LikeYaa – tinderen for påvirkere

LED: Din influencer-merkevareplattform kalles LikeYaa – hvordan kom det til grunnleggende ideen?

David Neuendorf: I influencer-markedsføring har vi sett at emnet merkevarebygging tiltrekker liten eller ingen oppmerksomhet. Her ønsket vi å starte med og bygge en plattform der selskaper kan introdusere seg gjennom audiovisuelle verktøy og presentere kampanjene sine.

Christian Panne: I fjor bygde vi opp vårt nettverk av påvirkere og selskaper.I 2018 gikk vi online med LikeYaa.

LED: Hva er prinsippet med LikeYaa?

Neuendorf: På LikeYaa velger påvirkere sine egne kampanjer. I motsetning til et byrå formidler vi ikke mellom selskaper og kontoer på sosiale medier, men vi samler selskapene på plattformen og påvirkeren har valget. På første trinn må påvirkere registrere seg hos oss. De angir rekkevidden, interaksjonstallene og annen statistikk. Vi velger deretter påvirkere for kvalitet. Det er viktig for oss at vi ikke representerer sosiale mediesider som bruker falske følgere eller falske interaksjoner. Hvis du er en influencer, kan du se på de forskjellige kampanjene til selskapene – og bestemme selv.

utstilling

Panne: Vi ser på påvirkere som merkeambassadører. Mange påvirkere forhandler med selskaper, men blir ofte ikke valgt til en kampanje. Det som er igjen er et negativt avslag som også kan påvirke merkevaren. Når påvirkeren bestemmer seg for hvem han vil jobbe med, og det ikke er noen beslutning fra selskapets side, forsvinner denne negative opplevelsen.

Neuendorf: Nøyaktig, med oss ​​bestemmer påvirkeren uavhengig, hvilket produkt som passer til ham og kontoen hans, på hvilket reklametiltak han føler seg.

LED: Hvilken fordel har det for selskaper?

Neuendorf: For det første sparer selskapet mye tid. Vår plattform gjør det mulig for bedrifter å lage en nøyaktig profil av seg selv, presentere sine forventninger og mål på en audiovisuell måte og presentere kampanjen. Vi tar vare på kommunikasjonen og håndteringen, lange forhandlings- og kommunikasjonskostnader er skånet.

LEAD: Og hvordan fungerer det?

Fordeling: Avhengig av kampanjen gir selskaper et antall bilag til nettbutikken deres, som deretter går direkte til påvirkeren. Pakking, sending av PR-prøver, alt dette fungerer for selskapet.

LEAD: Men betyr det at selskapet ikke har noen innflytelse på hvilken influencer som søker om og gjennomfører kampanjen?

Fordeling: Ja. Vår influencer-valgprosess er veldig streng, vi velger veldig nøye. I tillegg skjer et ytterligere utvalg via selskapets fulle merkevareprofil. Ingen kjenner til influksjonslederen så vel som påvirkeren selv. Han har overtalt dem om innholdet over lengre tid og skader seg bare når han reklamerer for merkevarer eller produkter som ikke passer hans konto.

Neuendorf: Hos oss har selskapet muligheten til å si tydelig hva de vil ha annonsert, hvilket ansikt som passer dem og hvilket språk de snakker. Og det er det våre påvirkere gjør.

LED: Og det fungerer?

Neuendorf: Vår erfaring viser at påvirkere veldig bevisst takler et merke før de bestemmer seg for en kampanje. Tilbakemeldingene fra våre partnerbedrifter til vår modell, viser oss riktig. Du sparer mye tid og får det samarbeidet du ønsker.

LED: Hvor mange påvirkere bruker for øyeblikket LikeYaa?

Panne: Vi har nå rundt 1600 registrerte personlige sosiale medier med en total rekkevidde på over 40.000.000 følgere. Antallet søkere var imidlertid i det femsifrede området. Mangfoldet av kontoer som tilbys av regnskapet er også veldig bredt, med fokus på mote, skjønnhet og livsstil.

LEAD:Og hvor mange selskaper stoler på tjenesten din?

Neuendorf: Så langt har vi samarbeidet med over 100 selskaper, permanent på plattformen er rundt 50 selskaper. Kunder var for eksempel L’Oreal, ArtDeco, SodaStream eller fornøyelsesparken Moviepark.

LED: Foruten kupongene, mottar ikke påvirkeren noen ekstra betaling for å annonsere på sin konto?

Neuendorf: Rett. Kjernemotivet for en påvirker å samarbeide med et selskap må være overbevisningen for produktet. Vi har ingenting i mot en tilleggsbetaling til påvirkere, men kvaliteten på oppslagene i en influencer-kampanje er ikke avhengig av kompensasjonsbeløpet. Derfor filtrerer vår plattform nøyaktig påvirkere for selskaper som ønsker å annonsere produktet og merkevaren ut av absolutt overbevisning.

LED: Men selskaper betaler et visst beløp for tjenesten din?

Neuendorf: Rett. Uansett rekkevidde for influencene, betaler selskaper en fast pris per kampanjebestilling.

LEAD:Hva er de største utfordringene for LikeYaa?

Neuendorf: På influencersiden er vår største utfordring å filtrere ut hvilke påvirkere vi ønsker og hvordan vi kan overbevise dem om vår forretningsmodell. Prisene i influencer-virksomheten stiger mer og mer, så det er vanskelig å tiltrekke seg påvirkere for en plattform uten å tjene penger. Men her er vi avhengige av kommunikasjonen, hendelsene og kupongene våre. Tilbakemeldingene så langt var også veldig gode. Mange har ikke lyst til å kommunisere med selskaper på lenge på grunn av et produkt. Plattformen vår gir også påvirkere mye tidsbesparelser.

Panne: Fra selskapets side må vi overbevise oss selv i form av at de anerkjenner kompetansen til påvirkere i valg av kampanje. Det er viktig å hjelpe selskaper til å virkelig få mest mulig ut av profilen sin på LikeYaa og å beskrive kampanjene sine så tydelig som mulig. Slik oppnår vi perfekt matching sammen.

LEAD:Hva er de neste trinnene for LikeYaa?

Neuendorf: Vi planlegger å utvide i begynnelsen av neste år – til Frankrike, England, Østerrike og Sveits. For øyeblikket leter vi etter påvirkere her.

Panne: Fokuset forblir på det tysktalende området. Her ønsker vi å gå en ny vei og videreføre vår visjon om influencer marketing.

LED: Markedsføring av influensa vil ikke være i løpet av 2018?

Neuendorf: Absolutt. Vi må tenke spesifikt, hvor er den unge målgruppen? Og det er bare på internett og sosiale medier. Jada, jeg kan vise bannerannonser eller Facebook-annonser, men ektheten forblir der på banen. Selv TV- og trykkreklame fungerer, men på lang sikt vil den unge målgruppen ikke lenger kunne se klassisk fjernsyn. Midler: Vi når dem først og fremst gjennom disse mediene.

Panne: Og utviklingen er faktisk langt fra over. Vi tror bare vi må flytte bort fra «å gjøre noe med påvirkere, uansett hva det koster,» til gjennomtenkt markedsføring med profesjonalitet og struktur. I seg selv er den såkalte anbefalingsmarkedsføringen ikke noe nytt. Tidligere utvekslet folk synspunkter med venner ved bordet, i dag er det sosiale medier. Det er den mest ærlige og troverdige formen.

LED: Til slutt gjenstand for advarsler: Som LikeYaa sikrer du deg, ikke sant?

Neuendorf: Visst. Målet vårt er alltid et langsiktig samarbeid. Både med påvirkere og med selskaper. Følgelig tar vi temaet advarsler, som er veldig tilstede i media, veldig alvorlig. Av denne grunn hadde vi ingen advarsler så langt. Vi beskytter oss selv og selskapene ved å gi påvirkere en liste over dos and don’ts. Her ligger det også i at de må merke kampanjene riktig som reklame.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter stolpen, sekretæren Alexa. Den digitale verden er for lengst blitt en med den virkelige verden. Men alle vil ikke tro virkeligheten. Hvor selvsikker beveger du deg i nettverkslivet?

Gjør testen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *