TechDaily: Facebook nå med nyheter for avdøde

Facebook nå med nyheter for avdøde

Facebook Memorial
Zuckerbergs virtuelle kondolansebok. Facebook ønsker å hjelpe til med å sørge (Foto: Facebook)

Vi i LEAD møter karnevalet tirsdag lykke med besluttsomhet – og starter med en virtuell kondolansebok som introduserer Facebook. I de avdødes kontoer, som Facebook kaller «Memorialised Accounts», kan overlevende og venner nå legge igjen sine siste hilsener og tanker i sitt eget område. Så å si: «Meldinger til Sam» i stedet for «Meldinger fra Sam». Disse «hyllestene» er atskilt fra den faktiske tidslinjen og skal tjene som et motstykke til en virkelig kondolansebok. I følge TechCrunch har Facebook allerede informert de første brukerne om nyhetene – med den noe bisarre hilsenen: «Hvis Facebook-kontoen din er en påminnelseskonto …» La oss håpe at meldingen har nådd adressatene i live og ved god helse.

Spill, sett og bøy: skjermglasset for den sammenleggbare iPhone

Bøying av glass
Vil det bøye seg? Her kommer glasset til den sammenleggbare iPhone (Foto: Corning)

Hvis Apple noen gang bygger en sammenleggbar iPhone – så burde teknologien være mye mer overbevisende og moden enn i de «veldig fine» første forsøkene fra Samsung og Huawei. Apple-leverandøren Corning, med sin «Gorilla Glass» -pioner innen smarttelefonskjermer, ønsker å gi sitt bidrag. Amerikanerne har nå introdusert et fleksibelt glass som kan være perfekt for en kinky iPhone i fremtiden. Glasset er 0,075 millimeter tynt og kan bøyes omtrent 200 000 ganger i en radius på 5 millimeter. Selv med 50 åpninger om dagen, vil det være nok i rundt elleve år. Ifølge CultofMac ville bøyeglasset være overlegen plastløsningene fra Samsung og Huawei på alle måter. Alt for snart er det imidlertid usannsynlig at en bøyende iPhone med Corning-glasset treffer markedet. Fordi det fremdeles er en stor fangst: Mirakelglasset er så langt ekstremt følsomt for fall.

Hvorfor «ji32k7au4a83» er et så populært passord

Kina tastatur
Halvverdige passord opprettes også på kinesiske tastaturer (Foto: Amazon)

Nettstedet «Have I Been Pwned» (HIBP) lister opp millioner av spreke passord fra hele verden. Mens du bla gjennom dataeksperten, merket Robert Ou at det ganske komplekse passordet «ji32k7au4a83» er uvanlig vanlig. Ou fant det gåtefulle passordet på 141 steder og ba sine Twitter-følgere om en mulig forklaring. Og det kom raskt: I det såkalte Zhuyin-Fuhao-systemet, som oversetter det kinesiske nasjonale språket Mandarin til vestlige tegn, står «ji32k7au4a83» ganske enkelt for det engelske «My Password». Dermed er den antatte tallbokstatsalaten ikke for smart passord. Og vi lærer: Kineserne er ikke smartere enn oss.

LOL DETS «我 的 密码».

Bokstavelig talt «Mitt passord».

– Peter Barfuss (@ bofh453) 1. mars 2019

Fartsgrense: Volvo er på 180

Volvo
Ikke mer plen! Denne sjåføren ser gretten ut fordi Volvo introduserer en fartsgrense på 180 for sikkerhet (Foto: Volvo)

Hvis den føderale regjeringen ikke klarer det til tross for alle gode argumenter, setter Volvo seg selv og kundene en egen fartsgrense. Nye kjøretøy fra den svenske bilprodusenten vil bli forseglet i 180 km / t i fremtiden – de vil ikke kjøre raskere lenger. Tiltaket er en del av Volvos «Vision 2020», i henhold til at fra neste år ikke vil noen nye mennesker dø eller bli alvorlig skadet i nye svenske modeller. Uansett er sikkerhetstiltaket bare relevant for Burundi, Somalia, Afghanistan, Nepal, Nord-Korea og Tyskland – de eneste landene som ennå ikke har innført fartsgrense over hele verden. Volvosjef Hakan Samuelsson sa til Reuters: «For å nå målet vårt, må vi også ta vare på sjåførenes oppførsel.» Hans håp om det fristende tyske markedet: «Vi kan ikke glede alle, men jeg tror vi også tiltrekker oss nye kjøpere, og jeg tror også at Volvokunder i Tyskland setter pris på at vi bryr oss om sikkerhet . «

De beste ideene for neste Apple Watch

Se Os 6
Klokka er alltid utstilt – en av ideene til Apples neste Watch-programvare (Foto: Matt Birchler)

For øyeblikket hjemsøker utallige halvbakte konsepter for å brette iPhoner og brette iPad-er på nettet. Ideene til watchOS 6, presentert av designeren Matt Birchler, er mye mer realistiske og sofistikerte. Apple viser neste operativsystem for klokken sin, selv om det bare er på WWDC om sommeren. Men hvis i det minste noen av Birchers ideer blir implementert, kan Apple tiltrekke seg mange nye klokkekjøpere. Blant dem er en ny lilla kondisjonsring for god søvn og velvære, ringer som tredjepartsapper og en modus som viser tid og nøkkelinfo «Alltid på» på skjermen. Det vil koste batterilevetid, men bør ikke være for dramatisk takket være OLED-skjermen og mørk bakgrunn. Den valgfrie varighetvisningen vil romme klokkebrukere som alltid vil lese klokkeslettet, som på en vanlig klokke.

Slutten på LEAD: Kvinners verdens kvinnedag

Twitter ler av det på Shrove tirsdag: I følge Tweet snakker styret i den Hamburg-baserte eiendomsgruppen Engel & Völkers om verdens kvinnedag «om kvinnelige forbilder». Og på bildet er fem kjedelige, hvite, ensartede menn – ingen spor etter kvinner eller til og med kvinnelige forbilder. For den kvinnefrie Verdens kvinnedagen er det riktig å sette mye Twitter-latterliggjøring. For eksempel: «Del 2 av serien: Hovedstyret for utvikling av dieselmotorer forklarer fordelene med # Elektrisk mobilitet» Del 3: Hiroshima Atomic Bomb Victims Report om fordelene med atomenergi. # Kan ikke tenke «

#Weltfrauentag @engelvoelkershq – styret snakker om kvinnelige forbilder. # 8M https://t.co/ld4lIaphfo pic.twitter.com/t7pZtCKqeF

– Engel & Völkers (@EVSHNord) 4. mars 2019

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *