Sjokkerende studie: Hva smarttelefonbatteriene våre forteller om oss

Designeren Karl Lagerfeld har alltid gått inn for et ordtak. Noen av dem gikk rett inn i historien. Hans mest kjente snakket joggebuksen langt borte fra treningsstudioet fra ethvert raison d’être. «Hvem som har på seg et par joggebukse, har mistet kontrollen over livet sitt,» sa moteikonet i 2012 på ZDF-talkshowet «Markus Lanz».

Hva Lagerfeld, som døde i februar, ikke mistenkte den gangen: Stetningen av svettbuksene hans kan nå også brukes på smarttelefoner. Eller rettere sagt, tomme smarttelefonbatterier. I det minste var dette resultatet av Cass Business School-studien som ble utført på pendlere i London.

Batterier under 50 prosent vekker følelser av dyp angst

«Folk husker ikke lenger at destinasjonen er ti kilometer eller ti t-banestasjoner langt unna,» sier Dr. Thomas Robinson, foreleser i markedsføring og hovedforfatter av studien. «De anslår for eksempel avstanden til 50 prosent Batteri. «Følgelig tar smarttelefonens batteri ikke bare vurderingen av tid og avstand, men er til og med en slags» Feel-Good «måleapparat eller bare motsatt. En indikator for full batteristatus ga respondentene» en positiv følelse » sier Robinson, som gir dem inntrykk av at de kan og gjøre alt mulig, men batterier som var mindre enn halvfulle produserte «følelser av dyp angst og ubehag.»

utstilling

En respondent i studien, som ble intervjuet i 60-90 minutter, fortalte historien at han en dag måtte vente på et forsinket tog: «Jeg så at batteriet bare var 57 prosent og tømte Da jeg endelig kom på toget, hadde jeg bare 15 til 20 prosent igjen og tenkte: ‘Shit!’ Hver gang en prosent mindre ble vist, tok jeg virkelig merke til. «

Du kan også være interessert i dette: Studie – Digitalisering skaper arbeidsplasser

«Når det går fra 100 til 0 prosent, er du naken og fryser»

Er det allerede så langt at mobiltelefonbatteriene bestemmer følelsesmessige tilstander? Noen ganger ser dette ut til å være tilfelle. En 25-åring beskrev det i intervjuet sitt: «Et fullt batteri betyr ‘godt å starte dagen’ på 50 prosent. Jeg tror ‘Å Gud, jeg kan stoppe oppdateringene i bakgrunnen, aktivere økonomimodus og Deaktiver Instagram og e-postene, for ellers vil det sannsynligvis snart gi fra seg spøkelset. ‘På 30 prosent ville jeg ikke ha det gøy lenger, og alt dette ville bare være’ AHHHHH ‘. «

En 35 år gammel sjef går enda lenger: «Hvis du står i dusjen på en kald dag og noen slår av springen, er det slik det føles, tenker du: ‘Skru den opp, slå den opp’ fordi du er kald Det er det som skjer når du går fra 100 til 0 prosent – du er naken og fryser, du opplever mye følelser. »

Batteriledelsen strukturerer den daglige aktiviteten til mange mennesker

Respondentenes svar fører forfatterne av studien til erkjennelsen av at batteriledelse strukturerer menneskers daglige aktiviteter – fra tvister om hvem som kan lade enheten ved siden av sengen til å avgjøre hvor de skal handle, for å få tilgang til ekstra ladestasjoner.

«Jeg sa:» Hvor skal vi nå, vet du hva, la oss dra til Westfield. » Og hun spurte: ‘Hvorfor?’ Fordi jeg kan lade smarttelefonen min på Westfield Shopping Center, gjorde det at batteriet mitt kunne bli dødt, meg gal, sa en 33-åring som tok en lang omvei på en handletur sammen med venninnen å lade smarttelefonbatteriet.

De som er forberedt på å gjøre nesten enhver omvei og lunefull handling for å holde batterinivået så høyt som mulig, kaller seg «kontrollfreaks» i følge studien eller hevder å være «tynget av en eller annen tvangslidelse».

Du kan også være interessert i dette: Medieundervisning – «Den vanedannende effekten kan sammenlignes med ethvert stofflig stoff»

Tømme batteriet? Det står for uordnede og hensynsløse mennesker

Men studien bringer ganske forskjellige aspekter frem. Hun konkluderer med at folk identifiserer seg og andre med hensyn til å opprettholde batteriets ladetilstand. For eksempel klassifiserte respondentene de menneskene som lar mobiltelefonbatteriene sine være tomme regelmessig som «uordnede» og «hensynsløse.» I følge Robinson blir disse menneskene «ansett for å være utenfor den sosiale normen for å være forbundet».

De er ikke i stand til å være «kompetente medlemmer av samfunnet» for andre. Hans konklusjon: «Telefoner er blitt et så altomfattende knutepunkt at en manglende evne til å administrere batterilevetid står for manglende evne til å styre livet.»

Det som en gang var Karl Lagerfelds joggebukse, er i dag det tomme smarttelefonbatteriet. Man kan bare håpe at ønsket om ikke å være konstant (bare) koblet til den digitale verden – og å fokusere på den analoge nå og da, snart opplevde en vekkelse like overraskende som de gode gamle svette buksene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *