Hva betyr … en mobilitetsutvikler for maskinvare?

Jobbtittel: Team Leader Hardware Development

Navn: Konstantin Ewers

Alder: 38

Utdanning: Kommunikasjonselektronikk / diplom Elektroteknikk

Firma: INVERSE

Hva gjør du som mobilitetsutvikler for maskinvare?

Jeg har vært maskinvareutvikler i over ti år hos INVERS, oppfinneren av automatisk kjøretøydeling. Med steder i Siegen, Köln og Vancouver utvikler vi teknologien bak delte mobilitetstilbud som bil, scooter eller deling av e-scooter. Produktsortimentet vårt går fra White Label-appen på sluttbrukerenheter over backend for operatører til telematikk i de forskjellige kjøretøyene – og det er her, i telematikken, at jeg kommer inn i spillet som maskinvareutvikler.

For at maskinvaren skal fungere feilfritt bak ulike tilbud om delt mobilitet, bruker jeg mye tid på å se på markedet, praktisk teste ut nye teknologier, analysere kjøretøy og kontinuerlig jobbe med våre produkter. Dette er spesielt viktig fordi delingsmarkedet er veldig dynamisk og derfor må teknologien som brukes utvikle seg kontinuerlig.

Hvordan kom du til denne oppgaven?

Jeg er utdannet kommunikasjonsøkonom og skrev diplomoppgaven min på INVERS. Fremfor alt var jeg begeistret for oppstartskarakteren med flate hierarkier og mange muligheter til å utvikle seg videre. Dette er ikke lenger selvinnlysende i et selskap som har eksistert i over 25 år. I dag er jeg teamleder innen maskinvareutvikling.

utstilling

Hvilken funksjon hjelper deg mest i hverdagen din? Hvorfor?

Faktisk er noen funksjoner spesielt viktige – oppfatning, empati og analytisk tenking. Disse egenskapene er med på å utvikle effektive løsninger. De fleste kunder kommer til oss med en konkret løsning. Men i begynnelsen er det viktig å forstå problemet – først da kan vi søke etter en skreddersydd løsning. I ettertid er dette noen ganger forskjellig fra det opprinnelige ønsket fra den respektive kunden.

Hva er viktigst for deg om jobben din? Hva er det morsomste?

Heldigvis har jeg en veldig variert jobb. Ingen dager er like, og selv om jeg forbereder et grovt veikart for dagen fremover på vei til jobb, kan det endre seg fullstendig – noen ganger til og med før min første kopp kaffe. Imidlertid er det også viktig for meg å ha muligheten til å utvikle seg der du føler deg mest komfortabel og å kunne følge med prosjekter fra den første ideen til distribusjon hos kunden.

Beskriv så tydelig som mulig et prosjekt som har imponert deg spesielt.

Det er ikke så lett, det har vært mange prosjekter i det siste som har inspirert meg. For eksempel kunne vi integrere telematikk-maskinvaren vår i scootermodeller til en stor asiatisk deling av scooter. Det spesielle var at kunden allerede har drevet en stor flåte med flere tusen scootere. Imidlertid var den eksisterende løsningen ikke optimal for skalering, så vi kunne introdusere maskinvaren vår. Jeg reiste til kunden med noen få kolleger for å presentere løsningen vår på stedet for scooterne. Siden er scooterne hans på vei med løsningen vår. Vi var i stand til å bevise at maskinvaren vår lykkes langt utenfor Tyskland.

Et annet prosjekt som inspirerte meg var inngangen til e-scootermarkedet. På grunn av markedsdynamikk var det nødvendig å utvikle et godt produkt på kortest mulig tid. Vi jobbet veldig vellykket sammen i et lite tverr-avdelingsteam og kunne presentere en flott løsning på rekordtid. Dette har nok en gang vist at vi har et oppstart-DNA, men har også stor nytte av erfaringen fra over 25 år. Andre milepæler jeg har vært involvert i, og som viser allsidigheten til teamet vårt, er prosjektene våre med Emmy, Coup eller Flinkster – disse tjenestene er også basert på INVERS-teknologi.

Jobben min er uunnværlig fordi …

… telematikken er like viktig for en delingsoperatør som selve bilparken. Med maskinvaren vår lager vi grensesnittet mellom serveren og kjøretøyet. Dette gjør en delingsoperasjon slik vi kjenner den i dag – uten manuell overlevering av nøkkel.

Hvis du ikke var en maskinvareutvikler, hva ville du være?

Det er et vanskelig spørsmål. Jeg har vært interessert i teknologi siden barndommen og er helt fornøyd med jobben min. Men kanskje ville jeg blitt naturfaglærer.

Mer om: Hva betyr … en nettverksingeniør?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *