TechDaily: Sony avslører de første detaljene om den nye PlayStation 5

Sony avslører de første detaljene om den nye PlayStation 5

Spill stasjonskontroller Ps
Julen 2020 kan spilles på den nye PS5 – med revidert kontroller (Foto: pixabay.com)

Nå er det offisielt. Den nye PlayStation vil bli kalt «PS5», har Sony offisielt bekreftet det. Rett før jul 2020 skulle det være utgivelsen. Japanerne lover blant annet en bedre kontrollerfølelse. Brukere bør føle spenningen i håndleddet når de er i et spill, f.eks. trekk tilbake en bue. Alle som kjører praktisk talt i en bil over ulendt terreng skal kunne føle undergrunnen. Microsoft bør også planlegge noe lignende for Xbox One.

Den nye kontrolleren skal se ut som DualShock 4 PS4. Han vil fremover stole på en USB-C-port. Den nye PS-en skal også ha forbedrede høyttalere. Alle spillene er installert på en ekstremt rask intern SSD.

Sony avslørte også at brukergrensesnittet til den nye konsollen er fullstendig redesignet. Sosiale medier bør spille en stor rolle på startskjermen. 8K-spill støttes, og PS4-kompatibilitet bakover er sikret.

SEGA Mini Drive er allerede på markedet

Sega Megadrive Mini
Nostalgisk pengespill for en liten pris: SEGA Megamini Drive er her (Foto: amazon.de)

Mens vi må vente på PS5, var SEGA allerede raskere. Fra nå av er SEGA Megadrive Mini på markedet i Tyskland.

Gjenopplivningen av retrokonsollen gledet nostalgisk. Mange helter og klassikere fra tenårene her: Mickey Mouse, Earthworm Jim, Streets of Rage 2, Sonic the Hedgehog 2, Mega Man The Wily Wars eller Golden Axe vekker minner fra tidligere generasjoner av spillere.

Ombord er for 73 euro 40 Megadrive klassikere og to bonusspill. To 3-knapps gamepads er inkludert i pakken.

Vodafone bringer Internet of Things til koset nå

Vodafone Ceo Hannes Ametsreiter With the Linked Milk Jug 1024X683
Fullmelk kan: Vodafone administrerende direktør Hannes Ametsreiter demonstrerer tingenes internett i stallen til bonde Ellerbrock (Foto: Vodafone)

Vodafone bringer tingenes internett til gården og direkte til kyrne. Sammen med oppstarten smaXtec er den viktige trackeren for kyrne i bruk på den digitale gården til bonde Philipp Ellerbrock. Og slik fungerer det:

«Sensoren svelges av kua, ligger deretter i vommen og overfører all bevegelse og viktige data til eieren – på tingenes internett.»

Muh-tig, at Ellerbrock har opphevet den tradisjonelle fjøsovervåkningen: «Smarttelefonen er kontoret mitt. Jeg vet alltid nøyaktig hvordan det går med kuene mine. Enten de er sunne. Når er det perfekte tidspunktet for befruktning. Og når de kalver. «Dette er muliggjort av maskinens nettverk Narrowband IoT lansert av Vodafone. Dette gjør selskapet til en pioner i Tyskland.

MooCall fungerer som en mobiltelefon for kua. Sensoren festet til halen analyserer halebevegelsene og kan rapportere umiddelbart når kalving begynner. Bonden får da en melding via SMS.

Fortsatt kult: Det er allerede en første prototype av den nettverksbaserte melkeboksen. Sensoren oppdager plassering, nivå og melketemperatur.

iPhone boom: Apple snart igjen på 2. plass over hele verden

I Telefon 11 Pro
Mer og mer populært blant tenåringer: iPhone 11 Pro Max har tre kameralinser (Foto: Apple)

De nye iPhone-modellene selger tilsynelatende bedre enn forventet (til og med fra Apple). Etter at produksjonen allerede er økt med 10 prosent, er Apple nå tilbake på andreplass i rangeringen til den globale smarttelefonselgeren. For øyeblikket ligger gruppen fra Cupertino fremdeles på tredjeplass bak Samsung og Huawei. Men for inneværende fjerde kvartal i 2019 er det tegn på at dette endrer seg.

Portalen Digitimes, godt forbundet i leverandørindustrien, rapporterer at Apple snart vil fortrenge Huawei fra andreplassen. Årsaken er ikke bare de veldig gode salgstallene til iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max spesifiserer. Apple drar også fordel av det pågående importforbudet for Huawei-produkter i USA. Prognosen for julekvartalet: Huawei selger bare 60 millioner av smarttelefonene sine, Apple 70 millioner.

Passende nok kommer en annen melding fra USA: Flere og flere amerikanske tenåringer eier eller velger en iPhone. Dette skal også bidra til ungdommenes ekstremt populære Apple Watch. Som analytikerne av Piper Jaffray fant ut, er det bare 10 prosent av amerikanske tenåringer som ønsker neste smarttelefon med Android, og bare 2 prosent bruker et utstyr som er bærbart fra Samsung.

E-sportsstjerne låst på grunn av sympatierklæring for demonstranter i Hong Kong

Hearths
Hearthstone er et online kortspill for handel, tilgjengelig for PC, Mac, iOS og Android (Foto: Blizzard)

Hearthstone eSport-proff Chung Ng Wai har blitt suspendert av spillutgiveren Blizzard i et år. «Blitzchung» hadde tatt på seg en gassmaske og beskyttelsesbriller i et intervju og kalte «Gratis Hong Kong, vår tids revolusjon», melder Spiegel Online.

Blizzard svarte ikke bare med den ene straffen, men låste e-sportsstjernen til og med utbetalingen av premiepengene sine, som så langt utgjorde 14.500 euro i inneværende sesong. Hans status i topp 48 av e-sport ble også nektet ham. Blizzard låste også de to intervjuobjektene og sluttet i jobben. Årsak: Grand Masters vil sannsynligvis ikke skade «Hearthstones rykte» med «offentlige uttalelser.» Forresten: Den kinesiske (delstaten) gruppen Tencent er 5 prosent aksjonær i Blizzard.

Dette imponerte ikke «Blitzchung»: «Jeg føler det er min plikt å kommentere saken.»

Slutten på LEDEN: Det tar to for impeachment

I Donald Trumps Ukraina-affære har nå en andre varsling dukket opp. Dette er hva den amerikanske sent-natt-taleren Stephen Colbert bruker som en grunn til en litt annerledes duett av klassikeren «Det tar to» fra Motown-tiden. Utdrag: «Det tar to, kjære. Dette er ikke et kupp, kjære. De kommer til å impeach deg … «Opprinnelig fra 1965, sunget av Kim Weston og den store Marvin Gaye. Men her i versjonen av «The Whistleblowers» …

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *