Business Travel 2.0: Business Mobility for Generation Y

Den progressive digitaliseringen endrer arbeidsverden så vel som vår mobilitet. Den online-påvirkede «Netflix-generasjonen» av under 30-årene har et nytt selvbilde av begge. Dette krever en nytenkning i selskaper, som i økende grad må konkurrere om sine digitale barn.

Mobiliteten er opp ned – selskapene står stille

Mobilitet er i endring og vil fundamentalt og bærekraftig endre måten vi reiser på. I dag finnes det flere og flere mobilitetsløsninger – nesten hver dag kommer nye tilbydere på markedet. Et aktuelt eksempel er den elektriske scooteren, som allerede formet gatebildet i storbyene etter bare noen få uker. Bildelingstilbud nyter den største populariteten i dag. Antall brukere har økt 20 ganger de siste 10 årene til over 2 millioner i 2018, ytterligere 9 millioner er interessert i bildeling.

Den klassiske bilen synker tilsvarende. Ikke bare som et statussymbol. Mange unge byboere bestemmer seg bevisst mot det. Mangel på parkeringsplass, overbelastning og tilhørende belastning på veien gjør at bilen stadig sjeldnere er den raskeste og beste løsningen for veien fra A til B tilbyr. Dette gjelder både privat og profesjonell mobilitet, spesielt for ansatte som reiser mye for arbeid.

utstilling

Derimot er selskapene mest avhengige av den tradisjonelle firmabilen som den eneste mobilitetsløsningen og insentivet i lønnspakken. Imidlertid, hvis det blir stående ubrukt på dørstokken, og den ansatte foretrekker å bruke bildeling eller den alternative kollektive månedlige billettene, planlegges tilbudet etter behov. Her må selskaper revurdere på en moderne måte.

Du kan også være interessert i dette: E-Scooter: Nå kjører vi av

Generasjon Y og verdenen til nytt arbeid

Samtidig er arbeidsverden også i endring. I dag snakker vi om Work 4.0 eller «New Work». Det blir mer og mer digitalt og mer individualisert. Generasjonen Netflix er krevende, identifiseringen med selskapet og arbeidet er tydelig i forgrunnen. De forventer muligheter for personlig utvikling, en karriereutvikling med interessante utfordringer og anser en balansert balanse mellom arbeid og liv som en forutsetning. I tider med økende ferdighetsmangel, må selskaper tilpasse seg disse skiftende behov. Først da kan de konkurrere om attraktivitet for arbeidsgivere.

De nye kravene til arbeidsverdenen påvirker også måten disse ansatte reiser på forretningsreise eller reiser dagen på jobb. Fleksibilitet og selvbestemmelse er helt klart i fokus. Samtidig får bærekraft og klimabeskyttelse samt personlig erfaring større betydning. Nye trender dukker opp, som den økende forbindelsen mellom profesjonelle og forretningsreiser, den såkalte «Bleisure». Dermed spiller den individuelle utformingen av mobilitet en sentral rolle.

Nye mobilitetskonsepter erstatter kjærligheten til bilen

Men det som for lengst har kommet i hverdagen og blir tatt for gitt av den yngre generasjonen gjenspeiles ikke i større selskaper, eller bare delvis. Den trenger oppdaterte mobilitetskonsepter som gjør det mulig for ansatte å skreddersy sin virksomhetsmobilitet til deres individuelle behov. De bør fremme bruken av smarte og bærekraftige løsninger, og dermed redusere biltrafikken og det resulterende karbonavtrykket.

Et slikt konsept tilbyr mobilitetsbudsjettet: i stedet for en enhetlig løsning med en fast firmabil, får de ansatte et fleksibelt budsjett. Innen dette kan de enkeltvis bestemme hvilke byggesteiner som passer best og endre distribusjonen i forhåndsdefinerte perioder. Enten den daglige veien til kontoret, nå og da for et forretningsmøte eller en forretningsreise i utlandet. Enten foretrekker bildeling, tog, Uber, MOIA-taxi, e-sykkel eller e-scooter. De ansatte velger transportmidler for å passe til deres nåværende behov. Skulle budsjettet noen ganger ikke bli utnyttet fullt ut, for eksempel på grunn av ferie eller sykefravær, kan det også brukes privat av ansatte uten å bortfalle. Kjente selskaper som SAP, KfW Bank, BCG eller A.T. Kerney bruker allerede mobilitetsbudsjettet for sine ansatte og fjerner firmabilen i økende grad. Sist men ikke minst gir mobilitetsbudsjettet som en integrert del av lønnspakken et effektivt insentiv for ansatte.

Du kan også være interessert i dette: Bli med: Sammen og digitalt for fremtidens mobilitet

Business Travel 2.0 – Fleksibel, digital og bærekraftig

Business travel 2.0 inkluderer oppdatert mobilitet for online generasjon – fleksibel, individuelt tilpasset og med mål om effektiv og samtidig bærekraftig bruk av ressurser og miljøet. Den rette mobilitetsløsningen bestilles raskt via app. Det må ikke komme til mediebruddet. Hvis du har FreeNow, Tier og Airbnb på telefonen, vil du fremdeles bruke dem. Og ikke installer flere apper.

Konklusjon:

Bedrifter bør vurdere hvordan de kan skape et optimalt forretningsmiljø for sine ansatte som kan gjøre dem til en viktig arbeidsgivermerkemerke.

Michael Holdkamp har administrert Expert Travel Group i 16 år, som har drevet under merkenavnet baldaja Businesstravel siden 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *