Mozilla blokkerer tredjeparts informasjonskapsler: Hva dette betyr for markedsføringsspesialister

Nå som Google har gjort endringer i Chrome, har Facebook lagt til «Clear History» -alternativet, og Microsoft ønsker å være sterk i personvernet, og nå henter Mozilla: Den nye versjonen av Firefox-nettleseren kommer med noen forbedringer i personvernet derfor.

Dette er de største endringene i Firefox versjon 67

Personvernforbedringen av Facebook Container Add-on sikrer at en virtuell barriere skiller Internett-surfing og Facebook-bruk. Det som er nytt, er at Mozilla deaktiverer Lik og del-knappene som er innebygd på mange sider.

Dette betyr ekstra beskyttelse: Facebook har ingen tilgang til dataene til brukeren utenfor det sosiale nettverket, strømmen av data til Facebook-serverne blir dermed forhindret. Dette er spesielt interessant for ikke-Facebook-brukere: dataene deres ble tidligere samlet inn i såkalte skyggeprofiler. Tillegget stopper det.

Og sporingsbeskyttelsen er nå forbedret for Firefox-brukere: tredjeparts informasjonskapsler, tredjeparts informasjonskapsler, sporing av informasjonskapsler går nå ingensteds. Annonsenettverk har knapt en sjanse til å spionere på Firefox-brukere mens du surfer. Denne funksjonen er for øyeblikket bare tilgjengelig i den private modusen til nettleseren, men blir snart låst opp for alle modus.

utstilling

Du kan også være interessert i dette: Uten informasjonskapsler – Slik tredoblet Deichmann nettsalget

Alt nytt med passordbehandler Firefox Låsvis: Med oppdateringen er applikasjonen også tilgjengelig som en utvidelse for PCen. Så langt var den bare tilgjengelig som en iOS- og Android-app. Resultatet: Alle krypterte tilgangsdata kan nå styres og synkroniseres sentralt med alle enheter.

Firefox Monitor informerte også brukere om e-postadressen deres hadde lekket på grunn av en datalekkasje og dukket opp et sted på Internett. Nytt er nå at brukeradministrasjonen er utvidet. Mest nyttig funksjon: Brukere kan overvåke spesifikke e-postadresser.

Hva markedsføringsspesialister trenger å vite nå

Men hva betyr dette Mozilla databeskyttelsesstødende, spesielt oppdateringen av Facebook-containeren og den endrede sporingsbeskyttelsen, for markedsføringsspesialister? Yuval Ben-Itzhak er administrerende direktør i Socialbakers. Det globale markedsføringsselskapet for sosiale medier betjener kunder som McDonald’s og L’Oreal. Han sa i en pressemelding: «GDPR spiller for tiden en stor rolle i online markedsføring. Alt startet for mer enn ett år siden i EU, og trenden mot databeskyttelse når gradvis USA og Brasil.»

Effektene av GDPR ble først nylig kjent av markedsførere, spesielt etter endringene gjort av Chrome, Facebook og Microsoft. Også innovasjonene for Firefox-nettleseren vil ha effekter: «Endringene kan virke små, men de er del av et paradigmeskifte i det fremtidige arbeidet til markedsføringsspesialister.»

Du kan også være interessert i dette: Hvorfor GDPR ikke trenger å bety slutten på god online markedsføring

Større konsekvenser kan forventes i åpen AdTech

I den nye «DSGVO-drevne, digitale markedsføringsvirkeligheten», må markedsføringseksperter tenke på «hvordan de vil redigere innhold og nå det aktuelle publikummet uten å spore piksler eller informasjonskapsler som vil blokkere Chrome, Firefox og Safari. «

Ben-Itzhak forventer marginale endringer i det tildelte annonseringsbudsjettet på Facebook, Amazon og Google, ettersom de ville beholde dataene på sine egne plattformer. Det forventes imidlertid større konsekvenser for utgiftene og relevansen av annonsering for brukere i det åpne AdTech: Disse vil ifølge Ben-Itzhak synke, ettersom en her på Tracking Cookies er avhengig av, for å kunne spille nettmålrettet reklame.

Ekspertens råd: «Markedsføringsfolk må foretrekke en DSGVO-bevisst plattform som gir innsikt og ytelse samtidig som kundenes personvern bevares.»

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *