Daglig: Samsung Galaxy S10 – 50 prosent verditap i løpet av en måned

Samsung Galaxy S10: 50 prosent verditap på en måned

Galaxy S10 verditap
God smarttelefon, dårlig investering – Samsung Galaxy S10. IPhone XS er bedre til å miste verdi. (Foto: BankMyCell)

I smarttelefonens toppliste fra Warentest er Samsung Galaxy S10 + og S10 for tiden på de to første stedene. Nå har de høyt berømte Galaxys også satt en mindre gledelig rangering på toppen – tap av verdi. I følge en undersøkelse gjort av BankMyCell, en amerikansk spesialist på mobiltelefoner, er S10-modellene blant de smarteste telefonene som er registrert siden 2017. Standarden S10 tapte 42,7 prosent på bare en måned etter lanseringen våren, S10 + 47,0 prosent og startnivået S10e til og med 50,2 prosent. To eksempler: Galaxy S10 + med 1 TB har falt fra startprisen på $ 1600 til en gjeldende bruktverdi på $ 750. Og 128 GB S10e gikk fra $ 750 ned til $ 350.

Apples nåværende iPhones XR og XS er mye bedre til å miste verdi. Selv om de har vært på markedet siden september eller oktober 2018, har de siden da «bare» mistet 42 prosent av verdien. BankMyCell konkluderer, «Galaxy S10 mistet mer verdi i løpet av en måned enn XS- og XR-iPhonene i løpet av ni måneder.» Dermed relativiserer iPhonene sine høye priser i det minste litt. I Tyskland betaler den brukte forhandleren Flip4New for en Galaxy S10 med 128 GB minne (startpris 899 euro) i «veldig god» tilstand for tiden 433 euro, som støtter 50 prosent regningen til det amerikanske selskapet. Inntil S11 dukker opp i mars 2020, estimerer BankMyCell verditapet i forgjengeren S10 til å være rundt 65 prosent.

5G-modemer: Kjøper Apple i Tyskland?

Intel 5G-modem
Apple har sikret Intels 5G-modemchips og tusenvis av patenter (Foto: Intel)

Etter patentkonflikten med Qualcomm er Apple fortsatt på jakt etter en leverandør som kan forsyne iPhonene med 5G-modembrikker i store mengder fra 2020 og fremover. En ny kontrakt med Qualcomm fungerer sannsynligvis bare som en midlertidig løsning, fordi på lang sikt ønsker Apple å innlemme egne 5G-modemer i enhetene sine. Utviklingen er imidlertid så sammensatt at det knapt forventes en start før 2025. Her kunne nå kommet støtte fra Tyskland. I følge magasinene Informasjonen og MacRumors Apple forhandler om kjøp av Intels tyske modems datterselskap, som har hovedkvarter i Neubiberg nær München. den Wall Street Journal hadde allerede rapportert om samtalene for første gang i april.

Grunnlagt i 2011, og Intel Mobile Communications GmbH har sine røtter i Siemens og Infineon. Apple kunne få tilgang til patenter og produktdesign for 5G-modemer, noe som akselererer sin egen utvikling betydelig. høylytt Informasjonen «Hundrevis av ingeniører» fra Neubiberg kunne jobbe for Apple i fremtiden. I en lignende avtale kjøpte Apple i fjor 600 millioner dollar av den britiske brikkeprodusenten Dialog Semiconductor og tok på seg 300 ansatte. Intel hadde i april kunngjort å forlate virksomheten med 5G-modemer, og fremtiden til divisjonen er siden uklar.

Den nye Firefox-logoen – morsomt!

Firefox-logo 2019
Fuchs er ikke stjålet fra meg – i nettleserlogoen kan det heraldiske dyret fremdeles sees (Foto: Mozilla)

Siden 2003 er Fox i logoen ansiktet til Firefox. Dette er nå endelig – i det minste delvis. I en bloggpostprodusent presenterer Mozilla den nye bedriftsdesignen, som gjør at ræven bare kan overleve i logoen til Firefox-nettleseren. Resten av Firefox tilbyr mens de vanlige fargene oransje og blå, men ga avkall etter 16 år på det trofaste skogsdyret. Endringen er ment å vise at Mozilla nå har mye mer å tilby enn bare en nettleser: «En rev med en brennende hale har ikke nok designalternativer til å representere hele produktfamilien, så vi måtte starte fra bunnen av.» Mozilla har utviklet redesignet det siste halvannet året.

Huawei har jobbet med Android-erstatningen i syv år

Huawei Android
Er det mulig uten Android? Huawei har jobbet med et alternativ i mange år (Foto: Huawei)

Huawei ser ut til å jobbe mye lenger enn tidligere kjent for en erstatning for Googles Android-operativsystem. høylytt South China Morning Post Kineserne utvikler sitt eget OS med arbeidstittelen «HongMeng» og med det mulige verdensomspennende navnet «Ark» i syv år – i god tid før Donald Trump ble innviet og den nåværende handelskonflikten mellom USA og Kina. En publikasjon ble aldri planlagt spesifikt i hele perioden. Det var alltid bare et mulig alternativ i tilfelle en handelskonflikt med USA.

SlashGear snakker i sin historie om et «syv år paranoia-prosjekt». HongMeng bør derfor være godt utviklet og praktisk klar for masseproduksjon. Huawei-ingeniører sies å ha jobbet med operativsystemet i årevis under den strengeste sikkerheten i isolerte områder. For å fortsette å kjøre Android-apper på Huaweis fremtidige Android-enheter med HongMeng, ønsker produsenten å bruke komponenter fra det fritt tilgjengelige «Android Open Source Project» (AOSP). App-produsenter skal overtales til å distribuere programmene sine også på Huaweis egen Android-butikk – i likhet med hvordan Amazon håndterer sine Fire-nettbrett.

Ny studie: Facebook betaler igjen for smarttelefon tilgang

Facebook-studie
Facebook fortsetter å evaluere brukerdata – men betaler i det minste for det (Foto: Facebook)

Det var først i januar 2019 at Facebook stoppet sitt «Project Atlas» etter protester over hele verden. Tenåringer har i all hemmelighet blitt betalt for å gi Facebook bred tilgang til smarttelefonene sine. Dette gjorde det mulig for nettverket å analysere mobiltelefonbruken til unge kunder i detalj. Nå er det et oppfølgingsprosjekt som heter «Study», som imidlertid Facebook ønsker å håndtere mer åpent og oversiktlig. høylytt Kanten evaluerer den nye appen, hvilke apper som er installert på en smarttelefon, hvor mye tid brukerne bruker, hvor de bor – og mye mer.

I det minste i følge Facebook overfører ikke appen innhold som meldinger, passord eller besøkte nettsteder til nettverket. Alle som er forberedt på å stripe seg digitalt av Facebook, vil også motta et gebyr / erstatning for smerter i «Study». Høyden er ikke kjent ennå. Uønskede søknader for studien er ikke mulig. I stedet sender Facebook meldinger til potensielt interessante brukere, som denne gangen må være minst 18 år gamle. Et annet krav er en Android-enhet – fordi Apples sikkerhetstiltak på iOS ville forhindre dyp tilgang til brukerdata gjennom «Study».

Slutten på LEAD: Her kommer den nye Zelda

Nintendo er ikke representert på verdens største spillmesse E3, som for tiden kjører i Los Angeles. Men med videostrømmen sin «Nintendo Direct» presenterte japanerne mange nyheter akkurat i tide til starten av E3 i går kveld. Det viktigste og mest overraskende budskapet: «The Legend of Zelda: Breath of the Wild» for Switch-konsollen, feiret av mange eksperter som det beste spillet i verden, får en etterfølger. Historien begynner to år etter slutten av «Breath of the Wild», men Nintendo beholder fortsatt flere detaljer og en lanseringsdato. Det er allerede en første trailer, der den beryktede prinsessens redningsmannen Link og den evig kidnappet svimmel prinsessen Zelda i ruinene Hyrule utforsker. Et utseende forventes tidligst i 2020. LEAD presenterer de ti viktigste nyhetene om E3 her.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

utstilling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *