Hvordan Instagram-påvirkere tjener femsifrede summer med sine egne forhåndsinnstillinger

«Gjør bildene dine like misunnelige vakre som mine»: det er det implisitte løftet som noen påvirkere og Instagram-aktive fotografer gir tilhengere når de tilbyr dem forhåndsinnstillinger for foto for kjøp, priset mellom 10 og 500 dollar. For noen av dem virker dette som et lukrativt biprodukt, og OMR er dypt fordypet i den forhåndsinnstilte virksomheten og har samlet inn tall.

En av de største vekstspakene i Instagrams tidlige dager kan ha vært filtrene som er tilgjengelige i appen. Utsiktene til å kunne få bildene dine til å se bedre ut uten ferdigheter til redigering av bilder, har sannsynligvis fått mange brukere til å installere appen.

Influencere ønsker å forbli skillelige med bildene sine

Men hvis du vil skille deg ut på plattformen med dine egne bilder i dag, i det åttende året etter Instagrams eksistens, ville det være vanskelig å oppnå å bruke standardfiltrene. Mange påvirkere, som utvikling av rekkevidde og ideelt sett sin egen identitet er avgjørende for, jobber derfor med bildene sine med ekstern programvare.

Et av de mest populære og mye brukte verktøyene kan være Adobe Lightroom i denne sammenhengen. Blant annet gjør bildebehandlingsprogramvaren det mulig å lage dine egne forhåndsinnstillinger – i utgangspunktet selvdefinerte bildesatser. Med forhåndsinnstillingene kan Lightroom-brukerne automatisere bildene sine automatisk og raskt i henhold til deres egne spesifikasjoner. Slik bygger mange påvirkere sine egne filtre. Forhåndsinnstillingene kan ikke bare hjelpe Instagrammers med å male bildene, men også til å etablere sitt eget unike utseende i bildefôret for å bli gjenkjennelig på tvers av bilder – gjennom lignende bildetemperaturer, farger osv.

utstilling

«Tilpassede forhåndsinnstillinger» vekker påvirkernes forretningsfølelse

Lightrooms tilpassede forhåndsinnstilte funksjon har tydelig fått popularitet siden sommeren i fjor. Siden den gang er det mulig å bruke Lightroom-appen på smarttelefonen din til å lage dine egne forhåndsinnstillinger og lagre dem. I tillegg, siden den gang, er forhåndsinnstillingene for brukere (programvaren betjenes via skyen i en abonnementsmodell) synkronisert på tvers av enheter. For påvirkere og Instagrammer, som smarttelefonen sannsynligvis vil være et av de viktigste eller kanskje til og med det viktigste arbeidsverktøyet, burde programvaren ha blitt enda mer nyttig.

Men ikke nok med det: Tilsynelatende enklere bruk av Lightroom Presets har også stimulert den kreative forretningsfølelsen til noen påvirkere. Siden den gang har flere og flere Instagrammer tilbudt sine tilpassede forhåndsinnstillinger til sine følgere for kjøp. Det amerikanske magasinet The Atlantic rapporterte denne utviklingen for første gang i november i fjor. Kundene til respektive Instagrammer får fra dem vanligvis via mail en lenke for å laste ned en dng-fil. Du kan enkelt legge dem til Lightroom (på smarttelefonen din med noen omveier).

Du kan også være interessert i dette: Influencer Marketing: Kom for å bli

Forhåndsinnstillinger i stedet for produktplasseringer

I mellomtiden har noen Instagrammer tilsynelatende bygget sin karriere hovedsakelig på grunnlag av forhåndsinnstillingene deres. For Jessica Turnquist (for tiden 27 500 følgere på Instagram) har utviklingen av forhåndsinnstillinger blitt en jobb, skriver The Atlantic. Alina Dinh har satt livet som en influencer på vent for bedre å kunne fokusere på forhåndsinnstillingen. Som «Drømmende forhåndsinnstillinger» har hun for tiden 17 100 følgere på Instagram.

En av de antagelig første tyske influencerne som solgte sine egne forhåndsinnstillinger er Janine Jahnke, som kaller seg «Jolie Janine» (for tiden 256.000 abonnenter) på Instagram. Jahnke lanserte sine egne forhåndsinnstilte pakker i februar 2018. For tiden tilbyr hun forskjellige sett til priser mellom 40 og 139 euro.

Xjolie Janine forhåndsinnstillinger Jpg Pagespeed Ic U Zjkic3 Tty
(Bilde: screenshot / shopjoliejanine.com)

To tidligere kjærester konkurrerer om forhåndsinnstilte kjøpere

De tyske influencerne, hvis forhåndsinnstillinger så langt har gitt mest synlighet, kan være Ana Johnson (581.000 følgere) og Carmen Kroll («Carmushka», 428.000 følgere). Begge var venner i det siste og hadde deltatt i RTL2-daglige såpen «Daily Cologne» sammen. Etter det grunnla de motemerket «Oh April» sammen, men gikk tilsynelatende hver sin vei kort tid etterpå.

Ana Johnson var den første av eks-forretningspartnerne som ga ut sin egen forhåndsinnstilte pakke for bare fire måneder siden (her hennes Instagram-historiehøydepunkt). For øyeblikket tilbyr hun i butikken syv individuelle forhåndsinnstillinger til en pris av i underkant av ti euro. Shoppen hennes oppfordrer henne til å merke bildene sine på Instagram med hashtaggen #anajohnsonpreset. Instagram har for øyeblikket imponerende 37 000 innlegg for denne hashtaggen.

Du kan også være interessert i dette: Influencer Marketing 2019: Hva kommer, hva er igjen?

Nesten 50 000 innlegg med hashtaggen til forhåndsinnstillingen

Carmen Kroll la til i oktober i fjor med sin egen forhåndsinnstilte pakke, som foreløpig er tilgjengelig for i underkant av 30 euro. I likhet med Johnson viser hun i en Instagram-historie høydepunkter på bilder som ble redigert med forhåndsinnstillingene som ble sendt til sine følgere. Hashtaggen #carmushkapreset registrerer til og med nesten 48 000 bidrag.

Omr Instagram
(Bilde: skjermdump)

Selv om ikke alle de merkede innleggene kommer fra betalte brukere (når alt kommer til alt bruker Kroll ofte hashtaggen selv og tilsynelatende også blitt venn med påvirkere som Farina Opoku alias. Nova Lana Love har promotert forhåndsinnstillingene deres), og mange brukere har flere ganger lagt ut bilder med hashtaggen Gitt dette antall bidrag er det ganske tenkelig at Kroll så langt har implementert en sum i det lave femsifrede eurosortimentet med sin pakke.

Egen butikk eller salg via en markedsplass?

I tillegg til Kroll og Johnson, tilbyr andre påvirkere med et enda større antall tilhengere også sine egne forhåndsinnstillinger – Deborah Flügge, for eksempel, hvis Instagram-konto «Debiflue» blir fulgt av en million brukere. Prisene for pakkene deres varierer mellom 62 og 490 euro (for en pakke med 110 forhåndsinnstillinger i tre forskjellige varianter). Den forhåndsinnstilte hashtaggen #presetsbydebifluekeeevsch har for tiden 1 800 innlegg; en egen forhåndsinnstilt konto 24.300 følgere. Også aktive på markedet er den tidligere Köln-50667 skuespilleren Yvonne Pferrer (892 000 Instagram-følgere), reisebloggeren Simone Stelkes (331.000 Instagram-følgere) og motebloggeren Luisa Lion (309 000 følgere).

Alle som ønsker å selge sine egne forhåndsinnstillinger som instagrammer, må først komme seg ned og jobbe og utvikle sin egen nettbutikk med funksjoner som betaling, fakturering og automatisert mailing med en nedlastingslenke. Eller fall tilbake på det amerikanske markedet Filtergrade: Via denne Instagrammer kan ikke bare selge forhåndsinnstillinger uten egen butikk, men kan også nå potensielle kjøpere som ellers ikke har blitt klar over forhåndsinnstillingene sine.

Forhåndsinnstillingene for tyske fotografer er populære

«Filtergrade har rundt 258 000 besøkende per måned og registrerte mellom 600 000 og 700 000 sidevisninger,» sa Filtergrade-gründer Mike Moloney skriftlig til OMR. Plattformen har færre typiske påvirkere og flere fotografer representert, inkludert mange tyske: Fabian Hübner, for eksempel, som lenker til Hans Instagram-konto (124 000 følgere) og hans forhåndsinnstilte pakke til en pris av $ 34 hos Filtergrade. I henhold til offentlig synlig klikkstatistikk for koblingsforkorteringen Bitly, Hübner brukt her, er lenken i løpet av omtrent halvannen måned i underkant av 1 000 En gang klikket.

Sorterer de forhåndsinnstilte pakkene etter filtergradering etter popularitet, viser markedsplassen ytterligere to tyske fotografer på den første resultatsiden: Marvin Kuhr (216 000 følgere på Instagram) og Jannik Obenhoff (771.000 følgere på Instagram). «For en tid tilbake kom de raskest solgte og mest populære forhåndsinnstillingene fra den tyske fotografen Max Münch. De solgte mer enn 1400 ganger før Max bestemte seg for å slutte å selge, avslører Moloney.

Mer enn en halv million dollar i salg med forhåndsinnstillinger

Prisen på Münchs forhåndsinnstillinger kan ikke lenger fastsettes i dag. Men også i dette tilfellet antas en klar femsifret omsetning. «Toppselgerne våre har så langt tjent $ 50 000 og mer på filtergrader. Siden oppstarten har vi betalt mer enn 500 000 dollar til vår salgspartner, «sa Moloney. For selgeren er bruken ikke gratis; De gir 30 prosent provisjon til plattformoperatøren.

«De vanligste søkeordene på filtergrader i 2018 var ‘lunefulle’, ‘portrett’ og ‘bryllup’,» sier Moloney. I tillegg til atmosfæriske bilder og portretter, er mange forhåndsinnstilte kjøpere på jakt etter en måte å forskjønne bryllupsbilder. Når det gjelder den «vakreste dagen i en persons liv», er det mer sannsynlig at viljen til å forskjønne bilder blir brukt enn på et enkelt feriefoto.

«Jeg er klar til å betale for bryllupet mitt»

En annen omstendighet peker på dette: en av de sterkeste forhåndsinnstilte kontoene på Instagram er «dirtybootspresets» med 152.000 abonnenter; For hashtaggen #dirtybootspresets poster Instagram 26.000 innlegg. Bak står «Dirty Boots and Messy Hair» (hovedkontoen på Instagram har 859 000 følgere), et fellesskap av fotografer og ektepar som elsker bryllup på uvanlige steder.

Merkelig nok giftet både Carmen Kroll og Ana Johnson seg i fjor – Johnson i juli (før utgivelsen av forhåndsinnstillingene deres) og Kroll i oktober, etter at forhåndsinnstillingene ble løslatt. Selv om Kroll ikke har promotert forhåndsinnstillingene i forbindelse med bryllupet deres. Kanskje den tidsmessige forbindelsen med markedsføringen hjalp litt uansett. Dermed kan både hun og Johnen ha bygget et publikum som er i en alder som ligner deres, og som et bryllup følgelig også kan være et tema.

Denne teksten dukket først opp på Online Marketing Rockstars.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *