenneren. Vi opplever AIs opprinnelse og vil gjøre så store fremskritt i løpet av de neste ti årene at vi seriøst kan snakke om en revolusjon: for da vil vi trenge en ny forståelse av arbeid, det sosiale systemet, skattlegging og faktisk samfunnet som helhet. Politikere og industri anbefales godt å bruke de neste ti årene ikke bare for å fremme teknologi, men også for å forberede seg på konsekvensene. For hver revolusjon har spist barna sine.

Franz Kühmayer-Zukunftsinsitut
(Bilde: Zukunftsinstitut)

LED: Et forskerteam fra University of Oxford har spådd at 47 prosent av jobbene kan dekkes av AI i løpet av de neste 20 årene. Er det realistisk?

Kühmayer: Hvis bare halvparten av det oppstår, ville det være nok til å riste vårt nåværende sosiale system. Imidlertid vil det ikke være så raskt, vi vil oppleve en bipolar jobbsituasjon i løpet av de neste ti årene: På den ene siden vil en serie lavt dyktige eller rutinemessige jobber raskt forsvinne gjennom automatisering, på den andre vil etterspørselen etter høyt kvalifiserte personer fortsette å vokse stige. I sum kan dette til og med være nøytralt eller positivt for arbeidsmarkedet, bare det vil føre til et enormt skifte og dermed også til sosiale spenninger. Det er tross alt tvilsomt om utdanningstiltak vil holde tritt.

LED: Og etter det? I hvilke sektorer vil det være en jobbboom?

Kühmayer: Det vil være en økning i tre segmenter: På den ene siden teknologiske og naturvitenskapelige yrker, som naturlig drar nytte av denne utviklingen. Så er det jobber som hjelper mennesker og organisasjoner til å mestre endring, det vil si bedriftskonsulenter, skiftespesialister men også trenere, psykologer, lærere. Og for det tredje blir de yrker som ikke kan overtas av maskiner, mer verdifulle: sosiale, kreative aktiviteter.

LED: Vil middelklassen fremdeles eksistere om ti til femten år, eller vil store selskaper ha svelget den?

Kühmayer: Jeg er ikke bekymret. Tvert imot, digitalisering er en enorm demokratiseringsfaktor for produksjonsmidlene: Det som trengtes for noen år siden, datasentre og verter av IT-spesialister, og derfor bare selskaper var tilgjengelige, er nå bare en betaling med kredittkort. Derfor, hvis middelklassen gjør det smart, vil den kunne dra enorme utbytte av utviklingen!

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *