TechDaily: Vodafone lanserer 5G for sine første kunder

Vodafone lanserer 5G for første kunder

5 G Vodafone
Vodafone blir offensiv på 5G tidligere enn forventet (Foto: Vodafone)

Startskudd: Fra og med i dag vil Vodafone gjøre sitt 5G-nettverk tilgjengelig for private og forretningskunder i de første 20 store byene og kommunene. Det starter for eksempel i Köln, Düsseldorf, Hamburg, Dortmund og München. I august følger blant annet 5G-stasjoner i Berlin, Bremen, Dresden, Darmstadt, Leipzig, Mülheim an der Ruhr og Frankfurt / Main.

Mens telekom først kommer i gang på slutten av året, kan 5G nå bestilles hos Vodafone for 5 euro per måned til alle gjeldende priser. «Young S» -prisen koster i underkant av 15 euro per måned med 5G.

Men 5G-nettverket bringer ingenting kjent for brukere, hvis du ikke har en 5G-aktivert smarttelefon. Med Huawei Mate 20 X 5G tilbyr Vodafone en første 5G-enhet å starte. Om kort tid vil den første Samsung 5G-smarttelefonen distribueres over hele landet.

Vodafone nettverkskort og alle tilgjengelige priser finner du på denne spesielle siden til Vodafone.

Første tyske IKEA-filial med selvutsjekking via app

Ikea Pixabay Com
Møbelgiganten IKEA har skrudd på den første selvutsjekkingen via app (Foto: pixabay.com)

Hvor Billy er er også en måte. Dessverre fører IKEA alltid i en lang kø foran kassaapparatet. I IKEA-huset på Zürcher Strasse i Frankfurt / Main skal det nå være mulig å betale raskere. Filialen er den første i Tyskland, hvor en selvutsjekking per app er mulig.

Som portalen LocationInsider rapporterer, samarbeider IKEA med Snabble («Appen for shopping uten kasselinjer») for prosjektet.

Appen skanner IKEA-produktene du vil kjøpe. Da vil du se en kode i appen, som skannes raskt og uten ansatte ved IKEA Express-kassen – kjøpet er gjort! Og Billy må bare settes sammen, så lenge alle skruene er i pakken …

Hackere angriper Freenet datterselskap Vitrado

Datatyverisikkerhet Pixabay Com
Cybercriminals har målrettet et Freenet datterselskap (Foto: pixabay.com)

Kundedata fra 67.000 tilknyttede partnere i Freenet-datterselskapet Vitrado har blitt målet for hackere. Overfor Golem.de-portalen sa en freenet-talskvinne at «data er blitt stjålet fra 67 000 tilknyttede partnere». Angriperen eller angriperne klarte tilsynelatende å invadere en SQL-database.

De berørte har allerede mottatt et brev fra Vitrado. Kredittkortinformasjon, passord og PIN-koder er ikke ment å bli berørt, men bankkontoen bør «jevnlig sjekkes for ukjent eller mistenkelig aktivitet».

Vitrado er også aktiv som markedsfører for Gravis, Mobilcom-Debitel eller Klarmobil. Selskapet sendte inn en kriminell klage og informerte den statlige databeskyttelsesansvarlige i Hamburg parallelt.

Twitter: Ny webdesign skal rulles ut

Twitter Ny webversjon
Se innstillingene for den nye Twitter-nettversjonen (skjermbilde: Gronau)

I løpet av de siste timene har Twitter startet utrullingen av den nye webdesignen. Testene hadde kjørt siden begynnelsen av 2019.

Twitter ønsker å score med forbedret navigasjon via sidefeltet. Noen funksjoner, som hittil bare var skjult i delpunkter, er nå synlige umiddelbart når siden blir kalt opp.

Tidligere navigerte en stolpe øverst på skjermen på nettet. Disse og andre optimaliseringer skal sikre en enhetlig brukeropplevelse på alle plattformer. Brukere vil ikke kunne bytte til den gamle versjonen i fremtiden.

For å forenkle samtaler har innboksen også blitt endret. Med en ny knapp i strømmen kan sorteringen av tweets endres etter smak, fra de «beste tweets først» til en kronologi av alle tweets. Alternativet er også alternativet for å endre skriftstørrelse. Hva som fremdeles mangler: en gang sendte tweets kan ikke redigere igjen senere.

Stranger Things er IKKE den mest populære Netflix-serien noensinne

Stranger Things 3
Nylig har den tredje sesongen av kult-serien «Stranger Things» startet (Foto: Netflix)

Hvem hadde trodd det? Kult-serien «Stranger Things», med sesong 3 i starten, havnet på andreplass i en større HarrisX-undersøkelse av den mest populære Netflix-serien, ifølge den amerikanske bransjeportalen Variety. 1. plass gikk til «Orange is the new black». Både navngiving av Netflix-originaler og lisensiert innhold var mulig.

De andre stedene i topp 10 går til:

3. Filmer generelt

4. Ozark

5. Grace og Frankie

6. Svart speil

7. Lucifer

8. Kronen

9. Kontoret

10. Venner

Slutten på LEAD: iPod 1 fra 2001 fungerer fortsatt som en

iPods Flash: I 2001 presenterte Steve Jobs den aller første iPod. Kan enheten fortsatt brukes i dag? YouTuber 91 Tech testet den (med suksess). Han kunne til og med koble musikkspilleren med iTunes – før han imidlertid måtte installere et nytt batteri i iPod og bestille en ekstra kabel. Til slutt kunne 91Tech til og med mate iPod 1 med nye sanger. Tross alt hadde han 5 GB minne tilgjengelig.

Rundt 12 minutter, som er verdt – og jeg ønsker deg en avfallsfri onsdag.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *