TechTäglich: Facebook blir stadig mer uattraktivt for unge mennesker

Facebook blir stadig mer uattraktivt for unge mennesker

Facebook Misliker
Av til Instagram og YouTube: Spesielt unge brukere forlater Facebook oftere (Foto: 123rf.de)

Med 2,38 milliarder aktive brukere per måned trenger ikke Mark Zuckerberg å bekymre seg for fremtiden til Facebook. Men en ny amerikansk studie av Business Insider viser: Tjenesten mister flere og flere unge brukere.

Spørsmålet: Hvilken tjeneste har de brukt før, unngår de? 1884 amerikanske statsborgere mellom 13 og 21 år ble avhørt. 30 prosent av de spurte spurte at de ville avstå fra å bruke Facebook. Skype (24,6 prosent) og Twitter (21 prosent) sto klart bak det.

Motsatt sa 65,4 prosent av de spurte at de ville sjekke Instagram hver dag. Andreplassen gikk til YouTube (62,4 prosent), tredjeplassen til Snapchat (51,3 prosent).

Trådløse mus og tastaturer fra Logitech utrygge

Logitech trådløst tastatur
Logitechs trådløse tastaturer sårbare for hackere (Foto: Amazon)

Den populære tilbehørstilbyderen Logitech har mottatt et dårlig vitnesbyrd fra sikkerhetsforsker Marcus Mengs: Trådløse mus og tastaturer til leverandøren er en «sikkerhetsrisiko», skriver c’t, Hackere kan smitte datamaskiner med forurensende programvare og overlytt tastetrykk via radio. Så passord kan bli spionert.

Dårlig for forretningsbrukere: Selv trådløse presentatører av selskapet blir berørt, så vel som Lightspeed-spilltilbehør.

Siden 2009 er Logitech avhengig av Unifying trådløs teknologi, som ifølge Mengs er sårbar for angrep. Logitech sverget å ikke komme seg. Man ønsker å informere i fremtiden bedre om sikkerhetsgap og oppdateringsalternativer på hjemmesiden sin. Council of Experts: Kablede mus og tastaturer er trygge. Der det er mulig, bør brukere unngå å bruke trådløse inndataenheter.

Nytt WhatsApp-kjedebrev i omløp

Whatsapp Kursi floor 1010023302 Web
WhatsApp er den mest brukte messenger-plattformen i verden, men kjedebrev forårsaker alltid en sensasjon. (Foto: iStockphoto)

Igjen gjør et kjedebrev på WhatsApp rundene. Den opplyser at Facebook er avsenderen av meldingen. Trusselen: Hvis du ikke videresender meldingen til ti kontakter, må du betale opptil 25 euro i måneden for å bruke WhatsApp.

Bortsett fra stave- og formfeil, bør du ikke ta denne meldingen på alvor, ikke engang åpne den og absolutt ikke videresende den. Tilsynelatende har kjedebrevet vært sammensatt av flere eldre kjedebrev, fant portalen Mimikama ute. Innholdet som kan forvirre brukere er rett og slett løgn og tull.

Beregnet: Når de nye iPhonene kunne komme

Tim Cook Keynote Event
God morgen, god morgen, takk for at du kom – det er slik Tim Cook hilser begivenhetsgjester igjen om høsten (Foto: Apple)

Apple er tradisjonelt vertskap for sitt iPhone-arrangement med nye modeller i høst. I tillegg til interne optimaliseringer, vil flaggskipene få et nytt 3x objektiv for enda bedre bilder. Formfaktoren endrer seg lite. Og likevel ventes arrangementet spent. Når endelig er tiden?

Den amerikanske portalen 9to5Mac har nå søkt etter matematikkferdighetene sine og beregnet på nytt når de nye iPhonene kunne komme, basert på datoene for iPhone-hendelsene 2015 til 2018:

  • 2015: 9. september (onsdag)
  • 2016: 7. september (onsdag)
  • 2017: 12. september (tirsdag)
  • 2018: 12. september (onsdag)

Konklusjonen: I år kan arrangementet faktisk finne sted først 10. september. 11. september ville bli avlyst på grunn av 11. september. Apple har aldri vært vertskap for en begivenhet på denne triste datoen.

Hvis beregningene stemmer, vil salgsstart være fredag ​​20. september. Inntil da lagret det beste ennå: Fordi billigere enn i fjor, til rundt 1649 euro for XS Max, skulle det ikke være i september. Du trenger ikke matteferdigheter for det.

IBM planlegger smart nettbrettklokke

Ibm Tablet Watch Nl Letsgodigital Org
Slik kan Tablet Watch fra IBM se ut (Foto: letsgodigital.org)

Et nettbrett på armen? De fleste tech-freaks ville sikkert synes det er dårlig. IBM ser dette tydeligvis annerledes: Først nå var fra LetsGoDigital oppdaget et patent innlevert av IBM i 2016. Bildet er en gjengivelse, basert på patentsøknaden. Den viser en sammenleggbar Smartwach med opptil åtte forskjellige skjermmoduler.

Ideen bak: Avhengig av situasjonen bestemmer brukeren om smartklokken hans skal bli en smarttelefon eller et større nettbrett. Hvis fire av de åtte modulene ble brettet ut, er klokken på størrelse med en smarttelefon. Hvis alle åtte moduler brettes ut, blir klokken et nettbrett. Heller gaga enn praktisk: Hvis enheten kommer på markedet en dag, kan det være i salgstallene for IBM arm-ageddon …

Slutten på LEAD: Bilsnorking i stedet for bildeling

Hva leier du en bil til? Å kjøre? Aha, da er du ikke japansk. Den nye bildelingstrenden i Østen: Japanerne leier en bil, men kjører ikke en meter. I stedet spiser de i bilen (blir rynket på offentlig i Japan) eller holder de lur (fordi det ikke er mulig på kontoret). Konsekvens: Asiatiske bildelingsselskaper som Times24 og Orix er redesignet og leier biler på spesielle parkeringsplasser nå for rundt 3 euro per halvtime.

Som den asiatiske avisen Asahi Shinbun melder, er kortsiktig snorking av biler så godt mottatt at det allerede er 12 000 leiebiler tilgjengelig for lunsj eller en lur. Sov bedre enn racing, også. Og så ønsker jeg deg en uthvilt tirsdag – ses i morgen på TechTäglich!

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Sover i bilen
Ingen søvn før Brooklyn? Selv i bilen kan du ta deg en lur … (Foto: pixabay)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *