Solvent, lekent og over 50: Målgruppen til Silver Gamer blir større og større

LED: I datamaskin- og videospill har du fremdeles den noe nerdete tenåringen foran øynene dine i kjelleren til foreldrene hans. Generasjonen 50 pluss vil ta igjen, ikke sant?

Jutta Peinze: Vi har 82 millioner innbyggere i Tyskland, hvorav 34 millioner i det minste av og til kom. Hvis du ser på spillerens alder i ti års trinn, merkes det at mellom 20 og 30, 30 og 40 og 40 og 50 år hver spiller omtrent fire til fem millioner mennesker dataspill. Så kommer minst 50-åringene og det er plutselig åtte millioner. The Silver Gamer, som vi kaller det, spiller regelmessig fordi de har oppdaget en hobby for seg selv.

LED: Det var ganske annerledes for noen år siden. Hvordan forklarer du denne endringen?

Jutta Peinze: Dette har absolutt mye å gjøre med det faktum at du spiller online med ekte mennesker i vellykkede spill som «Fortnite», «PUBG» eller «Counterstrike» og dermed spiller det å få en flott sosial karakter. For eksempel, hvis du er 46 år gammel som meg, og kanskje den ene eller den andre spilleren kan være 19. For eksempel i «PUBG», der 100 mennesker er på en øy, skyter de hverandre og til slutt overlever bare ett lag , de gjør virkelig alt sammen med menneskene i teamet deres.

utstilling

Til slutt har du følelsen av at du har gjort noe stort som et lag. I tillegg sikrer den realistiske representasjonen, for eksempel med et NVDIA-grafikkort med Ray Tracing i 3D i sanntid, at du flykter helt inn i en annen verden.

LED: Så Silver Gamer er også med på skytespillene, som gjentatte ganger blir kritisert for å forherlige vold?

Jutta Peinze: Dette er et vanskelig aspekt, fordi jeg ikke vil glans over noe. For en ustabil karakter har det en annen betydning når han skyter noen i hodet i spillet enn for en voksen.

Når jeg spiller dette, føler jeg ikke at jeg skyter noen. Jeg føler meg mer som å møte noe, som ryperen. Jeg tror det er et konkurransedyktig øyeblikk for Silver Gamer uten følelsen av utslettelse. De vinner bare noe i deres fysiske situasjon. Det har ikke noe å si om de har ryggsmerter eller sitter i rullestol fordi hele verden er mulig på PC-en.

Du kan også være interessert i dette: De viktigste funnene på mobilspilling

Jutta Peinze
Jutta Peinze er markedssjef i ASUS Computer GmbH. (Bilde: ASUS)

LED: Hvor ellers er interessene til de eldre spillerne?

Jutta Peinze: Du må virkelig skille hvilken spilleratferd som har hvilken spillergruppe med hvilke spill og hvilken maskinvare. Blant de 9,5 millioner Silver Gamers er en høy andel mobile spillere som spiller Candy Crush i stedet for Counterstrike. Det har ikke så mye med psykologi å gjøre, det har noe high-end. Når du begynner å spille Counterstrike i en alder av 45 eller 50 år, kan du aldri nå samme nivå som noen som har spilt disse kampene siden han var 18 år.

LED: Den 50 år gamle forretningsmannen som er midt i arbeidslivet har sannsynligvis også mindre tid til å gamble, ikke sant?

Jutta Peinze: Jeg tror at temaet tid ikke spiller noen rolle. Alle som har hatt glede av det en gang og skled i det, tar seg tid, fordi det er en hobby. I hovedsak skiller Silver Gamers seg fra yngre spillere ved at de også har andre hobbyer og deler tiden som er tilgjengelig for dem i forskjellige aktiviteter. Jeg kan tenke meg at det er viktigere å gå på en naturhobby eller ta en øl med vennene. Jeg tror tenåringer er litt mer monotemiske om hobbyene sine.

LED: I hvilken grad er generasjon 50 pluss spesielt viktig for deg som produsent av maskinvare?

Jutta Peinze: For oss er selvfølgelig Silver Gamer interessant, fordi de har ganske penger og ønske om den beste maskinvaren med den beste ytelsen. De pleier å leke med en bærbar PC fremfor en PC, men kvaliteten er at den ikke tar mye plass. Spilleren som sådan kjøper imidlertid sin bærbare PC til 65 prosent på grunn av ytelsen.

En god ytelse inkluderer en stor skjerm, en god prosessor, den bestselgende prosessoren i high-end spillsegmentet er en Intel Core i7-prosessor, et grafikkort med minst 10 Gbps minnehastighet, en god skjermoppløsning og tilsvarende 16 GB RAM. Fra vårt synspunkt er det dette som best selger i high-end-segmentet, og som også er mest etterspurt.

Du kan også være interessert i dette: Er fremtiden for spillere i skyen?

Det av 82 millioner innbyggere 34 millioner minst nå og da kom, er helt galskap.

LED: Spesielt av menn eller kvinner?

Jutta Peinze: Vi har også et sterkt mannlig publikum blant Silver Gamers. Dette er klassisk relatert til den tekniske tilhørigheten til spilleren. Det handler om CPU, grafikkortet og hvor kraftig en enhet er. Og Asus står for en høy standard på teknologi.

LED: Hvordan fungerer det for kvinner i denne herreindustrien?

Jutta Peinze: Kvinner synes andre aspekter ved forbrukerelektronikk er bra. Fremfor alt spør de hvilken nytte de har av noe. Jeg har nå fire kvinner i teamet som alle er veldig interessert i forbrukerelektronikk og gir en fantastisk balanse til et selskap som har mange nerder på veien.

Kvinnene bare spør og spør: ‘Hva betyr det nøyaktig? For eksempel i forklaringen på strålesporing. Ok, jeg kan se i sanntid når noen snur seg og føler at det er 3D. «Det er forståelig og hjelper også til med å forklare teknologi for et bredere publikum.

LED: Bruker tyske sølvspillere mye eller litt penger på spillmaskinvare ved internasjonal sammenligning?

Jutta Peinze: Asus har fokusland som vi fokuserer på på grunn av potensialet i markedet. I noen tilfeller inkluderer disse Tyskland, Frankrike og England, noen asiatiske land og USA blant noen europeiske land. Til sammenligning har vi her i Tyskland et veldig potent spillemarked. Det av 82 millioner innbyggere 34 millioner minst nå og da kom, er helt galskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *