«Kunstig intelligens gjør verden mer menneskelig»

David Shing er en blendende skikkelse i den kreative scenen. Han sier om seg selv: «I løpet av dagen er jeg den digitale profeten til Verizon Media (Redaktørens notat: Verizon Media er paraplymerket til AOL, Yahoo og Tumblr)på jakt etter nye forretningsmodeller over hele verden. Om natten er jeg sanger og låtskriver – ved en feiltakelse. »

Fra 2015 til 2017 har han blandet Dmexco som foredragsholder. Men ikke bare der deler han kunnskapen sin. På AI Masters-konferansen tok han opp spørsmålet om hvordan alle de hørbare, taktile og bærbare nye teknologiene vil påvirke forbrukeratferd og hva vi kan gjøre for å sikre at disse teknologiene gjør verden vår litt mer human.

LED forfatter Yvonne Göpfert snakket med David Shing under AI-mestrene.

LED: Hvilken sang kommer i tankene når du tenker på digitalisering? En sang som beskriver de nåværende endringene.

utstilling

David Shing: Det er nesten for opplagt, men «Change» av David Bowie er selvfølgelig den perfekte sangen for å beskrive nøyaktig hva som skjer i bransjen akkurat nå.

Er det noen ferdigheter fra Alexa eller Google Action som har overbevist deg så langt?

For tiden spiller jeg rundt med Alexa, Google og Apple. Min første konklusjon: Google vinner. Å bygge på nye teknologifunksjoner med tjenesteleverandører som IFTTT (If This, Then That) gjør flerhandlingsprogrammering til en lek. Men også læringsevnen til Google Wonder er virkelig imponerende. Jeg prøvde enhetene intenst og testet. Alle tre klarer å se mer menneskelige ut med de frekke funksjonene.

Hvorfor brukes så mange ferdigheter en gang og aldri igjen?

For å gi rom for nye vaner, må vi mennesker bryte vekk fra gamle vaner. For eksempel er talegjenkjenning en teknologi med mye potensiale. Men inntil det faktisk kommer inn i hverdagen til brukerne og endrer bruksatferden vår på de respektive enhetene, er det fortsatt en lang vei å gå. Inntil da vil vi mennesker fortsette å utforske og utforske alle de nye mulighetene som nye teknologier gir oss.

Kunstig intelligens er basert på algoritmer og statistikk. Du sier at teknologi vil gjøre mennesket mer menneske. Hvordan kan det være i en så motstridende konstellasjon?

Jeg forstår at dette til å begynne med høres ut som en selvmotsigelse. Men hvis vi ser nøye på kunstig intelligens og dens merverdi, blir det klart at så langt jeg får den informasjonen jeg ønsker i forbindelse med Smart Services, føles den mer menneskelig og personlig for meg. KI kan ta folk et skritt videre og få dem til å oppdage nye ting – det være seg visuelle, auditive eller audiovisuelle. Hvis hun da forstår situasjonen min og forstår mine behov, så hjelper det meg virkelig – akkurat som mennesker som omgir meg.

Det er overveldende å se hvor mye AI – i teorien – kan bevege seg. Samtidig er det også frustrerende fordi det ikke er så modent akkurat nå, tjenestene er ofte trege, og resultatene som er skreddersydd, kan bli bedre. Det er fortsatt rom for forbedringer – men det er en del av det.

Når vi ser på lyd igjen, blir det raskt klart at dette teknologifeltet utvikler seg dynamisk. Fra denne utviklingen må vi trekke læring og trekke relevante data fra dem for å kunne ta ytterligere skritt fremover. Selv med den naturlige talegjenkjenningen, har vi ennå ikke kommet til destinasjonen. Med min australske hybrid-aksent fungerer teknologien bare i omtrent 60 prosent av tiden. Noen ganger kan det være frustrerende.

«Nye teknologier skal gi meg tjenester som er tilgjengelige for meg når det er nødvendig og i riktig øyeblikk, og i andre tilfeller umerkelige.»

Hvilken rolle spiller lyd i fremtiden for markedsføring?

Her er vi foreløpig i en prosess med å finne ut hvordan vi best kan bruke lyd til markedsføring. Men merkevarer kan i utgangspunktet se det som en mulighet til å utvide merkeikonografien. Sterke merkevarer kan gjenkjennes med lydmidler på sekunder. I noen tilfeller bruker merkevarer dette allerede i dag. Så lyd gir mye potensiale for suksess for merker.

Også interessant: Stemmemarkedsføring: Merkevarelojalitet blir det høyeste godet

Hvordan vil hørbare og synlige produkter se ut i fremtiden? Hvilke kriterier må du oppfylle?

Uansett formål, bør alle teknologier ikke bare være vakkert designet, men også integreres sømløst i det menneskelige miljøet. Materialet skal også føles mer organisk. Nye teknologier skal gi meg tjenester som er tilgjengelige for meg når det er nødvendig og i riktig øyeblikk, og i andre tilfeller umerkelige.

Allerede i dag er det mange eksempler på slike produkter – fra Bose AR solbriller, som bruker stemme og lyd for å gi meg en informativ kontekst, via Mui, treskjermen som henger på veggen for å kontrollere et smart hjem, til den rullbare LG Signature TV.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter stolpen, sekretæren Alexa. Den digitale verden er for lengst blitt en med den virkelige verden. Men alle vil ikke tro virkeligheten. Hvor selvsikker beveger du deg i nettverkslivet?

Gjør testen her

Teknologi i kroppen – er det et alternativ for deg?

Ideen i seg selv er flott. Imidlertid er menneskekroppen organisk, men teknologier som RFID eller NFC-brikker er det ikke. Tjenestene disse teknologiene tilbyr er foreløpig svært begrenset. Teknologier i kroppen høres for eksempel ut som en god idé, men du må fremdeles overvinne noen hinder før det.

Et godt eksempel på dette er gitt av medisin: Med teknologier i kroppen, blir undersøkelser for eksempel en risiko i MR. Følgelig vil det utgjøre det faktum at medisinsk behandling på grunn av den innebygde teknologien bare delvis kan garanteres. I tillegg har jeg også lagt merke til i meg selv at kroppen ofte avviser tatoveringer og piercinger og reagerer deretter. Dette kan også skje med implanterte teknologier.

Til slutt er det diskusjonen om databeskyttelse, som til enhver tid må sikres. Det er fortsatt noen hindringer å overvinne før dette emnet virkelig kan etablere seg.

Også interessant: hotell, der fremtiden har flyttet inn

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *