Slik gjør du det: Bruk lydene riktig

Mye av det som har med lyd å gjøre, er trenden. Hvis du har lest dette hvordan-til-avsnittet før, har du lagt merke til det, for eksempel her. Likevel oppstår spørsmålet ofte hvordan man kan finansiere podcaster og hvilken mening det gir å bli representert med sitt eget tilbud hos Amazon Alexa eller Google Home. Det er en hel serie som hjelper lydbånd til flere applikasjoner. Og ofte er ikke disse mulighetene for vanskelige.

Du kan også være interessert i dette: Slik gjør du: Smartspeaker and Hearables

Tilpass strømmer

Suksessen til plattformer som Spotify har flere årsaker. En av dem: Appene vet nøyaktig hva lytterne deres hører. Det kulturpessimister angrer på, viser seg å være svært vellykket fra et kommersielt synspunkt. Dette gjelder også det talte ordet. Med andre ord, det ville være sant hvis personaliseringen av språket fortsatt ikke var så avansert.

utstilling

Akkurat som det er lite fornuftig å tilby sanger av Helene Fischer til en heavy metal-fan, er det ikke veldig lovende å foreslå noen, for eksempel podkaster om temaer som ikke interesserer ham i det hele tatt. Bortsett fra det er de fleste lydene ikke veldig fleksible. Du kan spille det eller la det være.

Et mulig banebrytende tilbud kommer bare fra en av storhetene på markedet: En slags Google Nyheter for lyd. Akkurat som det tekstbaserte tilbudet allerede fungerer, jobber Google for tiden med smarte smarttelefonløsninger. Med alt som kan være nyheter for en høyttaler: interaktiv og personlig.

Slik skal det se ut:

Husk kritikken fra brukerne

Så når du tenker på lyd, bør du huske på hva brukere kritiserer oftest: «tekstblokkene» er for lange. Og: Det er ikke nok oppdateringer. Du kan ikke hoppe over mindre interessante emner. Og omvendt: Ting man ikke vil vite mer om, kan man ikke finne.

Kort sagt, de fleste tilbyr de gode gamle radioformatene. Du kan allerede gjøre det, men da kunne du høre den samme radioen. Og Smartspeakers burde være mye mer enn radio.

I figurativ forstand gjelder dette ikke bare klassiske journalistiske tilbud. Det er ikke en veldig smart løsning å bare tilby lydfiler å lytte til. Ikke i en tid der personalisering og kunstig intelligens er en del av hverdagen til brukerne.

Forresten, dette er teknisk enklere enn du tror: store leverandører som StreamABC eller RMS har temaet personalisering fast i sin portefølje. Forresten, RMS Digital Director Frank Bachér var allerede gjest i vår «Digitalen Viertelstunde».

Gjennom disse lytterinnsikten blir radio- og lydprodusenter bedre kjent med sitt publikum. Som et resultat kan de bedre estimere med hvilke reklamepartnere et samarbeid ville være vellykket. På den annen side hjelper dataene markedsførere med å skreddersy innholdet og finne passende strømmer for deres meldinger.

Du kan også være interessert i dette: Slik gjør du: Lyd i teksten

Adresserbar lyd

Som med andre online kanaler, kan nå også annonsering spilles av på en målrettet måte for lyd. Jo flere data som er tilgjengelige, for eksempel for sosiodemografi eller interesser, jo mer effektive kampanjer kan spilles ut.

Avhengig av region eller spesifikke adressater kan dermed reklamepunkter utveksles fullstendig. Fordi informasjonskapsler ikke kan settes på lyd – med mindre innholdet er konsumert på en nettleserbasert måte – kommer såkalte lytte-IDer i spill. Disse gjør det mulig å identifisere brukere på alle enheter og adressere dem på datadrevet basis.

Enklere og bedre søk

Stemmesøket etter filmprogrammer eller bursdager for kjendiser fungerer bra. Årsak: Dataene er både begrensede i omfang og godt strukturerte.

Nyhetssøket er et mye større problem. Plattformene vil at utgivere skal lage lesbare innholdsutdrag som svarer på aktuelle spørsmål. Det er derfor å forvente at plattformer vil føre til at utgivere bruker en ny metadataspesifikasjon kalt «snakkbart skjema».

Dette burde føre til et mye bedre stemmesøk i 2019, hvor det vil være mulig å svare på spørsmål som «Hva er Brexit?» og «Hva er siste nytt fra Brexit?» å motta.

Du kan også være interessert i dette: Slik gjør du: SEO for stemmekontroll

Innhold på tvers av enheter

Kombinere taleinngang med smarttelefonutgang – og omvendt: Det er OK nå og burde intensiveres. Eksempel: be om kinoprogrammet med Smartspeaker og fullfør deretter bestillingen ved å sende en melding til mobiltelefonen. På samme måte kan du kanskje lagre artikler og deretter be taleren lese dem.

Teknisk er dette mindre komplisert enn det høres ut. Derfor blir det ofte ikke gjort fordi mange ikke kjenner disse mulighetene og derfor ikke konseptualiserer dem i det hele tatt.

Tips: Ikke tenk alene på lydformater når det gjelder lyd. Det er ingen de facto barriere mellom lyd, video, tekst, data og de forskjellige sluttapparatene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *