Influencer Marketing 2019: Hva kommer, hva er igjen?

LEAD: Hva må en influencer ha med seg for å lykkes i 2019?

Helge Ruff: Bransjen vil fortsette å profesjonalisere seg i 2019. Hun har allerede gått gjennom noen få sykluser og opplevd noen mindre skandaler. Men de som konsekvent følger neste utviklingstrinn, kan lykkes igjen neste år.

Helge1
Helge Ruff (Foto: fkn / private)

Nina Schwichtenberg: Jeg er enig i det og tror verdier som ærlighet og autentisitet, selv om begrepet blir misbrukt for ofte, vil være avgjørende. Fordi folk ønsker å identifisere seg med noen. Det vil også være viktig at du har en personlighet, din egen signatur. Og leverer du på alle disse områdene, kan du gjøre jobben med hell utover 2019 også på heltid.

Også interessant: super påvirkere som konverteringsmaskiner

Det siste året har noen påvirkere blitt kritisert for å presentere produktene og merkevarene for høyfrekvente etter samfunnets mening. Hvordan ser dere det begge?

utstilling

nina2
Nina Schwichtenberg (Foto: Patrick Kahlo)

NS: Til slutt må selvfølgelig alle bestemme seg selv. For meg personlig er det imidlertid viktig å være lojal mot kundene mine. Jeg har et ansvar overfor dem og også deres produkt. Når merkevarer bestiller noen, har de også krav på en viss kvalitet på deres tilstedeværelse. For meg er det også ekstremt viktig å ha en god balanse mellom sponsede og ikke-sponsede bidrag. Leserne setter også pris på det.

HR: Jeg tror det viktigste er at linjen stemmer. Det er klart for Caro Daur at plassering av mange merker også kan fungere. Imidlertid er hun alltid innen høykvalitets mote mens du er på farten. Det ville være utrolig hvis en kondisjonspåvirker plutselig annonserte Milka.

Hvordan kan samarbeid mellom påvirker og selskap fungere bra? Hvilke krav skal begge sider oppfylle?

NS: For det første er tillit til arbeidet mitt og det vi gjør som et team viktig for meg. Vi trenger en grad av kreativ frihet som gir innlegg og artikler vår egen individuelle signatur. Fordi vi kjenner samfunnet vårt veldig godt og vet hva de liker og vil lese. Personlig er en individuell tilnærming også viktig for meg. Massebriefinger skal i beste fall ikke lenger være et tema i 2019. I tillegg vil jeg gjerne bli akseptert i min individuelle kreativitet, for da er jeg den beste. Og til slutt er ting som pålitelighet og ansvar viktig for meg: tidsfrister og tidspunkt bør også overholdes av byrået eller selskapet. I tillegg organiserer jeg meg med omtrent to til tre ukers bly og trenger derfor pålitelige hjørnesteiner for planleggingen. Det at jeg venter to uker på løslatelse av et innlegg, var det nylig, men heldigvis aldri regelen.

HR: Det viktigste er et klart mål for samarbeidet. Dette målet på forhånd bør også omfatte en god og nøyaktig orientering om merkevaren til påvirkeren. Bare på denne måten kan det sikres at påvirkere og bedrifter er klare på nøyaktig hva samarbeidet skal gi. Den nære utvekslingen må imidlertid ikke bare begrenses til begynnelsen av samarbeidet, men den må være permanent og intensiv. Direkte avstemning og å sette av gjensidige forventninger er nøttene og boltene for et vellykket samarbeid.

Også interessant: Annonsering med påvirkere: En ny guide tydeliggjør

Nina Schwichtenberg, hvilke kriterier må selskaper oppfylle for at du skal kunne samarbeide?

Som et første utvalgskriterium må produktet eller merket passe for meg. Jeg må kunne representere både – merke og produkt – autentisk. Kommunikasjonen på kanalene mine foregår alltid i øyehøyde med leserne. Jeg vil også bidra med min personlige, redaksjonelle tilnærming til innholdsoppretting. Disse tingene er avgjørende når jeg vurderer om vi jobber med et merke eller ikke.

«Jeg må kunne representere merkevaren og produktet autentisk.»
Nina Schwichtenberg

Hva er utfordringene med samarbeid med selskaper?

NS: Dessverre er det fortsatt et problem på markedet noen ganger å ignorere kvalitative områder og den tilhørende verdien for en kampanje. Bedrifter bør kjenne sine egne tall og verdier, og arbeide med passende påvirkere og bloggere fra dette synspunktet. Dessverre er det fortsatt en utbredt misforståelse at mange følgere på Instagram også automatisk bringer mye. De avgjørende spørsmålene skal være: Hva er kvaliteten på påvirkeren eller bloggeren? Hva er det generelle merket? Hvem er samfunnet og hvilken kjøpekraft ligger bak det? For til slutt ønsker selskaper å selge ja. Etter min mening skal det alltid handle om riktig pakke.

HR: Ja, akkurat! «Hvorfor har konkurrenten flere følgere?» Kunder spør meg, men dette spiller – hvis noen gang – bare en mindre rolle. Spørsmålet er alltid hva som kommer ut til slutt. Etter min mening er det fortsatt mye potensiale her.

Vil du vite mer om hvordan vellykket influencer-markedsføring fungerer? Registrer deg deretter på Influencer Marketing Seminar på W & V Academy!

Hva er No Gos fra selskaper og påvirkere?

HR: Jeg synes det er irriterende når man har en følelse av at påvirkeren ikke bryr seg om utsagnet og iscenesettelsen. Det er mer enn å bare holde et produkt i kameraet. I tillegg skal interessene til alle være representert i et samarbeid. Man får ofte inntrykk av at en influencer først og fremst er opptatt av å komme over så godt som mulig. Delvis er produktene så små og beskjedne integrert at det gir inntrykk av at påvirkeren ville synes det var nesten irriterende.

NS: For selskaper er for stive og ufleksible krav, så vel som mangel på takknemlighet, ingen ting for meg. Fra påvirkernes side er dårlig produktplassering og mangel på åpenhet ikke akseptabelt for meg. Ikke noe nytt, men det er fortsatt rom for forbedringer når sektoren fortsetter å profesjonalisere.

Lead 3 Marketing Im Mittelstand 1200X1200 Akt

Sterk markedsføring for sterke merkevarer

Digitalisering skal gi vekst, men ikke bare for de store aktørene. Middelklassen bruker også denne muligheten for seg selv. Bare hvordan, er spørsmålet. Hvordan opptrer for eksempel Sport Schuster når det gjelder markedsføring? LEAD Bookazine 3/2018 viser hvordan små og mellomstore bedrifter former markedsføring i den digitale tidsalderen. Kundebehov og egne verdier – det er derfor det skal fungere.

Bestill nå

Hva må endres i 2019 for å holde influencer-markedsføring vellykket?

NS: For meg og teamet mitt er det ikke så mye som må endres. Vi har vært på markedet i relativt lang tid og har heldigvis individuelle partnerskap som har pågått veldig lenge. Hvis jeg ville ha noe for markedet, ville det være nettopp det: mer lojale forhold mellom påvirkere og deres kunder. For det gir mange fordeler. Du kan prøve ting og også eksperimentere litt og vokse sammen. Dette er mer bærekraftig etter min mening. I tillegg er disse partnerskapene veldig spennende for leserne, fordi de får muligheten til å bli kjent med et merke mer intenst og fra forskjellige perspektiver.

HR: Det er også en tydelig trend i markedet at langsiktige forhold begynner å ta fart her. Det er ikke annerledes i klassisk musikk og kanskje et tegn på at bransjen blir eldre. Jeg tror at påvirkere leter etter to eller tre merker som passer dem og jobber med dem hele året. Det er også færre kortsiktige samarbeid.

I speilet slutten av 2018 var Influencer-markedsføringen slutten profetert. Hva sier dere begge?

HR: En ting synes jeg er tull. Her blir det selvfølgelig endringer. Markedet konsoliderer seg. De som er igjen er de som leverer god kvalitet. Jeg tror også at kontoer under 200 000 følgere ikke lenger kan leve av det, så lenge de ikke okkuperer en nisje.

NS: Jeg er sikker på at påvirkermarkedsføring vil fortsette å ha en fast plass i markedsføringsmiks fordi den fortjener sin plass også! Den er forfriskende og annerledes og en – hvis den har en viss kvalitet – god komplement. De kommende reguleringstiltakene ser jeg som positivt. Det er normalt på en måte og påvirker også andre sektorer i økonomien – spesielt hvis de er så nye som våre. På lang sikt vil forhåpentligvis kvalitet råde, og det vil være veldig positivt for alle markedsaktører.

Hvilke trender vil være store innen influencer-markedsføring i 2019?

NS: For meg kvalitet i forhold til innhold og åpenhet – også når det gjelder målingstema. Hvem er målgruppen, hva er rekkevidden for et innlegg og hva gjør det – disse temaene vil fortsette å følge oss i 2019. Og i alle fall historiefortelling: Her er imidlertid selskaper også pålagt å stole på redaksjonelle og høykvalitetsintegrasjoner i stedet for dårlig gjort produktplassering. Det personlige credoet vårt har vært siden begynnelsen: «Content is King», og jeg tror at den pågående profesjonaliseringen av bransjen gjør at den vil gjøre det veldig bra også i 2019.

HR: Jeg er helt enig med deg. Jeg tror også at påvirkere i økende grad tenker på hvordan man kan tjene penger på rekkevidden utover samarbeid. Jeg tror at noen vil prøve å starte egne oppstart eller å designe produktlinjer.

Hva ønsker påvirkere for fremtiden?

NS: Personlig vil jeg gjerne ha litt mer anerkjennelse eller et differensiert syn på bransjen vår og arbeidet som er gjort: Man skal ikke alle være på samme nivå! Det ville være fint om debatten ble ført mer nøye. Fordi mange av oss investerer mye tid, kunnskap og innsats i våre bidrag og liker å bli målt etter journalistiske standarder.

HR: Jeg ønsker en bedre iscenesettelse av produkter. Jeg savner ofte historien på bildene. Ofte virker presentasjonene for uforsiktige. Det ville også være nyttig for meg hvis selskaper innså at motivet for influencer-markedsføring går langt utenfor rekkevidde.

Wv Report Influencer Marketing 2018

Verdt å vite om dette emnet finner du i rapporten «Influencer Marketing – lovlig kompatibel og sikker», W & V sammen med advokaten som spesialiserer seg på nettlov. Carsten Ulbricht har implementert. Den detaljerte rapporten gir sjekklister for inngåelse av kontrakt og kostnader, samt en stor oversikt over krav til merking.

Bestill nå!

Nina Schwichtenberg: Hvilke planer er det for det kommende året? Hvordan skal ditt eget merke utvikles videre?

Vi er veldig glade for utviklingen av Fashiioncarpet, vår kundeportefølje og vårt fantastiske samfunn. Hvis vi lykkes med å bygge videre på de siste års suksess, er vi mer enn glade. På mellomlang og lang sikt har vi drømmen om å utvikle vårt eget produktmerke. Så vi kunne videreføre Fashiioncarpet-merket ikke bare i det virtuelle rommet, men også som et faktisk produkt til leserne våre.

Emnemerking: Hvordan kan en god løsning se ut som kommer begge sider til gode?

NS: For øyeblikket er rettspraksis dessverre ikke tilfredsstillende, fordi den måler i mine øyne med doble standarder. Det vi trenger er et felles regelverk som er bindende for alle, for påvirkere så vel som for media eller blogger. Dette gir markedet full åpenhet.

Trender for sosiale medier for 2019: Hva skal man satse på? Er Instagram den store hobbyen?

NS: For oss var ikke Instagram hobbyen – hos oss har bloggen vært i forgrunnen i syv år. Vi tilbyr blogginnhold av høy kvalitet og har en sterk rekkevidde og høy oppbevaringstid. Tallene våre viser oss nok en gang at folk er i humør for godt og «riktig» innhold. Generelt sett tror jeg Instagram vil fortsette å være en stor avtale, men videoer og podcaster vokser også raskt. Interessante meninger og personligheter kan presenteres enda bedre her – og jeg tror at dette er to ting som krever mye av markedet.

HR: Musikken vil alltid spille på de populære kanalene. Det er ikke uten grunn at Money Follows Eyeballs. Derfor tenker jeg også at Instagram er fokuset i samarbeidene. Videre tror jeg at det igjen vil være tilfeller av makropåvirkende, der integrasjonen snur. Det er ikke lenger bare produkter som blir plassert på kanalene til påvirkere, men påvirkere innen merkevarekommunikasjon. Saken om Pamela Reif og Calzedonia får det til å skje. Jeg tror du vil se det oftere.

Også interessant: Sidejobb: influencer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *