TechTäglich: Google i kontantduell for første gang før Apple

Google i kontantduell for første gang før Apple

Google vs Apple
Zaster Caves: Google nå med mer penger enn Apple (Foto: 123rf.de)

Hvilket selskap i teknologibransjen har den feteste pengene lagring? I årevis var Apple foran med sine legendariske og milliarder av kontantreserver. Nå viser imidlertid de siste tallene fra Apples og Googles morselskap Alphabet at det har skjedd en lederskifte. Følgelig har Alphabet nå 15 milliarder dollar mer for første gang på den (veldig) høye kanten enn Apple. I tall: 117 milliarder dollar for Alphabet, 102 milliarder dollar for Apple. Apple ligger godt under høydepunktet på 163 milliarder dollar ved utgangen av 2017. Alfabet har samlet 20 milliarder dollar de siste to årene.

Men Apples lavere kontosaldo er ikke dårlig virksomhet, men snarere tilbakekjøp av aksjer og utbytte, som Apple har brukt 122 milliarder dollar det siste halvannet året. Det siste oppkjøpet, Intels mote-divisjon med 2200 ansatte, spiller en rolle som knapt en dollar med en pris på en milliard dollar. CultofMac regner med at Apple fortsatt vil ha nok reserver for potensielle spektakulære anskaffelser, som Netflix eller Tesla, til 102 milliarder dollar.

Fortnite sesong X: Fra i dag klokka 12 på nettet

Fortnite-fans over hele verden har gledet seg til dagens 1.august. For klokken ti om morgenen har den tyske tidsprodusenten Epic Games tatt sine servere av nettet og avsluttet sesong 9 av «Fortnite Battle Royale». Etter noen timer med vedlikehold med meldingen «Intern serverfeil» starter klokka 12, sesong 10 – eller «Sesong X», som Epic kaller jubileumssesongen. Etter flere trailere, som spillprodusenten har gitt ut på forhånd, blir det klart hva «Fortnite X» handler om.

Den nye sesongen, altså Gamespot, begynner tilsynelatende med en massiv eksplosjon ved Loot Lake, som igjen transformerer deler av øya. Flere nostalgiske elementer fra tidligere sesonger i trailere indikerer at Epic ønsker å feire jubileet med en slags «Best of» Fortnite-historie siden 2017. Som et nytt element kommer tilsynelatende en ‘Mech-drakt som gir spillerne spesielle krefter – og fremgangen til Fortnite-spillerne er svært kontroversiell. Etter den normale ti ukers rytmen, ville den nye sesongen måtte starte i midten av juli. Epic hadde utsatt premieren, men på grunn av det første verdensmesterskapet i Fortnite sist helg i New York.

iPad Pro: Ny skjerm – og konkurranse fra Samsung

Samsung Galaxy Tab S6
Korea-faner som et alternativ til iPad Pro: Galaxy Tab S6 (Foto: Samsung)

Apple og LG har avduket en ny versjon av deres fellesutviklede 5K UltraFine-skjerm, som først dukket opp i 2016 for bruk på MacBook Pro. Den utmerkede skjermen og det ikke altfor spennende designet forblir uendret, den viktigste innovasjonen er i detalj. Fordi den 1.399 euro dyre skjermen støtter ikke bare Apples Thunderbolt-tilkobling, men også skjermporten via USB-C. Og det betyr at nå kan iPad Pro med USB-C-kontakten kobles til. Apple-fans, som hadde håpet på den første 5K-skjermen til den profesjonelle iPad, men er skuffet. For ifølge Apple støtter nettstedet LG UltraFine iPad bare 4K-oppløsning med 3.840 x 2.160 piksler.

Andre nyheter når det gjelder iPad Pro: Samsung har nå introdusert Galaxy Tab S6, den hittil tøffeste konkurrenten til Apple-nettbrettet. Akkurat som iPad Pro, kan 10,5-tommers Tab S6 også betjenes med en pekepenn som heter Samsung S Pen. En spesialitet fra koreanerne er en funksjon som heter S Pen Air. Med den kan brukere bruke nettbrettet med pennebevegelser opptil ti meter unna – eller til og med ta bilder. En fingeravtrykssensor sitter under skjermen. Kameraene skal levere smarttelefonkvalitet og være mer komplekse enn vanlig med nettbrett. Å ha det nye Samsung-nettbrettet fra 30. august for 749 euro (128 GB) eller 899 euro (256 GB). Minnet kan utvides med microSD-kort.

Twitter med ny morsom reklamekampanje

Twitter – var ikke det sms-tjenesten med mobbingen, de overveldede moderatorene og den pirrende amerikanske presidenten? En ny reklamekampanje, som Twitter nå har lansert i San Francisco og New York, er å vise hvor gøy tjenesten (faktisk) kan gjøre. Det viser kontrasten mellom hvordan folk visstnok skildrer seg på Twitter – og hvor ukjølt og anstrengt på Instagram eller Facebook.

Motivene kommer fra Twitter-brukere som har lagt ut ideene sine under mottoet «Meg på Twitter». Historiene går slik ut: «Meg på Instagram: Jeg lager mat og serverer vakker, sunn mat. På Twitter sitter jeg naken på sengen min og mater åtte biter stekt kylling.» hvordan Creative Bloq Den offisielle Twitter-kontoen for denne kampanjen har alle sine tidligere fulgte kontoer (inkludert administrerende direktør Jack Dorsey) – og følger bare de 28 brukerne av motivene, og alle har gitt sitt samtykke til publiseringen.

Mine sofistikerte litterære verk får endelig den oppmerksomheten de fortjener. pic.twitter.com/xmrzU0hwMf

– Micah Martello (@SmartassChef) 30. juli 2019

Tre centimeter: Den minste spill-PCen i verden

Datahobbyisten Paul Klinger har gitt ut den minste spill-PCen i verden. Mini-dingsen er knapt tre centimeter bred. Likevel kjører klassikere som Snake, Lunar Lander eller Tetris på OLED-skjermen hans. Kontrolleren jobber med en liten nuble som IBM og Lenovo har brukt i flere tiår i sine ThinkPads. En utgivelse av Mini-ThinkPad – som kan gi ham juridiske problemer med Lenovo – planlegger ikke Paul Klinger. For interessert utvikler, men har den komplette koden, dataene for 3D-utskrift og en omfattende dokumentasjon av «TinyPC» på GitHub klar.

Slutten på LEAD: MacBook anbefaler bærbar PC Surface

Microsoft har unnet seg en markedsføringsvideo som bare deres eget selskap kan le av. I klippet anbefaler en gentleman som heter Mackenzie Book å kjøpe en Surface Laptop 2 fra Microsoft. Morderen-gimmick: Mackenzie Book kutter seg selv som en slags «MacBook». Ergo: MacBook råder Surface. Hehe. (Gråter av …)

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *