Hva som fungerer i influencer-markedsføring – og hva som ikke gjør det

Influencers bruker merkevaren, ikke nødvendigvis salget

Det internasjonale symbolet for påvirkere kan være sveipebevegelsen. Slik kjenner vi henvisningsmaskinene: oppbevar produkter i kameraet og koble Instagram-historier som innlegg til nettbutikken. Influencer Maria Astor (@masha) tvilte i panelet om følgere virkelig handler direkte når produkter blir annonsert av henne. Hun tror folk vil trenge å gå tilbake til butikken før de kjøper og ser på produktet før de bestemmer seg for å kjøpe det.

Mange andre bransjeeksperter er enige om: påvirkere er ikke en salgskanal, men snarere merkevarebygging, bevissthet og innholdsoppretting. Hvordan dette skal måles, takles annerledes. Collabary av Zalando har utviklet sin egen KPI, som de kaller «andel av stemmen» – det vil si hvor mange som snakker om merkevaren, utsetter det, samhandler med det etter influencer-kampanjen.

Byrået LA RED nærmer seg kostnadsberegningen. En stor del av budsjettet flyter delvis inn i gebyrene deres når det gjelder influencer-kampanjer, ettersom byråer overleverer innholdsoppretting til influencene og bare fungerer som meklere. Med alle presenterte modeller skiller det seg ut: Den nøyaktige verdien av en influencer-kampanje kan ennå ikke beregnes spesifikt, og begrunnelsen for det høres fremdeles vagt ut. Likevel er alle enige: Influencers har blitt en solid pilar i markedsføringsmiks og gir veldig klare fordeler for merkevarer.

utstilling

Du kan også være interessert i hvordan Instagram-påvirkere tjener femsifrede summer med sine egne forhåndsinnstillinger

Influencer Marketing Day3
Panel med ApeCrime, Moritz Garth, Maria Astor og Silvi Carlsson (Foto: Lisa Geiger)

Influencere må betales, i beste fall selv med Media Budget

Som en tvilsom praksis er det generelt tilfelle å sende en uoppfordret melding til en influencer uten forventning. Akkurat som postene fra påvirkere for gratis tjenester eller produkter. Stridsfyrstrategien til merker for å sende ut så mange produkter til mindre påvirkere kan dekke leverandører som INFLURY. Influencers og merker kan registrere seg via en online plattform, behandlingen er helt automatisk. Dette er mer egnet for mikropåvirkere som noen ganger gir en produktanbefaling uten betaling. Der det også er fornuftig med en liten avgift, er det gitt en forestilling (fotografering, tekstforfatter, rekkevidde), noe som ville kostet litt internt.

Med ekte sosiale medier bør byråer og merkevarer handle direkte og omfattende. Skaperne av ApeCrime rapporterer at de beste kampanjene med merkevarer har kommet i timevis med idédugnad. Selv år senere husker fansen deres episke produksjoner som merkevaren hadde mer budsjett for enn de vanlige ApeCrime-videoene. Cengiz sier: «Vi ønsker ikke å gjøre reklame fet.» Så virkelig meningsfylt, underholdende innhold for velstående fans som kommer alle parter til gode.

Nicole Buck, klientpartner Facebooks Transformational Retail and Fashion DACH, viser tydelig at organisk innhold bare skal være en liten del av influencer-kampanjen. Den største delen består av merkevareinnhold, som selvfølgelig er basert på Facebook, mediebudsjett. I praksis ser det slik ut: påvirkeren blir ikke bare betalt for ytelsen sin, men for det publiserte innholdet og mediebudsjettet er det også planlagt. For dette formålet tilbyr Facebook allerede verktøy som merkevarer selv kan overta kontrollen av disse annonsene på influencer-plattformene, inkludert ønsket målretting. Dermed blir innholdet som produseres med krefter og lidenskap gitt rekkevidden det fortjener, og merkevaren bruker det maksimalt effektivt.

Influencere må også rapportere negativt for å være autentiske

Ingen vil fortsette å kjøre reklamekolonner. Likevel pleier mange såkalte influencere naturlig nok å rose et merke som betaler dem penger. Følgere ser imidlertid gjennom dette på lang sikt og en påvirker som alltid berømmer og aldri sier noe kritisk, ikke er virkelig ekte. Fordi en venn som kommer med en anbefaling, også vil nevne et negativt aspekt.

Influencers Maria Astor og Silvi Carlsson har blitt stadig mer kritiske til miljøet de siste årene, ikke bare snakker om mote, men også om politikk. Suksessen beviser dem rett: Tilhengere er sensibiliserte og krever ekte meningsledere i bokstavelig forstand. For å gjøre det, må merkevarer gi fra seg kontrollen og til og med forvente at deres påvirkere kritisk tar opp problemene og produktene sine. For da er anbefalingen virkelig autentisk og driver kanskje den ene eller de andre følgerne inn i nettbutikken.

Du kan også være interessert i dette: Den perfekte influencer briefing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *