E-Scooter: smart mot trafikkork

Tyskland henger etter, eller ruller bak. LEAD forklarer dagens tilstand og introduserer fem e-scootere – hvorav to er tillatt i Tyskland takket være smarte produsenter og utnyttelse av smutthull på sykkelstien og veien.

E-scootere er allerede etterspurt over hele verden:I USA sørget tre scooterutleiefirmaer, Bird, Lime og Spin for en sann invasjon av gatene. Det er faktisk i form av scooter «Hyper, Hyper».

Hos Bird, som ble grunnlagt av tidligere Uber-sjef Travis VanderZanden, koster det å låne en scooter til såkalte «reir» over hele byen. For hvert minutt av kjøretid forfaller ytterligere 15 amerikanske øre. I konkurransen er prisene like. E-scootere blomstrer også i Kina, India og mange europeiske byer.

I tillegg til Bird and Lime, har Berlin-oppstarten Tier Mobility, som fremdeles venter i sitt eget land, kjørt 250 scootere på gata i Wien under mottoet «Det er gøy, det er nesten, det er grønt» siden september ,

Også interessant: Slik revolusjoneres mobilitet i byen

utstilling

Ulempene med den nye mobiliteten kan allerede sees: Under hashtaggen #ScootersBehavingBadly («scootere som oppfører seg dårlig») hoper seg opp på Instagram klager om hensynsløs bilførere på opptil 25 km / t rask følgesvenn. Også fra «Scootergeddon» er talen. I Cleveland har det allerede skjedd et første dødsfall, hvor en – ved deres ulykke – uskyldig – 21 år gammel scootersjåfør ble truffet av en bilist og døde.

Og i Tyskland? For oss kan enkle e-scootere selges for folding – men kjøring er bare tillatt på privat grunn (som mange fans for lengst har stoppet). Selv om en godkjenning er i verkene, takket være tysk grundighet, vil den ta minst til begynnelsen av 2019.

Det rettslige grunnlaget skal være den såkalte «små elektriske kjøretøyforordningen (eKFV)», som deretter regulerer bruken nøyaktig. Etter ikrafttredelsen forventes det at elektriske scootere kan kjøre opptil 20 km / t på sykkelstier og om nødvendig på veien uten lisenskilt, uten lisens og uten hjelm.

Farer kan være fra 14 år, gangveier er rimelig tabu. Begrensningen til 20 km / t anses som kontroversiell, fordi praktisk talt 25 km / t er standardøvelse verden over, og fordi scooterne dermed kan bli et hinder for e-sykler som får kjøre i 25 km / t. Allerede tillatt, men med forbehold om registrering og forsikring, er derimot større elektriske scootere med sete, lysanlegg, blinklys og bakspeil – som er for uhåndterlige som en «last mile» -løsning.

IO Hawk Sparrow
Det rokker! Med opptil 24 artikler gjør IO Hawk Sparrow en kraftig vind i byen (Foto: IO Hawk)

Alle som reiser i tyske byer med en uautorisert e-scooter risikerer en bot på opptil 70 euro og et poeng i Flensburg. For gjentatte lovbrytere kan politiet konfiskere kjøretøyet, og i tilfelle en ulykke må scooterføreren betale for alle skadene. Bruk som ren scooter uten strøm er forbudt. Straff er bare skyvingen på fortauet.

Disse fem e-scooterne er verdt pengene sine

Eksperter anbefaler deg på det sterkeste å gi slipp på de billigste scooterne fra jernvarebutikken eller diskanten, som kan bli livstruende på grunn av kjedelig håndtering og dårlige bremser – for sjåføren og for andre trafikanter.

I Autobild-testen bryter 130 euro-scooteren Takira Electronic Star V6 en sveisesøm etter bare noen få meter, og plastbremsehåndtakene er skremmende selv når du ser på den. Konklusjon av testeren: «skrap ex fungerer.» Minst rundt 500 euro skal koste en fornuftig e-scooter – som de fem modellene som presenterer LEAD her.

IO Hawk Sparrow

IO Hawk Sparrow
Min spurve, du er en stunner! For € 549 er IO Hawk Sparrow et godt valg for nybegynnere (Foto: IO Hawk)

For 549 euro er en av de billigste virkelig anbefalte e-scooterne som er tilgjengelige i Tyskland. Slitebanen er 53 centimeter mer enn ti centimeter lenger enn den vanlige konkurransen, og minner mer om en longboard. Dette gir mer plass for føttene og mer kjørekomfort. Opptil 24 km / t er i det, her kan det være en programvareoppdatering for fremtidig begrensning til 20 km / t.

Rekkevidden er maksimalt 28 kilometer. Skivebremser og bremselys sikrer sikkerheten på scooteren i California, og den individuelt justerbare LED-underbelysningen gir et ganske kult utseende. Med en vekt på 12,5 kg er det å ta buss eller tog et godt alternativ – hvis bare bilkjøring i Tyskland ikke tidligere var forbudt.

BMW X2City

BMW X2City
BMW X2City: Utmerket idé, men kampen om registrering er ikke over ennå (Foto: BMW)

I samarbeid med sykkelspesialisten Kettler har BMW Motorrad lagt en helt spesiell e-scooter på hjulene. Folket i München snakker til og med om en «pedelec-scooter». Dette navnet, hvis første halvdel minner om en e-sykkel, indikerer allerede hva som gjør X2City virkelig unik. Fordi scooteren har en fotknapp på baksiden av fotbrettet, som må sparkes hver femte meter, og holder den elektriske motoren i gang.

Teknisk er dette ikke nødvendig. Men dette er BMW-scooter som motstykke til el-sykkelen som stopper uten å tråkke. Gjennom dette smutthullet er han allerede kvalifisert i Tyskland – håper i det minste BMW, og bryter med myndighetene i flere måneder om en tillatelse. Synd at den bearbeidede og ypperlig utstyrte X2City av høy kvalitet, som nå skal vises tidlig i 2019, er ekstremt kostbar med 2400 euro – og med 20 kilo vekt for den «siste milen» også ganske tung.

Eneway Revoluzzer 2.0

Eneway Revoluzzer 2.0
Thicker Brummer: The Eneway Revoluzzer 2.0 er nesten Harley blant e-scooterne (Foto: Eneway)

Med de fjærlette sammenleggbare scooterene som du kan ta med deg overalt, har biltestvinneren ingenting å gjøre. Produsent Eneway fra Bruchsal snakker om «premium scooter fra Tyskland», og holder ordet sitt. Den 1200 watt motoren driver Revoluzzer, som minner mer om en moped, opp til 45 km / t. Det er også 20 km / t-versjoner.

Tykke og stabile dekk, skivebremser, justerbar fjæring, fartskontroll og en hviskestille navmotor garanterer utmerket og sikker håndtering. Revoluzzer 2.0 er tilgjengelig fra 1.299 euro. Han krever forsikring, registrering og hjelm. Den som kollapser den 50 kilo Brummeren og tar den med seg på bussen setter imidlertid vennligheten til sine medmennesker på prøve.

Egret Ten V3

Egret Ten V3
Nei, ikke noe imot! Egret Ten V3 er et godt kjøp, men ikke (ennå) tillatt i Tyskland (Foto: Egret)

Selv den nyeste og 1500 euro dyre modellen til Hamburg-selskapet Walberg Urban Electrics er «Designed in Germany» – men med 17 kilo mye mer praktisk enn Eneway Revolutionary. Med opptil 42 kilometer kommer V3 ekstremt langt. Og med to skivebremser, er scooteren, som allerede selger med suksess i Østerrike og Sveits, allerede forberedt på antatt godkjenningsforskrift i Tyskland.

Den største svakheten til den meget solide behandlede e-scooteren er nederst på databladet: «Ikke tillatt i området til StVZO.» I det minste ikke ennå …

Xiaomi M365

Xiaomi M365
Xiaomi M365 er scooteren med appen. Det garanterer mobilitet hver dag hele året, bortsett fra 29. februar (foto: Xiaomi)

Den enorme hypen rundt e-scootere i Asia har ført til lanseringen av helt nye selskaper – som den kinesiske smarttelefonprodusenten Xiaomi. Med 12,5 kilo er Kinoscooteren hyggelig hendig og kompakt, den skaper 25 km / t og kan reise opp til 30 kilometer. Hans røtter kan ikke og benekter ikke M365.

Fordi produsenten Xiaomi er veldig kjent med smarttelefoner, kan du stille inn et hvilket som helst antall funksjoner som bremsekraft, maksimal hastighet eller tyveribeskyttelse via appen. Med 560 euro i EU-versjonen av scooteren er mye dyrere enn billig Chinaware. Men eieren er også tryggere og mer komfortabel på veien – hvis det var tillatt i Tyskland …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *