Googles administrerende direktør Sundar Pichai: Sannheten mellom linjene

Helt siden Google slettet uttrykket «Ikke vær ond» fra selskapets manifest, har de kritiske prosjektene til tech-giganten blitt stadig tydeligere. I august ble det kunngjort at Google jobber med en sensurert søkemotor for Kina.

1. november kjørte kompensasjonen på 90 millioner for Andy Rubin til tross for seksuell trakassering rundt 20.000 ansatte over hele verden på gaten. Og datahacket på Google+ som ble utgitt i oktober, ble nå fulgt av et betydelig større, som også ble offentliggjort sent på mandag.

Pichai som SEO-forklaring

Allerede i september inviterte den amerikanske rettsutvalget til rettsmøtet. Administrerende direktører i Facebook og Twitter fulgte henne, Google nektet. Før kontrollen av huset i kjølvannet av det nylige valget til demokratene vandrer, siterte flertallet i de republikanske parlamentsmedlemmene endelig Googles administrerende direktør Sundar Pichai i den amerikanske kongressen. Du mistenker at Google påvirker søkeresultatene til fordel for demokratene.

Spesielt majoritetsleder Kevin McCarthy og styreleder Bob Goodlatte er skeptiske. Goodlatte sa i en kunngjøring, «Teknologien bak slike online tjenester som sosiale medier og søkemotorer kan brukes til å undertrykke visse perspektiver og manipulere opinionen.»

utstilling

Googles administrerende direktør Pichai svarte: «Jeg leder dette selskapet uten politisk skjevhet og jobber for å sikre at produktene våre fortsetter å fungere. Noe annet ville krenke våre grunnleggende prinsipper og våre økonomiske interesser. «I likhet med høringen til Facebook-administrerende direktør Mark Zuckerberg, brukte Google-sjefen litt tid på å forklare hvordan SEO og Google-algoritmen fungerer. At dette gir ubevisste resultater, er testet av en uavhengig studie.

Også interessant: Kunstig intelligens: Google ønsker å jobbe etisk rent

Etter en detaljert forklaring på hvorfor søkeordet etter idioten inneholder bilder av Donald Trump, innrømmer demokraten MEP Zoe Lofgren: «Det er åpenbart at skjevhet mot konservative stemmer ikke er et av Googles problemer.» Demokraten Ted Lieu Det blir enda tydeligere: «Hvis MEPs ønsker å se mer positive resultater, må de gjøre mer positive ting.»

Ansattes protester mot seksuelle overgrep og Kina planer

Googles administrerende direktør Pichai understreket at selskapets ytringsfrihet gjelder: «Vi er et selskap som tilbyr plattformer for forskjellige perspektiver og meninger – og vi har ingen mangel blant våre egne ansatte.»

Styrken til synspunkt av hans stab får Pichai følte mer og mer tydelig. 20 000 ansatte over hele verden protesterte 1. november mot 90 millioner kompensasjonen til Android-oppfinneren Andy Rubin, som måtte forlate fordi han tvang en medarbeider til oralsex. I årevis tolererte selskapet saker på arbeidsplassen, vanligvis med den konsekvens at de kvinnelige deltakerne måtte gi fra seg stillingene.

Siden protestene har Google lovet å innføre bedre tilbakemeldingsprosesser slik at kvinner føler seg trygge på å snakke om seksuelle overgrep. At mangfoldet og dermed rettferdig behandling ikke trengte inn i alle nivåer av hierarki, viser også Googles egen mangfoldsrapport. Under kongresshøringen avhørte MEP Pramila Jayapal administrerende direktør om diskriminering av ansatte. Pichai sa vagt at «vi vil definitivt holde det opptatt».

At Google i mellomtiden også tok for seg en sensurert søkemotor for Kina, innrømmet Pichai, men han hevdet at foreløpig ikke lenger fungerer. «Project Dragonfly» er det ikke så hemmelige kodenavnet for søkemotoren i Kina. Hvem som bruker dem vil ikke finne noen resultater på temaene menneskerettigheter, demokrati, religion og fredelig protest. Google nektet i 2010 de første ryktene om samarbeid med det kommunistiske regimet.

Nå er det blitt avslørt detaljer som tyder på at den kinesiske regjeringen kan ha tilgang til innbyggernes søk. Under høringen tirsdag hevdet Pichai igjen at Google ikke har «noen planer om å lansere i Kina.» Googles interne protester mot prosjektet kunne ha vært effektive. Hvis det er planer for en kinesisk søkemotor, vil selskapet konsultere med politikere, hevdet Pichai.

Hvor ond Google egentlig er, står mellom linjene

Selv i andre land er dataene som Google samler inn, ikke helt sikre. En av grunnene til å stampe den sosiale plattformen på Google+ var kunngjøringen om et hack som involverer 500 000 kontoer. Denne mandagen innrømmet Pichai at det var en ekstra datasnatch på 52,5 millioner kontoer.

Under høringen i senatet sa Pichai at Google var ansvarlig for å varsle brukere om slike feil innen 72 timer. Imidlertid innrømmet selskapet den første Google+ feilen bare etter syv måneder, den siste etter tre uker.

Totalt sett minnet høringen sterkt om Angela Merkels uttalelse denne uken om at internett fremdeles er «en sfære der vi ikke er så godt bevandret.» Så det ser ut til å gå til noen amerikanske parlamentsmedlemmer. For lett for Googles administrerende direktør å finne vage unnskyldninger og la passere tiden som en SEO-forklaring. Hvor ond Google egentlig er, står mellom linjene.

Også interessant: Det Google-frie Internett

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *