TechDaily: En sang til! Microsoft-musikalen er her

En sang til! Microsoft-musikalen er her

Skal Microsoft til Broadway snart? Begynnelsen er absolutt laget. Etter to måneders arbeid produserte rundt 150 praktikanter og andre ansatte «Microsoft the Musical» – den første musikalen på Windows, Excel og bluescreens. Den imponerende absurde 11-minutters videoen, en sukkersøt blanding av «La La Land» og et alvorlig unntak, ble filmet på Microsoft-campus i Redmond, og er nå på YouTube.

Det handler blant annet om selskapets grunnlegger Bill Gates, som ifølge teksten «er mer en idé enn bare en person», det ikke-vellykkede Windows Vista og Microsofts mislykkede smarttelefonforsøk. Ifølge Windows Phone, «over hele verden er produktene våre velkjente, bortsett fra når vi prøver å lage en telefon!» Generelt sett er imidlertid budskapet fra det kjærlig iscenesatte musikk- og dansespektakulære positivt og motiverende: ta en titt på hva vi og hva Microsoft har satt sammen – du kan gjøre det! Undertittelen til musikalen: «Du KAN, du SKAL, og du VIL.» Og selvfølgelig, også det kan være klippete (tysk: Karl Klammer) mittanzen, den gode gamle MS-papirklemmen.

Volvomamma med nye 50 millioner finansiering for Volocopter

Volo City
Bør ta for første gang kommersielt: Baden-Flugtaxi VoloCity (Foto: Volocopter)

Fra Volocopter er nå nesten «Volvocopter». Fordi Flugtaxi-pioneren fra Bruchsal i Baden har fått ytterligere 50 millioner euro-finansiering, der Geely er involvert, det kinesiske morselskapet til bilprodusenten Volvo og Lotus. De nye midlene skal brukes til å videreutvikle det to-seters VoloCity-helikopteret, som vil kommersialiseres de neste tre årene.

Tidligere hadde Daimler og Intel allerede deltatt i Volocopter. Nå investerte hele 85 millioner euro i selskapet. I tillegg har Volocopter og Geely inngått et joint venture for å bringe Urban Air Mobility til Kina, som er sentrums vertikale starttaxi. I følge den siste pressemeldingen vil Volocopter motta ytterligere investeringer i år. Selskapets grunnleggere er fortsatt de største aksjonærene.

Siri: Feminisme og MeToo er tabu

Siri-feminisme
Hei Siri, er du feminist? «Um, eh, ikke nøl med å spørre meg om været!» (Foto: Gizmodo)

Som et børsnotert selskap med flere milliarder dollar er Apple ingen kamp for noen målgruppe – verken kvinner eller de mye omtalte «hvite gamle mennene» som fremdeles kontrollerer den globale økonomien. Følgelig forsiktig eller motløs, tar Apple opp kontroversielle temaer som feminisme og MeToo. Britene Guardian rapporterer nå hvordan koden ble skrevet om av språkassistent Siri for å unngå ordet «feminisme» partout, og for ikke å ta stilling til dette emnet.

Alle som spør Siri om hun er feminist, vil få – i alle fall i USA – det myktalige svaret «Jeg tror på likhet og å behandle mennesker med respekt». Apples instruksjoner for hvordan du skal takle «varmt jern» som feminisme og MeToo Siri-utviklere er, «ikke engasjere deg og endelig avlede informere», så ikke rot med temaene, distraher og til slutt informer, for Eksempel gjennom nøytrale Wikipedia-lenker. Apple Siri «tilsynelatende» omskolerte «alle påstander som kan misforstås. Mens assistenten pleide å svare på uttrykket «Slut» med et ironisk «Nå ville jeg rødme om jeg kunne», står det nå bare klart og politisk korrekt: «Det vil jeg ikke svare på.»

Google Assistant triks i kø

Google Pixel 4
Google Pixel 4 gir i tillegg til et trippelkamera à la iPhone 11 og en købehandler (Foto: Google)

«Du vil være koblet til nærmeste frilanser» eller «For treningsformål registrerer vi noen av samtalene våre. Hvis du ikke er enig, trykk på 1.» Eiere av en Google Pixel 4 vil snart kunne unngå slike irriterende band kunngjøringer. Fordi det nye smarttelefonflaggskipet, som forventes til høsten, får en anti-holding-funksjon.

Takket være kunstig intelligens sørger Google Assistant for å vente i telefonlinjen, trykker på de nødvendige knappene – og gir den videre til eieren av Pixel 4, når en menneskelig ansatt faktisk er på linjen. Den nye funksjonen er høy 9to5Google fremdeles i et relativt tidlig utviklingsstadium og er ennå ikke klar for utgivelse av Pixel 4. Hvis Google forblir tro mot sin forrige strategi med språkassistenten Duplex, men andre Android-smarttelefoner i fremtiden kunne også få servitørhjelperen og Nervensparer.

Dette var de beste nye smarttelefonene til IFA 2019

Asus Rog Telefon 2
The Asus ROG Phone 2 – for spillfans et av høydepunktene på IFA 2019 (Foto: Asus)

I morgen kveld fra klokken 19, tysk tid, introduserer Apple iPhone 11 – men konkurrentene er allerede der! Magasinet IGN har valgt de mest spennende og beste nye smarttelefonene til IFA 2019, som avsluttes onsdag i Berlin. Listen begynner med den avanserte spilltelefonen Asus ROG Phone 2 for € 1.199 og den mellomstore mobiltelefonen TCL Plex (€ 329), som den kinesiske TV-spesialisten også ønsker å bli kjent som en smarttelefonprodusent i Europa. IGN berømmer uttrykkelig den gode verdien for pengene til Plex.

Som forventet, Samsungs tilsynelatende vellykket reviderte Falt-Phone Galaxy Fold, som er fra 18. september for 2.100 euro i Tyskland å ha. De to neste smarttelefonene på listen er den nedlagte størrelsen Sony Xperia 5 i 21: 9 kinoformat (799 euro) og Motorola One Zoom (429 euro), fronten med trippel zoom på baksiden og med 25-MP selfie-kamera Fokus på fotografering. Inkludert også: Samsung A90 5G (749 Euro), som gjør 5G rimeligere, og LG G8X ThinkQ Dual Screen (999 Euro) med en andre skjerm i et ekstra tilfelle.

Slutten på LEAD: High Noon i skranken

Skandaløst, og skandaløst morsomt! Twitter ler om denne episke duellen i skranken mandag morgen. Fem millioner visninger – og dessverre hver gang den skamløse kunden vinner betalingsduellen.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *