Huawei teller Trump: HarmonyOS i inharmoniske tider

I mange år var det som Pingpong. Det kinesiske selskapet Huawei og det amerikanske selskapet Google spilte på Google Android-operativsystemballer og gjorde gode forretninger på begge sider. Huawei-enhetene løp under Android og rullet opp feltet i markedsandelene for smarttelefoner. Selskapet fra Kina var ikke bare en trussel mot Android-troskap Samsung.

Også den amerikanske gruppen Apple ble berørt. IOS er et tett kontrollert system som har lidd av defragmentering av Android-markedet, som ikke bare har kostet dyre, men også veldig billige Android-smarttelefoner. Vi husker: Steve Jobs ønsket Google-sjefer «helvete» etter Android sin første presentasjon, slik den amerikanske forfatteren Fred Vogelstein beviste i sin strålende bok Dogfight: How Apple and Google went to.

Du kan også være interessert i dette: Huawei: Kan erstatte Android på smarttelefoner akkurat nå

utstilling

«Framtidssikker og en forbindelse i morgen»

Men Samsung og Apple er ikke lenger favorittfiendene til den kinesiske gruppen, som styres i følge industrinsidere fra den diktatorisk organiserte staten (selv om Huawei igjen og igjen mantellignende understreker uavhengigheten).

Huaweis Dogfight 2019 har den amerikanske administrasjonen av president Donald Trump som motstander. Hardhunder. På begge sider. Dette er de viktigste meldingene Huawei for øyeblikket har til kunder som er «fremtidssikker og en forbindelse til morgendagen». Men denne sikkerheten er i fare.

Straffskyld, spionasjeanklager mot Huawei, frykt for å miste tilgangen til Android fullstendig: av denne frykten har Huawei foreløpig presentert Harmony OS, sitt eget operativsystem.

Harmoni i inharmoniske tider: hva kan HarmonyOS gjøre?

Så langt er enhetene til den kinesiske produsenten kjent for å kjøre på Googles Android. Harmony OS er en fremtidsrettet masterplan som blir viktigere enn noen gang for selskapet i krisetider mellom USA og Kina.

Harmoni i inharmoniske tider: Utviklere får mye frihet. Dermed kan kode fra forskjellige programmeringsspråk som C ++ eller Java omformateres med en Huawei-kompilator for OS. Et utviklingsmiljø gjør det mulig å tilby programmer direkte til flere typer enheter, ikke bare smarttelefoner, men også TV-er eller smartklokker. Huawei vil være åpen kildekode i fremtiden.

Huawei ønsker også å bruke sikkerhetstiltakene som brukes i romfartsbrikkesettet. For bedre ytelse enn Android-baserte eller Linux-baserte operativsystemer, presser Huawei en ny forenklet protokoll «for å øke nyttelasteffektiviteten når du kobler til maskinvare som skjermer, kameraer, høyttalere, etc.».

HarmonyOS tillater ikke rottilgang. I følge Huawei er dette den største sikkerhetsrisikoen for Android- og Linux-baserte operativsystemer. Ganske sant.

I tillegg ønsker gruppen å tilby «presis ressursplanlegging med sanntids belastningsanalyse samt prognoser og appfunksjoner». For eksempel forbedrer HarmonyOS responsens latenstid med 25,7 prosent og latency med hele 55,6 prosent.

Hovedpoenget: Harmoni sikrer en avkobling av operativsystemet fra maskinvaren. Utviklere vil ønske dette velkommen. For eksempel muliggjør det dra-og-slipp-operasjoner og forhåndsvisningsorientert visuell programmering.

Huawei snakker om «et helt nytt operativsystem» fordi HarmonyOS også tillater AI-funksjoner i forskjellige scenarier fra PC-er til nettbrett til andre enheter. «

En modulisert #HarmonyOS kan brukes som en fleksibel enhet for å skape en sømløs opplevelse på tvers av enheter. Økosystem # HDC2019 pic.twitter.com/2TD9cgtdG8 Utviklet via det distribuerte kapasitetssettet

– Huawei Mobile (@HuaweiMobile) 9. august 2019

Ikke bare takket være HarmonyOS hevder Huawei å bli styrket til tross for handelskrigen i andre halvdel av virksomhetsåret 2019. Først 30. juli kunngjorde selskapet sine resultater for første halvår av 2019: 401,3 milliarder kinesisk yuanomsetning (50,7 milliarder kroner) Euro), en økning på 23,2 prosent fra samme periode i fjor. Selskapets netto fortjenestemargin for første halvår av 2019 var hele 8,7 prosent.

Huawei styremedlem Liang Hua sa «fortreffelighet i alle økonomiske indikatorer, jevn drift, solid organisering og et robust halvår».

Selv om Android gjenstår for Huawei opprinnelig «Mobile to go», slik gruppen forklarte på sin utviklerkonferanse. Men som fortsatt anser HarmonyOS for å være en skjelven utfordring under de nåværende omstendighetene, bør bli overrasket: I 2020 ønsker Huawei å presentere den andre store versjonen av systemet.I 2021 planlegges versjon 3. Alt planlagt på kinesisk vis og ser fremover.

Det skal bemerkes: Når det gjelder reaksjonsforsinkelse er HarmonyOS, presentert i august 2019, allerede bedre enn et annet operativsystem, som først ble introdusert i september 2008. Navnet hans den gang: Android.

På grunn av den raske fremgangen, tør gruppen til og med nå å utstyre nye enheter med HarmonyOS. Fortsatt tar man hensyn til de nåværende Android-partnerne, men:

«Vi kan bytte fra Android til HarmonyOS om en dag eller to.»

HarmonyOS har nettopp blitt kunngjort på # HDC2019! Hvordan skal du bygge et smart-økosystem og en opplevelse med alle scenarier? Hvordan kan vi overvinne utfordringene i fremtidens operativsystem for tilkoblede ting? Holdt øye med oss ​​for å finne ut av det. pic.twitter.com/x7ZbgcEy2d

– Huawei Mobile (@HuaweiMobile) 9. august 2019

Du kan også være interessert i dette: Den britiske eks-etterretningssjefen styrker Huawies rygg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *