Kunstig intelligens som en utfordring for ledere

Ledere må bringe en balanse mellom intellektuell (IQ) og emosjonell (EQ) intelligens for å styre AI-drevne arbeidsområder. Dette er en av kjerneoppgavene i Avanades interne tenketank. Den ledende leverandøren av digitale innovasjoner i Microsofts økosystem, i samarbeid med markedsundersøkelsesbedrifter, har allerede bestilt en rekke studier på for eksempel kunstig intelligens og intelligent automatisering. Alt i alt dukker det opp et differensiert bilde av utformingen av digitalisering, alt fra tvil om varighet til stor selvtillit.

Undersøkelsene er fokus for oppmerksomhet, spesielt for bedriftsledere og ansatte. Ettersom funksjonene til kunstig intelligens og de relaterte aspektene ved maskinlæring og robotprosessautomatisering fortsetter å utvikle seg, lurer mange arbeidere på om de kanskje trenger å jobbe for en «robot boss» i fremtiden – men trenden er foreløpig ganske annerledes: Lederegenskaper vil måtte endre seg betydelig hvis ledere ønsker å lykkes i den digitaliserte virksomheten.

utstilling

IQ og EQ er like viktige

En av Avanade-studiene viser at rundt 85 prosent av ledelsen mener at eierstyring og selskapsledelse må ta hensyn til både mennesker og maskiner hvis AI skal bli etablert i organisasjonen. Mer enn 50 prosent av de spurte mener at å forstå slike nye teknologier er viktigere enn strategi, salg og markedsføringskompetanse. Samtidig vil ledelsen måtte bruke en balanse mellom intellektuell (IQ) og emosjonell (EQ) intelligens for AI-påvirkede arbeidsområder.

Når det gjelder IQ, krever det en visjon for å samkjøre virksomheten med AI: «Ledere må være klar over at AI kan brukes til å avlaste teamene og individuelle medlemmer, forbedre kvaliteten og gi mer tid til mer komplekse oppgaver Robert Gögele, som er ansvarlig for virksomheten til Avanade i det tysktalende området. «Denne tilnærmingen er avgjørende for å nå nye nivåer av produktivitet. Men enda viktigere er EQ og de tilsvarende ferdighetene i å håndtere mennesker. De er avgjørende for å overbevise arbeidsstyrken om fordelene med den nye teknologien. «Dette er den eneste måten for ansatte å være involvert i tilsvarende prosjekter og for å redusere frykten for endring. Endringsstyringsprogrammer er allerede på plass i de fleste selskaper.

Myk lederegenskaper og digital etikk blir viktigere

Maskinbaserte systemer er i stand til å generere og behandle en mye større mengde kunnskap raskere enn mennesker. Av denne grunn blir passende myke styringsevner stadig viktigere. Følgelig blir aspekter som tillit eller digital etikk viktigere. Det vil være en ny gruppe medarbeidere som vil fokusere på distribusjonsscenarier for den nye teknologien, mens de begrenser bruken av dem langs etiske juridiske og etiske hensyn – inkludert nye jobber som ikke er overalt i dag. Historisk sett er en slik utvikling ikke i prinsippet ny; lignende mekanismer eksisterte allerede med introduksjonen av PC-arbeidsplasser i begynnelsen av IT-æraen.

Men det er to store forskjeller: hastigheten på fremgang og det faktum at to parametere – menneske og maskin – samhandler med hverandre på en svært dynamisk og kompleks måte. – Ledere må være åpne for å tilpasse sine egne og sine ansattes ferdigheter fleksibelt, og det er viktig å vurdere folks behov, sier Robert Gögele. «Fordi en ting er tydelig: den eneste lovende tilnærmingen fra vårt synspunkt og også bevist av en studie er mann OG maskin. En OR vil ikke fungere. I tillegg kreves en viss utholdenhet – et flertall av de intervjuede beslutningstakerne forstår AI i henhold til vår siste studie som et Zeitgeist-fenomen, som ifølge den nåværende tilstand er en farlig feilvurdering. «

Bly 4 Deksel 1200X1200

Hvordan takk?

Det har aldri vært så mange måter å kommunisere på. Hvordan klarer bedrifter å formidle budskapet deres? LEAD Bookazine 4/2018 gir tips for bruk av stemmekompetanse, UX og endringsledelse i arbeidslivet. Slik lykkes kommunikasjonen – uten misforståelser.

Bestill nå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *