TechDaily: iPhone – så Apple vil forhindre utenlandske batterier

iPhone: Apple ønsker å forhindre utenlandske batterier

Jeg ringer batteri
Hvor passform er batteriet fremdeles? Dette vil ikke lenger oppleves av alle iPhone-eiere (Foto: 9to5Mac)

Apple gjør tilsynelatende alvorlig – og ønsker å forhindre erstatningsbatterier fra tredjepartsprodusenter i iPhones i fremtiden så mye som mulig. IFixits reparasjonseksperter og YouTube-kanalen TheArtofRepair har oppdaget hvordan Apple ønsker å få brukere til å bytte batterier til offisielle Apple-forhandlere og partnere. I tillegg, etter en (uautorisert) batteribytte på iPhone XR, XS og XS Max siden den siste iOS 12-oppdateringen, vises det en advarsel i iPhone-innstillingene. I tillegg er den detaljerte visningen av batteristatus deaktivert. Advarselsmeldingen sier: «Viktig batterimelding Det kan ikke garanteres at denne iPhone har et originalt Apple-batteri innebygd. Informasjon om batteristatus er ikke tilgjengelig for dette batteriet.»

I følge iFixit kan dette overlegget i utgangspunktet sees når batteriet er byttet ut – selv når du installerer et originalt Apple-batteri av brukeren eller gjennom et smarttelefonverksted. Bare Apple-autoriserte forhandlere og partnere ser ut til å ha muligheten til å deaktivere meldingen basert på en batteri-til-hovedkort-tilkobling. At innovasjonen i iOS 12 og i den kommende iOS 13 ennå ikke er oppdaget, har sannsynligvis å gjøre med det faktum at den foreløpig bare er aktiv i de nyeste iPhonene der knapt noen batterier ble byttet. iFixit kritiserer Apple for å vise advarselen selv med perfekt fungerende (og trygge) erstatningsbatterier – og at mange iPhone-brukere bruker mer penger enn de trenger på dyre originale Apple-batterier.

Podcast Lengde: Ideell er 13 minutter

Podcast D
Vær kort! Overdimensjonerte XXL-podcast er ganske upopulære (foto: 123rf.de)

Også i Tyskland fortsetter interessen for podcast å vokse. I følge en fersk undersøkelse av teknisk forening Bitkom, hører 26 prosent av tyskerne på de digitale radioprogrammene. Det foregående året var det fortsatt 22 prosent. Blant yngre mennesker mellom 16 og 29 år, anser mer enn en av tre (35 prosent) seg som podcastlyttere. Spesielt populært blant podcast-fansen er nyheter og politikk (45 prosent) og film og TV (41 prosent). Tilsvarende er mange interessert i sport og fritid så vel som komedie (hver 38 prosent).

Viktig merknad for produsenter over to timers podcaster: Jo kortere, jo bedre! Halvparten (49 prosent) sier at en podcast ideelt sett bør være mellom fem og ti minutter – perfekt for å reise på t-banen eller buss. Fem prosent liker enda kortere podcaster. En fjerdedel (24 prosent) foretrekker sendinger med en lengde på mellom ti og femten minutter. Og bare syv prosent liker podcaster som tar mer enn en time. Gjennomsnittlig «favorittlengde» er 13 minutter. Og når podcasten blir for lang, går publikum ned: bare 38 prosent lytter til podcaster helt til siste slutt. Bitkom intervjuet 1 003 personer i Tyskland over 16 år på telefon.

Google Maps lanserer AR-navigasjon

Så praktisk som navigasjonsapper som Google Maps eller Apple Maps for fotgjengere i byen er – orientering er ofte vanskelig. Fordi GPS ikke kan oppdage i hvilken retning brukeren ser for øyeblikket. Som hjelp brukes vanligvis kompasset til smarttelefonen – noe som fungerer, men spesielt i Android-telefoner ofte veldig upålitelige. Google ønsker nå å sikre at fotgjengere finner veien bedre. For den allerede annonserte i mai 2018 har AR-funksjonen kalt «Live View» i Google Maps nå dukket opp.

Den viser piler og navigasjonsinstruksjoner direkte i kamerabildet – og skal dermed tydelig indikere hvor du skal dra. Google snakker om «VPS», «Visual Positioning System» som fungerer med kamera og sensorer. For pixel-smarttelefoner har AR-navigasjon vært tilgjengelig i et kvart år. Nå slipper den gradvis Google for andre Android-smarttelefoner, så vel som for iPhones som støtter augmented reality. I følge ArsTechnica er det offisielt en betaversjon, som Google ønsker å fortsette å forbedre de kommende månedene. Kanskje kommer fotgjengeren tilbake som en «guide», som viser brukeren nøyaktig vei. Han er fremdeles savnet, i hvert fall i den nåværende betaen.

Samsung: hodetelefonkontakten borte – Apple diss også

Samsungs nye flaggskipssmartphone Galaxy Note 10 tilbyr mye sofistikert teknologi – men ingen hodetelefonkontakt mer. Fordi koreanerne nå har opphevet fanfavoritten på lappen. Og en adapter for hodetelefoner med kabel koster ti dollar ekstra. Underholdende hadde Samsung hånet Apple i slutten av 2017 i salgsfremmende videoer da hodetelefonkontakten på iPhone 7 ble slettet.

«Growing Up» var et av klippene som viste hvor tungvint en iPhone-bruker med hodetelefonadapteren hans sjonglerer, mens hos Samsung takket være den gode gamle kontakten fungerer alt veldig enkelt og avslappet. Bare to år senere har Samsung også ankommet adapterenes verden. Ifølge AppleInsider har koreanerne nå husket Apple Diss sin for starten av Note 10 – og slettet klippene hemmelig, stille, stille og skamløst fra de fleste YouTube-kontoer. På noen kontoer er imidlertid «Growing Up» fremdeles synlig – nå til den tykke glede for Apple-elskere.

Sonos: Nå kommer de nettverkshodetelefonene?

Sonos hodetelefoner
Hvordan kan en Sonos-hodetelefon se ut? De første ideene spøkes allerede gjennom nettet (Foto: Bob Jenney)

Sonos har nyheter i vente. Bare kort tid etter publiseringen av sine verdensomspennende Ikea-høyttalere, inviterer den amerikanske spesialisten for nettverksbasert hjemmelyd deg til et nyhetsshow. Det vil finne sted 26. og 27. august i New York. Og The Verge spekulerer allerede i hva Sonos kan vise. Den mest åpenbare kandidaten er en etterfølger av den kraftigste Sonos-høyttaleren Play: 5, som ikke har blitt oppdatert siden 2015. Den støtter ikke stemmekontroll fra Amazon og Google, i motsetning til den populære, lille Sonos One. Dette kan endres med en ny og sonisk forbedret «Sonos Five».

Det er også to nyheter som har etterlyst mange Sonos-fans i noen tid nå. Candidate One er den første Sonos-hodetelefonen som gir brukervennligheten og enkelt nettverk av Sonos-høyttalere rett for ørene. Og kandidat to spekulerer i Sonos ‘første vanntette utendørshøyttaler, soniserer hagefesten med batteri selv uten strømuttak, og muligens til og med bruker Bluetooth på sjøen.

Slutten på LEAD: Birthday Jam on Abbey Road

Gratulerer med dagen, verdens mest kjente fotvandring! I går feiret det ikoniske omslaget til Beatles-albumet «Abbey Road» 50-årsjubileum. Bildet med billen «28 IF» og barfot Paul McCartney ble tatt 8. august 1969. Til jubileet gratulerte fans fra hele verden med hashtags som # AbbeyRoad50 med sine egne crosswalk-bilder, kunstverk og animasjoner. Vakreste funn fra Abbey Road Studios offisielle Twitter-konto: En dagboknotat der Beatles-assistenten beskriver og registrerer Mal Evans hvordan bildet skal se ut. «Ringo først kl. 10:15 med de andre som kommer like etter klokka elleve,» gliser Evans om den søvnmangel John, Paul og George.

«Opp klokken 08:30, og ankom klokka 09.45. Annos dagbok fra 1969, som beskriver dagen for fotograferingen til ‘Abbey Road’. # AbbeyRoad pic.twitter.com / Z39T7b6B6x

– Abbey Road Studios (@AbbeyRoad) 8. august 2019

,,, to ganger!
THE DALTONS – # AbbeyRoad # AbbeyRoad50 h: ttps: //www.teepublic.com/show/30667-the-daltons-abbey-road pic.twitter.com/n18wV70kjH

– Harrock & Roll (@HarrocknRoll) 9. august 2019

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *