Ukens beste gadgets, del 15

Drikk vann, smak syklister – den magiske flasken fra München

Luft opp
Er vann, men smaker ikke som vann – Air Up gjør det mulig (Foto: Air Up)

«Vi er (igjen) utsolgt!». De drikkende revolusjonærene i München og oppfinner av den duftende vannflasken Air Up har et problem. Men det er et relativt hyggelig problem: De henger ikke etter etter at de ble lansert i august. Hos Amazon og i deres egen butikk er Air Up utsolgt igjen. Konseptet «tenk nytt, drikk nytt» ser ut til å være fantastisk. Og ifølge den siste pressemeldingen er de første millionene i salg allerede innen rekkevidde. Konseptet med den velduftende flasken høres sprø ut, men fungerer bra (også i LEAD-testen): drikk vann, men smak kalk.

I flasken er faktisk rent vann fra røret eller mineralvann. En såkalt duftpute på munnstykket sikrer da at lukten av kalk, eple, fersken, oransje pasjonsfrukt eller andre varianter blandes inn i drinken. Forbløffende effekt: du drikker rent, sunt vann uten tilsetningsstoffer – men hjernen blander for eksempel smaken av sitronmelisse. Eksperter snakker om «retronasal lukt». Smaken er ikke for intens, den minner mer om smaksatt mineralvann. Men den som smaker av rent vann, vil absolutt drikke mye mer av det luktede duftvannet. Og fordi oppstarten er fra München, er det til og med Radler-smak, her kalt sitronhopp. Startsettet med flaske og fem belter for hver fem liter vann koster (teoretisk sett fordi utsolgt) 29,99 euro, på Ebay betaler allerede desperate interesserte kjøpere 70 euro for det. Tips fra LEAD, blant venner: Hos Real og Rewe skal det fortsatt være kopier.

For å bestille

Bra for hjertet: den første analoge klokken med EKG

Wi Things Ekg
Smartklokken som ikke ser ut som Smartwatch: Withings Move ECG (Photo: Withings)

Siden slutten av 2018 oppretter Apple Watch Series 4 et EKG av brukerne i løpet av få sekunder. Som et resultat sies hun at hun har reddet liv flere ganger, fordi eierne først var klar over sine tidligere ukjente hjerteproblemer gjennom klokken. Imidlertid er Watch 4 veldig dyr (fra 429 euro). Og ikke alle vil ha en liten datamaskin rundt på håndleddet. Løsningen på begge problemene kommer nå fra Frankrike.

Fitness-spesialist Withings, som i mellom tilhørte Nokia og nå er selvstendig næringsdrivende, har nå brakt den første analoge klokken med EKG-måling på markedet. Den gjenkjenner farlig atrieflimmer, den vanligste formen for hjertearytmi. Withings Move ECG er like elegant som en klassisk klokke, med en ekte urskive og ekte hender, og koster bare 129,95 euro. Likevel er fitnessfunksjoner og klinisk godkjent EKG-måling ombord, og dataene deres blir deretter overført til «Withings Health Mate» -appen for iOS og Android.

for

Vend av! Den nye gamle sammenleggbare telefonen fra Nokia

Nokia 2720 Flip
Flip? Lahm? Hvis du ikke liker gamle Nokia, vil du ikke være fornøyd med den nye 2720 (Foto: Nokia)

Smarttelefoner er morsomme, smarttelefoner er stressende. Hvis du er lei av den konstante nyhetsbrannen, kan du tenke på tilbake til en klassisk mobiltelefon. Bare telefon og tekst – det var nok. Men hvordan fungerer livet i dag uten sosiale medier, uten WhatsApp? Nokia gjør nå denne balansegangen mulig med sin siste retro-mobiltelefon, gjenutgivelsen av 2009-flip-flop-telefonen fra året 2009, da iPhone var på vei til å erobre verden og kaste Nokia inn i en dyp krise.

Den nye 2720 Flip, som nå feiret premieren på IFA i Berlin, kommer igjen i et praktisk og hendig sammenleggbart format med riktige taster, men er teknisk oppgradert. Fargeskjermen er nå anvendbar 2,8 tommer høy, datatilkoblingen fungerer med 4G, og Facebook og WhatsApp er også ombord. En liten App Store for operativsystemet KaiOS bringer flere apper på den 2720. Informasjonsflommen som gir en aktuell smarttelefon, og kan den nye gamle Nokia og dens eiere, men ikke suspendere. Et lite display på utsiden viser som før hvem som ringer. Og hver smarttelefoneier drømmer om en ventetid på 27 timer. 2720 ​​Flip starter i september for praktiske 89 euro.

for

Meow! Cat tracker enda bedre

Cat Tracker
Hva har jeg på nakken? Hvis Miez visste hvordan hun blir skamløs overvåket! (Foto: Tractive)

Er katten tilbake til musen? Eller danser hun på bordet? Hvis du vil vite nøyaktig hvor Miez befinner seg for øyeblikket, vil du finne ut av det med GPS Tracker Cat fra Østerrike. Den overfører posisjonsdata i sanntid til en smarttelefonapp for iOS og Android. Selskapet fra Linz i Øvre Østerrike, verdens ledende spesialist innen sporing av kjæledyr, har nettopp presentert andre generasjon av sin katte tracker på IFA i Berlin.

Etter tilbakemeldingene fra flere 10.000 kunder, har enheten blitt betydelig revidert sammenlignet med forgjengeren. Kraven er nå mer fleksibel og tilpasningsdyktig. Og med en vekt på under 30 gram, er den nye vanntette og værbestandige Tractive Cat egnet for alle katter over 4 kilo. Batteriet med to til fem dager kjøretid er vedvarende nok for lengre musjakt. Uansett app, kan Tractive brukere også finne kjæledyret sitt i den gratis GPS-nettapplikasjonen på my.tractive.com. Trackeren for rascal er tilgjengelig fra 49,99 euro, det månedlige abonnementet som kreves for bruk starter på 3,75 euro.

for

shortlist

Andre interessante dingser, nevnt kort.

Ooni Karu – den mobile pizzaovnen: Når det gjelder tre, ild og varme temperaturer, er finnene i sitt innslag som badstuermestere. Det er også røttene til Ooni Karu, verdens første peisovn, som Kickstarter leter etter – eller har vært ute etter – for finansiering. Fordi de ønskede 45.000 euro for øyeblikket er langt overskredet med for tiden 325.000 euro. Kickstarter-supportere er fra $ 259 her. for

Nyhet fra Sony – Walkman 2019: Walkman – med dette navnet ringer musikkfansen fremdeles for ørene. Nøyaktig 40 år etter den originale Walkman TPS-L2 fra 1979 viser Sony nå at det fortsatt er liv i merkevaren. Den nye Walkman NW-ZX507 er en musikkspiller som spiller av alle tenkelige formater fra MP3 til høyoppløselig lyd. WiFi for tilkobling av strømmetjenester er også ombord. Og den spesielle gaggen til Walkman-bursdagen: Brukergrensesnittet til den dyre spilleren på 829 euro minner om en musikkassett. for

Har du oppdaget en spennende gadget eller produserer du interessant tilbehør selv? Da forfatteren vår (jeg, Jörg, jeg er fremdeles bare feriebyttet) som maile [email protected]

Også interessant: Dette er de åtte sprøeste gadgetsene i 2019

Walkman 2019
I 1979 passet 90 minutter med musikk i en Walkman, i dag er den 64 GB pluss SD-kort (Foto: Sony)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *