Kom nærmere fansen med historier

Ingen format får for øyeblikket fart som historier. Allerede brukes de av hundrevis av millioner mennesker hver dag. For mange er historier som et virtuelt tidsskrift. En plattform der de deler de mest interessante og mest bemerkelsesverdige eller til og med hverdagsutdragene fra livet. Og ofte flere ganger om dagen. Historienes forbigang – etter 24 timer, forsvinner innholdet automatisk – utøver sin egen sjarm. Innhold føles mye mer autentisk i historier enn de redigerte bildene som lastes opp til mange feeder. Historier erstatter ikke den faktiske innmatingen, men kompletterer den med et fartsfylt, veldig oppslukende fullskjermformat, som lekent nok kan gi mer oppmerksomhet og interaksjon.

Historier er imidlertid ikke lenger bare et rom for interaksjon mellom mennesker og mennesker, eller fra påvirker til fan. De gir også et utmerket kommunikasjonsverktøy for merkevarer og direkte tilgang til målgruppen. Enten bevissthet, omtanke eller konvertering – historier og historier kan like mye støtte merkevarer når de skal nå sine mål gjennom hele trakten. Dette vil imidlertid bare lykkes hvis selskaper åpner det nye kommunikasjonsområdet, historiene åpnes, bevisst og kreativt for seg selv.

utstilling

Det lager gode historier

  • Gode ​​historier er kreative: Historier kan designes og kommenteres med mange verktøy. Dermed kan konteksten av en situasjon via emojis, hashtags, bestemmelse av temperatur og temperatur, men også med tekster og bakgrunnsmusikk fanges emosjonelt og på et øyeblikk. Den spesielle collageaktige karakteren til formatet, som inviterer deg til å spille og prøve ut, bør absolutt utforske merkevarer.
  • Gode ​​historier fungerer annerledes: Historier tilbyr en helt ny brukeropplevelse. Annonsører som er kjent med de nye funksjonalitetene, kan bruke disse til vellykket historiefortelling. Oppmerksomhet bør også rettes mot historiens egen innfødte estetikk. Merker som ønsker å score, bør finne sitt eget visuelle språk i historiene. Tro mot ditt DNA – men likevel autentisk og lekent nok til å underholde brukere som er opptatt av interaksjon.
  • Gode ​​historier er interaktive: Kreativt forberedte historier har et veldig personlig preg og kommuniserer direkte med publikum. Dermed er det ikke overraskende at de vanligvis gir mange reaksjoner. På Instagram ser vi for eksempel at hver femte historie som de ser i gjennomsnitt svarer på en direkte melding – det vil si å sende en personlig melding til skaperen av historien. Merker kan dra nytte av denne høye interaksjonsfrekvensen ved å involvere publikum, svare på felleskap og noen ganger individuelle brukerresponser. Interaktive funksjoner som spørreundersøkelser, handlingsfremmelse og sveiping gir ekstra muligheter.
  • Gode ​​historier er auditive: I de fleste tilfeller råder vi merkevarer til å optimalisere sitt digitale innhold for en taus vurdering. Historier er unntaket her. I motsetning til de fleste andre formater, dominerer brukere som har aktivert lyden (60%) her. Dette gir merker ekstra alternativer for å nå fansen deres med en ekstra følelse.
  • Gode ​​historier fortell historier: Visuelt sterke historier, opplæringsprogrammer, et blikk bak kulissene, personlig innsikt, varme nyheter, produkt introduksjoner, rabatter, konkurranser, konsise informasjonsstykker … Historier kan være spekket med mangfoldig innhold. Imidlertid bør du alltid fortelle en interessant historie eller på annen måte gi brukeren en åpenbar merverdi, ellers blir de raskt kjedelige og irrelevante.

Multifasettert format

BMW Group bruker et bredt utvalg av Stories Ads for målrettet å samle potensielle bilkjøpere på forskjellige punkter i sin kundereise og for å nå dem for forskjellige merker med forskjellige kommunikasjonsmål.

For eksempel skal en reklame være oppmerksom på den mektige BMW M. En rykende hastighetsmålernål og ledeteksten ‘Trykk for å starte’ inviterer seeren på en rask tur. Hvis du trykker på, ser du bilen suste gjennom historien og bli kjent med de karakteristiske ytelsesverdiene som «Power» og «Precision».

Med en annen historie appellerer BMW til folk som allerede har merkevareinnstillinger for Mini. De bør lære mer om funksjonene i bilen. Stories-annonsen forklarer hvordan den personaliserte tjenesten «Mini Concierge» hjelper sjåføren med å finne en konditori til en kommende bursdag. Lekende forvandles en rund kake til den runde portvakten, transponert over en historiefelt som glir til høyre, og visualiserer overgangen sjarmerende.

En tredje historie er rettet mot mennesker som allerede er overbevist om BMW som merkevare og spesifikk kjøretøymodell. De skal oppnås i konverteringsfasen med konkrete temaer med lavere trakt, for eksempel finansieringsmodeller. Historier er også veldig bra for dette. Mens BMW X2 kjører gjennom det vertikale rommet, forfølger den en slående typografi som belyser forskjellige hjørnesteiner i finansieringen. Sveipingen opp fører til finansieringsdetaljene på hjemmesiden.

Christina Keller Facebook
Foto: Facebook

Christina Keller leder Creative Shop for Facebook og Instagram i Sentral-Europa. Sammen med teamet sitt støtter hun selskaper og byråer i å utvikle innovative ideer for Mobile First-miljøet. Før hun begynte på Facebook i august 2015, jobbet hun i flere reklamebyråer – inkludert Jung von Matt, TBWA og DDB – og senere for Deutsche Bahn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *