Det kan være den neste versjonen av Android Q

Den nye versjonen av det mest brukte smarttelefon-operativsystemet er basert på mobilinnovasjonene i 2019 – med nye teknologier fra 5G til kant-til-kant-skjermer og bretteskjermer. Det kunngjorde Google i en bloggpost for lanseringen av den første beta-versjonen av Android Q.

Android ønsker å hjelpe smarttelefonbrukere til å dra nytte av de nyeste innovasjonene. Samtidig bør sikkerheten og personvernet til brukerne alltid ha høyeste prioritet. I tillegg til Google Play Protect og kjøretidstillatelser på Android Q, er det en rekke ekstra personvern- og sikkerhetsfunksjoner for brukere, i tillegg til utvidelser for sammenleggbare smarttelefoner, nye kamerafunksjoner, NNAPI-utvidelser, raskere oppstart og mer.

Android er forpliktet til mer privatliv

Android har allerede mange funksjoner for å beskytte brukernes personvern, for eksempel: filbasert kryptering, OS-kontroller som krever tillatelse fra apper før du får tilgang til sensitive ressurser, tapeterlås for kamera og mikrofon, låsmodus, krypterte sikkerhetskopier Google Play Protect (Over 50 milliarder apper skannes daglig for å identifisere og fjerne potensielt skadelige apper).

utstilling

Android Q har gjort ytterligere forbedringer av personvernet, som Google oppsummerer i sitt prosjekt Project Strobe.

Smarttelefonbrukere vil ha mer kontroll over apper med Android Q i fremtiden. Den nye versjonen kontrollerer tilgangen til delte filer. Brukere kan kontrollere apptilgang til bilder og videoer eller lydsamlinger gjennom nye kjøretidstillatelser. Brukeren kan selv bestemme hvilke nedlastingsfiler de enkelte appene kan få tilgang til.

Mange mennesker har klaget til Google at nå og da apper uventet kommer. For å forhindre disse problemene forhindrer Android Q at apper starter en aktivitet i bakgrunnen. Hvis en app er i bakgrunnen, men krever et raskt brukersvar for innkommende anrop eller varsler, for eksempel, kan du nå stille inn «Høj prioritet varsler.»

Kontroller plasseringen bedre

I fremtiden, som med Apples iPhone, vil brukere kunne spesifisere at en app bare kan få tilgang til deres beliggenhet mens den er i bruk.

Skjermbilde 2019 03 13 kl 10 42 10 am
(Bilde: Google)

I tillegg vil apper fortsatt kunne hente plasseringen bare hvis brukere tidligere gir tillatelse.

Et eksempel: En app trenger stedet for levering av mat. Vi ønsker å tillate dette som en smarttelefonbruker muligens. Men siden appen ikke trenger et sted utenfor det nåværende stedet, ønsker vi ikke i beste fall å gi denne tilgangen.

Du kan også være interessert i dette: Samsung ønsker å sette en ny smarttelefontrend med flip display

Funksjoner for sammenleggbare skjermer

Google har kunngjort at den vil støtte sammenleggbare smarttelefoner med forskjellige funksjoner for bedre å administrere visningen av apper på både sammenleggbare og store skjermer.

Android har i utgangspunktet å støtte to grunnleggende forskjellige konsepter av Auffalt smarttelefoner: Samsungs Galaxy Fold har to skjermer: den ene kan brettes sammen som en bok til nettbrettstørrelse og er ikke synlig når den er brettet, så en annen liten skjerm på utsiden overtar smarttelefonfunksjonene. Når Huaweis konkurransemodell Mate X forblir skjermen på utsiden når den kan brettes og kan brukes vekselvis fra begge sider i halv størrelse

En liten sniktopp som den skal se ut på Android Q:

Bilde 5
(Bilde: Google)

Dele filer nå raskere

Hvis du vil dele en fil som et bilde eller en video med noen i en app, bør prosessen kjøres så raskt som mulig. Med Android Q lover Google å utvikle funksjoner som lar deg hoppe direkte til en annen app for å dele innholdet du ønsker. Slik ser det ut:

Bilde 6
(Bilde: Google)

Dynamisk dybdeformat for bilder

Mange kameraer på mobile enheter kan simulere en grunne dybdeskarphet ved å gjøre motivets forgrunn eller bakgrunn uskarpt. Android Q har et dynamisk dybdeformat for bilder og spesielle uskarphet- og bokeh-alternativer, så vel som 3D-bildefunksjoner.

  • image2
  • image3
  • Bilde 8

Flere detaljer om Android Q forventes på Google I / O-utviklerkonferansen i mai, før programvaren skal rulles ut senere i år.

Med materiale fra dpa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *