TechTäglich: Fortnite er bare en stor reklamefilm

Fortnite er bare en stor reklamefilm

Er Fortnite-utvikleren Epic Games overordnet? Underholdningsmagasinet Polygon forutser en stor historie med dubbingen. Tittel: «Fortnite er bare en stor, uendelig reklamefilm.» Også i teksten legger det mye reklameslagord for «Fortnite Battle Royale»: «Det er hele tiden at brukerne kjøper produkter eller handler med merker.» Listen blir lengre: Konsert av elektro-DJ Marshmello, crossover med Avengers, promo for det nye alternative rockebandet Weezer, skinn i utseendet til fotballigaen NFL, en egen modus for kinematografen John Wick og mer nylig klær i Design av Jumpman-sportsutstyr fra Nike og tidligere basketballspiller Michael Jordan.

Mange av kampanjene innebærer kjøp av bonuselementer i spillet. Konklusjon fra Polygon-forfatteren Patricia Hernandez: «I dag er Fortnite ikke bare et Battle Royale-spill med urban designfunksjoner – det er også en av de mest populære og effektive måtene å markedsføre et produkt på.» Hvor lenge brukerne fremdeles er interessert i reklamefyringen, er imidlertid tvilsomt. Tålmodigheten hennes har blitt hardt anstrengt Epic den siste tiden med mange kontroversielle endringer i spillbalansen uansett.

Landskapsvideoer: Instagram gir etter

Instagram Horisontal
En høy på oss? Uansett! Instagram TV viser nå også videoklipp (Foto: Instagram)

Instagram har tilsynelatende stoppet innsatsen for å presse oppreist formatvideoer som standard på nettet. For nå støtter Facebooks foto-datter i deres tilbud IGTV (aka Instagram TV) for lengre videoer og filmer i liggende modus. Cult of Mac ser «Instagrams klare innsikt om at folk flest vil se landskapsvideoer». Instagram skriver selv i et blogginnlegg: «Vi tror dette er det rette trinnet for seere og innholdsleverandører.»

Strategisk bakgrunn: YouTube-videoer kan også spilles av på Instagram TV uten å måtte redigere klippene. Og de kan ikke bare spille på IGTV – men sannsynligvis også markedsføre snart. AdAge-magasinet sier: «Annonsører mener dette er et skritt mot å tjene penger på kanalen, som har vært annonsefri siden lanseringen i juni i fjor.» Annonsøren Jack Appleby fra Midnight Oil byrået legger til: «Ideen om at Instagram-kunder produserer bare lengre vertikale videoer for IGTV kunne aldri fungere – ingen produserer innhold som ikke kan brukes andre steder.»

Huawei-sjefen kjøper familie iPhonene sine

Interessant nytt aspekt i tvisten mellom USA og Kina eller Huawei. Ren Zhengfei, grunnlegger og sjef for Huawei, har vært ute i det kinesiske statlige fjernsynet som en iPhone-fan. «IPhone har et godt økosystem,» sa administrerende direktør i Huawei, «og når jeg er på vei, kjøper jeg fortsatt iPhones til familien min.» Om Ren Zhengfei bare ønsker å sikre tining mellom Kina og USA, bare han kjenner seg selv. Uansett legger han til, ifølge Cult of Mac fortsatt: «Kjærlighet for Huawei trenger ikke å bety bare å elske Huawei-telefoner.» Datteren hans Meng Wanzhou ser det på samme måte: Da daværende Huawei Finance Director ble fengslet i Canada i 2018, hadde hun det komplette Apple-utstyret med en iPhone, en iPad og en MacBook.

Så LEAD har gode nyheter for de kinesiske iPhone-fansen: Apple har nå mer eller mindre offisielt bekreftet tre nye iPhone-modeller – iPhone 11, iPhone 11 Max og iPhone XR2. Navnene kan fortsatt endre seg. Men modellbetegnelsene, som Apple nå offisielt kunngjorde i Europa og Asia, antyder ifølge Forbes nøyaktig til disse tre nyhetene. A2111, A2160, A2161, A2215, A2216, A2217, A2218, A2219, A2220, A2221 og A2223 er kryptiske. Men i følge Apples interne logikk er dette modellfamiliene A21 (XR) og A22 (11 og 11 Max) med forskjellige minnestørrelser og bygget av flere leverandører. I september er vi smartere.

Nytt fra Amazon: Alexa skal forstå følelser

Alexa følelser
Fra følelsen av en interessant innovasjon: Alexa gjenkjenner følelser (Foto: 123rf.de)

«Alexa, hvordan blir det i morgen været i München?» Det kan snart være over med så standardiserte spørsmål. Fordi to prosjekter nå viser hvordan Amazon planlegger fremtiden til språkassistenten. Til å begynne med vil den ifølge et gjeldende patent også kunne behandle forespørsler som ikke starter med nøkkelordet «Alexa». Så ville det være mer naturlig-klingende fraser som «Hvordan blir været i München i morgen, Alexa?» mulig. For dette, så Engadget, ville Alexa måtte motta en slags tilbakespolingsfunksjon, som nesten husker delene av setningen før nøkkelordet «Alexa». Enhetene ville derfor uten anrop «Alexa» mikrofonene hele tiden åpne og registrere – ingen gode muligheter når det gjelder databeskyttelse.

Systemet vil (forhåpentligvis) kontinuerlig slette opptakene som det ikke trenger. I følge Bloomberg jobber Amasons datterselskaps Lab126 og Alexa-teamet også med en funksjon som lar en stemmeassistent på håndleddet identifisere stemningen og følelsene til brukerne. Takket være kunstig intelligens, vil fremtidige wearables på stemmen og andre kroppsdata gjenkjenne brukerens nåværende humør og tilpasse responsene og handlingene til den. Prosjektet Dylan er for tiden i betatesting.

Wahl-O-Mat er tilbake

Wahlomat Eu 2019
Han er tilbake – Wahl-O-Mat (Foto: Bundeszentrale für politische Bildung)

Viktig nyhet før europavalget på søndag: Wahl-O-Mat er i følge nyere undersøkelser, den viktigste kilden for meningsdannende unge velgere, tilbake på nettet. Mandag tapte operatøren, Federal Agency for Civic Education, til Köln administrative domstol et søksmål mot dvergfesten Volt. Den hadde klaget på at valget O-Mat i sin evaluering bare tillater analyse av åtte vilkårlige partier. Det ville diskriminere små partier. Nå har den føderale sentral og volt avtalt av retten i henhold til tid. Valgarbeideren er nå uendret tilbake i nettet. For fremtidige valg, valget O-Mat, men bør få et nytt alternativ, som inkluderer alle partier i evalueringen på forespørsel.

Slutten på LEAD: «Star Trek: Picard» – dette er den første traileren

Trekkier over hele verden har ventet på dette: Amazon har nettopp gitt ut den første traileren for deres nye science fiction-serie «Star Trek: Picard». Sir Patrick Stewart vender tilbake til sin rolle som romkaptein Jean-Luc Picard og Enterprise bridge. Fra slutten av 2019 viser Amazon serien 24 timer etter den amerikanske premieren på CBS All Access over hele verden.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *