Hva gjør en teknisk konsulent?

Navn: Hajo Hoffmann

Alder: 38

Stilling: Teknisk konsulent

Utdanning: Diplom-informatiker

Firma: Spirit Link, digitalt kommunikasjonsbyrå med fokus på helsevesen

Hva gjør du?

«Snakk og maling» er mitt favoritt svar på dette spørsmålet. Generelt støtter jeg alle som er involvert i teknisk sammensatte prosjekter for bedre å forstå sammenhenger og muligheter og for å konsolidere de forskjellige meningene. Fra dette designer jeg tilsvarende system- og forretningsprosesser og dokumenterer kravene til implementering, slik at nødvendige systemer kan implementeres og konfigureres deretter.

«Snakkingen» i svaret mitt skyldes min rolle som et kommunikasjons- og oversettelsesgrensesnitt angående tekniske aspekter ved prosjekter. «Maleriet» viser til min forkjærlighet for tavler og flippover, som jeg bruker i nesten alle møter for å tegne og modellere de tekniske forholdene. Også for dokumentasjonen bruker jeg en grafisk modellering (for eksempel i UML eller BPMN). Denne formen er vanligvis tydeligere og mer nøyaktig enn ren tekst.

Hvordan kom du til denne oppgaven?

Opprinnelig jobbet jeg som programvareingeniør «hands-on» i tarmen til store programvaresystemer. Det meste av den praktiske kunnskapen som jeg ofte trenger i dag for de nåværende oppgavene mine, kom da på flere år som konsulent for «Requirements Engineering» lagt til.

utstilling

I tillegg ga en lengre tur til prosjektledelsen meg et nyttig blikk utenfor horisonten. Alle disse erfaringene kan nå fantastisk kombineres i min rolle som teknisk konsulent hos Spirit Link, da hjertet mitt slår for innholdet i arbeidet i prosjektgruppene våre.

Beskriv så tydelig som mulig et prosjekt som har imponert deg spesielt.

Én kunde hadde problemet med at de nye markedsføringsprosessene for et helt nytt produkt av selskapet ikke lenger var praktisk mulig. Prosessene ble opprettet fra en «prototypisk» form av produktet og bare løst integrert i eksisterende prosesser. Med veksten av produktet, mangelen på personell, de mange avhengighetene, udefinerte oppgaver og ad hoc-avstemning ble mer og mer forvirret.

Prosedyrene ble uutholdelig tøffe og deltakerne mer og mer frustrerte. Vår oppgave var å avdekke det voksende nettverket av prosesser, finne ut de faktiske behovene til deltakerne, å tydeliggjøre de overordnede prioriteringene, for å bestemme hvilke grensesnitt som eksisterer til eksisterende systemer og prosesser.

Til syvende og sist skulle vi sette sammen kravene til et nytt system, som bør være kjernen i markedsføringsprosessen i fremtiden. Jeg var spesielt spent på dette prosjektet på grunn av dets høye kompleksitet, antall deltakere og entreprenørmessige betydning.

Hvilken funksjon hjelper deg mest i hverdagen din?

Nysgjerrighet og talent for improvisasjon. Nysgjerrighet er avgjørende for den tekniske delen av rollen min. Det er bare en riktig løsning for nesten ingen tekniske problemer – det som var en god tilnærming i går, kan være helt uegnet i morgen. Mange sannheter er alltid riktige bare til du har neste samtale, les neste artikkel eller hørt neste podcast.

Gjerne teknisk kunnskap er veldig nyttig for denne rollen, men viktigere er å være åpen for ny innsikt og utvikling.
Improvisasjonstalent er i utgangspunktet rådgivende aktiviteter. Den beste planen og den mest grundige forberedelsen kan raskt kollapse når en ny interessent følger med eller ukjente aspekter åpner for helt nye kontekster. Siden noe slikt skjer midt på et verksted, er det en fordel å kunne tilpasse seg raskt.

logo

Finn din toppjobb!

LEAD-jobbmarkedet er arbeidsmarkedet for markedsføring, reklame, salg og media. Her søkes og finner man markedsføringskunne talenter. Enten markedssjef i bransjen eller konsulent med sosiale medier med et trendy byrå – i LEAD-jobbmarkedet vil du finne riktig posisjon for fremtiden din.

Klikk inn

Hva er viktigst for deg om jobben din?

Forretningsprosesser på tvers av avdelinger i større selskaper påvirker mange mennesker og mange systemer. Når et prosjekt engasjerer seg med en floke av oppgaver, brukergrensesnitt, data, nyheter og algoritmer, liker jeg det mest. Fremfor alt liker jeg utfordringen med å bane vei for innovasjonene slik at den nåværende driften blir svekket så lite som mulig.

Jobben min er uunnværlig fordi …

… det er nå knapt mulig for et selskap å ha kompetansen rundt egne systemer og prosesser under ett tak. For eksempel krever nesten hvert større teknisk prosjekt tilgang til eksperter fra andre filialer eller selskaper som sannsynligvis vil være spredt over hele verden.

Slike prosjekter krever nesten at det er noen i de mange møtene som konsoliderer, dokumenterer, og avhengig av interessent, næringsliv eller teknisk perspektiv, konsoliderer de tekniske aspektene.

Hvis du ikke var teknisk konsulent, hva ville du være?

Helt klart spillutviklere med stadig nye ideer: For mine barn, for store grupper på arrangementer, for lange spillkvelder med venner, for nettverksmasser på smarttelefonen … eller for hvilke plattformer som måtte komme i fremtiden.

Også interessant: Hva betyr … en Creative Coder?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *