TechTäglich: Formel 1 – Løp søndag kveld for første gang live på Twitch

Formel 1: Løp søndag kveld for første gang live på Twitch

F1 Mexico
Den raskeste sprayen fra Mexico. Formel 1-løpet på søndag går for første gang på Twitch (Foto: f1.com)

Formel 1-løpet i Mexico starter søndag kveld for den beste primetime klokken 20.10 tysk tid. Og det bruker rettighetshaver Liberty Media til et mediekupp. Fordi Mexico Grand Prix kan sees ikke bare på gratis TV på RTL og betal-TV på Sky – men for første gang også live og gratis på Amazons videostreamingtjeneste Twitch. I følge den offisielle F1-pressemeldingen vil Twitch-brukere i Tyskland, Sveits, Luxembourg, Danmark, Norge og Sverige ha nytte av denne førstegangstesten.

Med overføringen på kanalen, som er spesialisert i streaming av videospill, ønsker formelen 1 å tiltrekke seg et nytt, yngre publikum. Følgelig vil overføringen se slik ut: «Formula Twitch» blander løpet med spillelementer, live betting og andre interaktive gags. Tilskuere kan forutsi hvert tiende minutt hvordan løpet skal fortsette. I Tyskland, Sveits og Luxembourg er den tilsynelatende fremtredende spilldampen PietSmiet på Twitch co-host for løpet.

Apple TV – nå også på Amazon Fire TV

Amazon Apple TV
Apple TV er nå tilgjengelig uten Apple TV (Foto: Amazon)

Hvis du sier A, kan du også si A: Apple TV kjører nå også på Amazon Fire TV. Høres komplisert ut, men det er enkelt. Apple har nå gitt ut en app som bringer filmer og TV-serier kjøpt på iTunes til Amazons TV-maskinvare. Denne funksjonen blir virkelig spennende fra neste fredag ​​(1. november), når strømmetjenesten Apple TV + starter. For til og med innholdet er da – for et månedlig abonnement på 4,99 € – å se på Fire TV.

Dette fungerer ifølge Amazon-bloggen i Tyskland opprinnelig med Fire TV Stick den andre generasjonen og Fire TV Stick 4K. Andre enheter som den nåværende Fire TV og Fire TV Cube er å følge. Den billigste Amazon-maskinvaren, som Apple TV og Apple TV + kjører på, er dermed Fire TV Stick for 40 euro – mens Apple krever en egen TV-boks mellom 159 og 219 euro. Kjøp av en «ekte» Apple TV kan fortsatt være verdt. For bare på Apple-maskinvaren kjører apper, spill og brukerens egne foto-, video- og musikkstrømmer.

Nyhet: vinylplater for selvpressing

Phonocut Kickstarter
Ny gammel teknologi fra Østerrike – poster for selvpressing (Foto: Phonocut)

Spill inn musikk-kassetter selv, brenn CD-er selv – alle gamle hatter og lenge glemt teknologi. I kontrast til det, er selvpressing av vinylplater virkelig hip. Phonocut, en ny enhet fra Wien som for tiden kjører en Kickstarter-kampanje, gjør dette mulig. Maskinen, som ser ut som en litt større platespiller, trykker musikk på spesielle 10-tommers vinyler – som er litt større enn en klassisk singel (7 tommer), og litt mindre enn en 12-tommers LP. Avhengig av lydkvaliteten, kan det spilles 10 til 15 minutter med musikk på hver side. 10-tommers størrelse er inspirert av det historiske skjellakkformatet. Enhver enhet med hodetelefonkontakt, inkludert smarttelefoner, kan fungere som lydkilde.

De ferdige platene går deretter på hver plateplate. Oppfinner av Phonocut er retro-tinkerer Florian «Doc» Kaps, som allerede reddet Polaroid-filmer fra utryddelse i 2008 med sitt «Impossible Project». Han ønsker å få frem produksjonen av vinyl-LP-er «bak murene i de siste store pressebutikkene». Som målgruppe ser han for eksempel musikere som ønsker å forsyne fansen deres med kortvarige vinyler – eller elskere som vil gi fra seg kule blandingsvinyler i stedet for gamle mixtapes. Phonocut, som nå har overgått finansieringsmålet på 199.999 euro nå to ganger, koster på Kickstarter for tiden fra 1.499 euro, senere i handelen skulle det være 1.999 euro. Ti tomme vinyler koster 55 euro, her planlegger Kaps en sluttpris på ti euro.

Edeka: Av for billig Windows

Edeka Windows
Det er ingen Windows igjen mellom kål og kålrot ved Edeka (Foto: Lizengo)

De siste ukene har Edeka forårsaket en oppsving med spektakulært rimelig Microsoft-programvare. På gavekort koster for eksempel Windows 10 Home bare 35,99 euro i stedet for de offisielle 145 euro. Og Pro-varianten av Windows 10 var tilgjengelig for 39,99 euro i stedet for Microsofts 259 euro. Lisensene kom fra Köln-grossisten Lizengo, og eksperter mente tilbudet som lovlig. Likevel har den billige programvaren nå forsvunnet fra Edeka-hyllene, handlingen er over. I følge Heise trakk Lizengo selv pluggen.

Uttalelse av administrerende direktør Tobias Zielke: «Markedskundene har mottatt produktene våre veldig positivt, men for Lizengo som en ren e-handelsbutikk er optimaliseringen på daglig basis mer målrettet.» Et kunngjort søksmål fra Microsoft mot tilbudet, som kan være basert på volumlisenser fra Kina og Bulgaria, er fortsatt ikke tilgjengelig, ifølge Lizengo. Nettforhandleren kunne imidlertid vært for tungvint og lite fleksibel med salget på gavekort. Eller fant Edeka endelig tilbudet for tvilsomt? I nettbutikken til forhandleren forblir billig programvare tilgjengelig.

Kjendiser på Twitter ser nå mer reklame

Twitter-reklame
Endring av kurs: Alle Twitter-brukere ser nå den samme mengden reklame (Foto: 123rf.de)

Twitter har erkjent at brukere med mange følgere tidligere har sett mindre annonsering enn vanlig for å forbedre sin «brukeropplevelse». Det skal hjelpe dem til å bruke Twitter oftere og lenger. «Otto Normaltwitterer» var imidlertid plaget med betydelig flere annonser. Men det skal være slutt med denne ulikbehandlingen. Selv kjendiser på Twitter blir savnet av appen og i nettleseren nå den normale dosen med reklame – hvis de ikke er smarte nok til å bruke annonsefrie klienter som Tweetbot.

«I det siste har brukere med høye tilhengere sett færre annonser,» sier en talsperson for Twitter nå til The Verge. «Nylig har vi endret tilnærming til å virkelig målrette annonsører som bruker Twitter, og som et resultat vil noen brukere se en økning i antall annonser.» De siste ukene har flere prominente Twitterere klaget over den iøynefallende økningen i annonsering. Mocking The Verge: «Nå ser kjendisene endelig hvordan livet til den vanlige Twitter-brukeren føles.»

Slutten på LEAD: Amerikanske atomvåpen trenger ikke lenger disketter

Atom-floppies
Bare 50 år etter oppfinnelsen trakk seg tilbake – diskettene til det amerikanske militæret (Foto: New York Times)

Spektakulær fremgang i USAs forsvarspolitikk! Det amerikanske atomvåpenarsenalet er ikke lenger basert på et system som bruker åtte tommer disketter som datalagring. Den antikke teknikken med et lagringsvolum på maksimalt 1 MB ble tydeligvis trukket tilbake i fjor sommer, endringen var ifølge New York Times, men først nå kjent. I stedet brukes nå SSD-minne.

Pentagon-talsmann David Faggard er henrykt over at åtte-tommers disketten er skiftet ut nøyaktig 50 år etter at den ble oppfunnet: «Luftforsvaret er fortsatt fast bestemt på å modernisere utstyret sitt for fremtiden.» Ulempen med den muligens raskt innførte innovasjonen: Beskyttelsen av disketter mot nyfangede hackere ble betraktet som eksemplarisk.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *