De vanligste ryktene om Instagram

Mer enn en milliard brukere totalt, bruker historiene bare 400 millioner mennesker om dagen – relevansen av Instagram i markedsføring vokser nesten daglig. Ikke rart at merkevarer, annonsører av alle slag, så vel som enkeltpersoner, gjør alt for å nå maksimal rekkevidde på plattformen. Det er alltid rykter og myter. OMR har konfrontert Heiko Hebig, Partnership Manager for Nord-Europa på Instagram, med de mest vedvarende – og kriteriene som innlegg virkelig havner i brukerens feed.

OMR: Endringer i feedalgoritmer tidligere har ikke vært veldig positive for noen plattformer. Hvorfor kan ikke Instagram-brukere velge mellom den nye sorteringsrekkefølgen og den kronologiske feeden?

Heiko Hebig: Det er alltid mennesker som henvender seg til meg som føler at de helt har savnet innlegg siden 2016-strømmen ble justert. Jeg vil si veldig tydelig: Brukere ser i dag mer enn 90 prosent av fôrets fôr, sammenlignet med mindre enn halvparten på tidspunktet for det kronologiske fôret. Derfor bestemte vi oss for å endre, så det er mer interaksjon på Instagram i dag, ikke mindre.

utstilling

OMR: Fortsatt er det noen brukere som vil ha den kronologiske tilbakemeldingen.

Hebig: Selvfølgelig forstår vi også at noen fortsatt vil foretrekke en kronologisk feed. Derfor er det viktig for meg å forklare tankene våre bak den nye algoritmen.

Vår viktigste bekymring er å gi folk på Instagram en best mulig opplevelse – alt annet ville ikke gi noen mening for både oss og brukerne. Vi driver kontinuerlig med kvalitativ og kvantitativ undersøkelse, og dataene viser tydelig at folk får en bedre opplevelse med et vektet fôr som ikke er kronologisk.

OMR: Et vanlig argument fra kritikere er at de ikke lenger ville se alle innleggene til kanalene de følger.

Hebig: Instagram skjuler ingenting. Hvert innlegg av alle profiler fulgt av en bruker vil vises i feeden. Avhengig av hvor mange kontoer du følger og hvor ofte appen brukes, kan det selvfølgelig bety at du må bla deg en stund for å se alt. For å gi deg en enda bedre forståelse av feeden, introduserte vi i juli meldingen «Du er oppdatert». Med denne varslingen indikerer vi når brukere har sett alle innleggene de siste dagene.

Motsatt betyr dette selvfølgelig også at hver bruker har det i sine egne hender, hvor mange kontoer han følger og hvor mange innhold som vises i sin egen feed. I mellomtiden kan du som bruker valgfritt bestemme om du vil se bestemt innhold fra innhold i feeden eller i historiene og dermed ha enda bedre kontroll.

OMR: For øyeblikket gir det inntrykk av at videoer foretrekkes i feeden.

Hebig: Algoritmen foretrekker generelt ikke et spesifikt format. Om noen ser flere bilder eller videoer i strømmen deres, avhenger av om profilene du følger vil legge ut flere bilder eller videoer. Men for å si det klart: Trenden er helt klart i retning av video, både i feed og i historiene – og selvfølgelig til og med IGTV.

Nå for tiden er det veldig enkelt å spille inn en video og publisere den på Instagram, og flere og flere brukere gjør det hver dag. Så vi ser mye mer bevegelige bilder i feeden enn for noen år siden. Og samfunnet liker også å se videoer. Så jeg anbefaler absolutt alle å eksperimentere med videoer på Instagram.

OMR: nøkkelord IGTV – kan du ringe bruksnumre?

Hebig: Konkrete tall på IGTV kan vi ikke kommunisere på nåværende tidspunkt. Interessen for skaperne og medieselskapene er i alle fall ubrutt. For eksempel har Instagram-stjernene «Lisa og Lena» nylig gitt ut den første delen av en liten dokumentarserie. I den er de tett ledsaget i forberedelsene til presentasjonen deres på «The Dome».

OMR: Et vedvarende rykte er såkalt skyggeforbud, den hemmelige blokkeringen av bestemt innhold.

Hebig: Det er ingen Shadow Banning på Instagram. Dette begrepet ble ikke myntet av oss. Imidlertid er visningen av hashtag-sider personlig og dynamisk. Noen ganger kan dette gi inntrykk av at et bestemt bilde eller video ikke vises for en bestemt bruker. Vi beskytter oss også, som enhver digital plattform, mot spam og misbruk. Ingenting blir fjernet med mindre innhold bryter med retningslinjene for samfunnet.

OMR: Hvilken rolle spiller hashtags i synligheten av innlegg? Det ser ut til å være en trend å maksimere det maksimale, ettersom det er håp om å generere mer rekkevidde.

Hebig: Vi anbefaler at du ikke bruker mer enn ti hashtags på det meste, ellers vil det være for forvirrende. Dette gjelder både innlegg og kommentarer.

OMR: Vi hører stadig rådene om å gjøre profilen hans om til en bedriftskonto. Som øker rekkevidden.

Hebig: Uansett om standardprofil eller firmakonto: Profiltypen har ingen innflytelse på rekkevidden til innleggene. Alle som ønsker å markedsføre virksomheten sin med Instagram, kan og bør definitivt bruke en bedriftskonto, dvs. konvertere standardprofilen i innstillingene til en bedriftskonto. Som et analyseverktøy eller for kommunikasjon med samfunnet har dette alternativet mange fordeler.

OMR: Historier ser ut til å være plattformens format for timen. Påvirker bruken av dem på Instagram synligheten til vanlige innlegg i feeden?

Hebig: Nei, verken bruk av historier eller livefunksjonen har innvirkning på synligheten til innlegg i fôret.

OMR: Og hva med postfrekvensen? Påvirker det synligheten av vanlige innlegg i feeden?

Hebig: Nei, det påvirker heller ikke synligheten til innlegg i fôret.

OMR: Basert på hvilke kriterier bestemmer Instagram-algoritmen hvilke innlegg jeg får spilt ut?

Hebig: Hver feed er personlig og utvikles, avhengig av hvordan folk bruker appen. Men som sagt, du kan se alt innhold fra alle profilene du følger. Algoritmen sikrer bare best mulig sortering. I tillegg til frekvensen av appbruk, antall profiler du følger og hvor mye tid du bruker, er det tre faktorer som avgjør hvilket innhold du ser på Instagram tidligere i feeden.

OMR: Og det ville det være?

Hebig: For en ting er det interesser. Vi prøver å veie innhold slik at brukere ser de tingene som interesserer dem mer. Her er for eksempel antall likes og kommentarer viktig, men også tiden som en bruker bruker på innhold fra visse profiler og mange andre signaler som hjelper i vurderingen. På den annen side spiller selvfølgelig forhold en rolle. Innlegg fra personer som en bruker er spesielt nær med, for eksempel fordi han ofte har interaksert med ham i det siste, det være seg gjennom kommentarer, direkte meldinger eller innlegg, er sortert over. I tillegg er det overraskende synonymt med aktualitet. Nylig publisert innhold vil sannsynligvis vises øverst enn innlegg som allerede er flere dager gamle.

OMR: Takk for samtalen.

Denne artikkelen ble først publisert av Online Marketing Rockstars (OMR).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *