iOS 13 og mer: Det burde bringe WWDC fra Apple

Ta dette fort. Før WWDC! Forrige tirsdag overrasket Apple med ideen om en ny iPod touch. Ja, det er det. Den nye modellen fikk for første gang donert 256 GB minne og er nå utstyrt med en A10-brikke, som allerede var installert i iPhone 7.

IPod touch hadde ingen på (Apple) -kontoen, WWDC, men allerede. Hvert år inviterer Apple utviklere og studenter til California for å vise frem den siste store versjonen av operativsystemene. Det er verdens største utviklerkonferanse.

Også i 2019 vil hun krysse scenen i McEnery Convention Center i San José, nesten rundt hjørnet fra Apple Park i Cupertino. Mandag 3. juni åpner administrerende direktør Tim Cook WWDC med den tradisjonelle grunntonen. Her er den aller første titten på iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 og tvOS 13.

App Store
Utformingen av iOS 13 for iPhone er fremdeles låst og nøkkelen til Apple-hvelvene (foto: 123rf.de)

iOS 13 med systemomfattende Dark Mode?

De beste salgstallene oppnås fremdeles av Apple på iPhone og iPad. Så det mest spennende spørsmålet: Hva vil iOS 13 gi brukerne?

Offisiell informasjon for iOS 13 – og alle andre store, nye versjoner av operativsystemene – har Apple tradisjonelt frem til mandag 19 kl. Tysk tid (10 klokke lokal tid Stillehavet), fremdeles hemmelig. Bare den nærmeste ledelsen og programvareingeniørene som er involvert vet nøyaktig hva som kommer. Men som alltid har det lekket ut mange lekkasjer i Apple Park på forhånd:

utstilling

For eksempel skal iOS 13 motta en systemomfattende Dark Mode for første gang. Den amerikanske portalen 9to5mac har allerede vist de første skjermbildene av mørkemodus i disse dager. Det var i henhold til egne data ikke til gjengivelser, men til ekte skjermbilder, som portalen fra interne Apple-sirkler fikk lekket.

Innspillingene viser også en totalrenovert påminnelsesapp – på iOS 13 og på macOS 10.15. Apple har tilsynelatende flere sorteringsalternativer for oppføringene.

Den nye store versjonen vil sannsynligvis også motta en revidert «finn mine venner» -app. Trengende behov for renovering vil være under iOS 13, også den interne Apple Mail-appen. Mens tredjepartskunder lenge har tilbudt funksjoner som «lest senere» og også tillater kobling av e-postkontoer med andre apper, er Apple Mail-appen i hjemmet veldig rudimentær.

Det er også tydelig at under panseret vil det være mange små forbedringer – og iPad-eiere kan godt se frem til ny funksjonalitet. Generelt viser det seg imidlertid at iOS 13 ikke vil forstyrre brukere sammenlignet med iOS 12. God ytelse og fiksing av bugs ser også ut til å være i forgrunnen i høst.

Ios 13 skjermbilde Dark Fashion
Det første virkelige skjermdumpet av Dark Mode på iOS 13 (Foto: 9to5mac.com)

Hvordan ser macOS 10.15 ut?

Mac-eiere kan fremdeles forundre noe: Om macOS 10.15 er fortsatt veldig lite kjent. Apples stand for taushetsplikt har nå fungert.

Imidlertid er det klart at sammenslåingen av iOS og macOS («Project Marzipan») vil fortsette. Mac-spesifikke grensesnitt støtter sannsynligvis også Mac-menylinjen og berøringsfeltet til MacBook Pro Touch.

En kombinert macOS-app fra Apple-appene «Finn mine venner» og «Finn min iPhone» er også forventet – den logiske avleggeren av iOS 13-varianten.

Likeledes på rykteanmerkningen: nye effekter for iMessage og portering av iOS-skjermtid til Mac. Denne digitale velværefunksjonen viser hvor mye tid du bruker foran enheten din. Familiedelen skal også forbedres: Apple planlegger tilsynelatende i macOS-systeminnstillingene et nytt påloggingsvindu der familiemedlemmer kan logge seg inn og tilordne deres innlogging til Mac.

Det vil også være tid for snarveier på Mac. Med programmet kan være på iOS ved hjelp av egne snarveier for å lage automatisering («Hey Siri, spill SWR 3 på min Mac»).

Spørsmålet gjenstår, hvilket navn Apple savnet versjonen 10.15. I lottotrommelen: Mammoth, Monterey, Rincon eller Skyline. Navnets hemmelighet vil trolig bli sendt neste mandag.

watchOS 6 for Apple Watch med sin egen app-butikk?

Apple Watch 4 Photo 3
watchOS 6 bringer nye «komplikasjoner» til klokken. (Foto: Apple)

Apple Watch er den tydelige markedslederen blant smartklokker med en andel på rundt 60 prosent. Mens Apple la mye vekt på å markedsføre Apple Watch i luksussegmentet (f.eks. Med pop-up-butikker i Galeries Lafayette i Paris), fokuserer nå utviklerne tydelig på applikasjonsscenarier innen fitness- og helsesektoren. sektoren.

For å gjøre det lettere å finne slike applikasjoner, planlegger Apple sin egen App Store for klokken, som er integrert direkte på klokka, ifølge den respekterte amerikanske bloggeren Mark Gurman. Gurmans teori:

«Apple legger App Store direkte til Apple Watch slik at brukere kan laste ned apper mens de er på farten for å gjøre enheten mer uavhengig, og brukerne installerer nye apper på iPhone-en deres via følgesvenn-applikasjonen.»

I tillegg bør Apple planlegge detaljerte kondisjonskår og sin egen bok-app for klokken, men ikke for å lese hele bøker, men for å starte lydbøker direkte fra klokken. En stemmememo-app, egne animojis, nye watchfaces og «komplikasjoner», i Tyskland litt forvirrende kalt «komplikasjoner».

tvOS 13 vil sannsynligvis ikke gjøre store sprang

Den nye TV-appen fra Apple har allerede introdusert selskapet til våren. Derfor den 3. juni behandles tvOS 13 bare marginalt. Operativsystemet for Apples TV-ambisjoner kan ha en egen spillkontroller. Tastaturer kan støtte spill på Apple TV i fremtiden. Ganske urealistisk vises en TV-app for Android.

En ting til?

Når Tim Cook entrer Keynote-scenen 3. juni, utelukkes ikke den ene eller den andre overraskelsen. Imidlertid har «en ting til» introdusert av Steve Jobs i Keynotes ikke eksistert på noen tid.

Men hvem vet? Kanskje en besøkende fra Tyskland også vil innta scenen. Den 23 år gamle matte-studenten Viet Duc Nguyen har mottatt et stipend fra Apple og er første gang på en WWDC. I fjor sommer fullførte han sin første bachelorgrad ved Humboldt Universitet i Berlin. Han demonstrerte allerede sine ferdigheter i forskjellige hackathons. Nå fokuserer han på å jobbe med Apples eget programmeringsspråk Swift.

Nysgjerrig: Apple inviterte Nguyen til WWDC, selv om han ennå ikke har fått med seg sin egen app i butikken. Han jobber med en applikasjon … som så mange utviklere over hele verden, som håper på et gjennombrudd fra deres deltakelse i WWDC. Drømmen lever. Fra 3. til 6. juni i San José uansett.

Tim Cook-arrangement
Tim Cook entrer scenen 3. juni klokken 19 CET (Foto: Apple)

Du kan også være interessert i dette: WWDC 2019: Boomen i App Economy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *