Hvorfor innholdsmarkedsføring, digitale nomader og New Work fungerer så bra sammen

Nylig møtte jeg en ung kvinne og en ung mann fra Tyskland på medarbeiderområdet Hubud på Bali. Når Smalltalk på kaffetrakteren, spør man selvfølgelig hva som gjør den andre digitale nomaden til det. Svaret fra de to: Content Marketing.

Selv mumlet jeg noe i det gråhvite skjegget mitt og lyttet rolig, da de to ungdommene prøvde å slå hverandre med jobbene sine – og jeg tenkte igjen hvor mye dette ordet «content marketing» har blitt etablert.

Innholdsmarkedsføring er bare en del av det

Innholdsmarkedsføring, ser det ut til for meg, har tatt verden av media-frilansere med storm, er et ofte hørt ord i de arbeidsplasser i denne verdenen, enten det er i Berlin, München, Mallorca eller Bali. Innholdsmarkedsføring høres mye hyggeligere ut enn «Jeg skriver for en firmablogg» eller «Jeg filmer YouTube-videoer for virksomheten».

Interessant: innholdsmarkedsføring uten strategi er ikke innholdsmarkedsføring

utstilling

Men det alene er ikke grunnen til at så mange digitale nomader driver med markedsføring av innhold. Jeg tror faktisk det er fire grunner til at innholdsmarkedsføring, nytt arbeid og digital nomadisme er et perfekt team:

1. Den enorme etterspørselen etter (billig) innhold

Et sted må innholdsmarkedsføringinnholdet lages. Og siden robotjournalistikken ikke er så langt, kjøper du tekstene til freelancenden digitale nomader eller frilansere hjemme.

Levekostnader på rundt 15 euro per dag på Bali er ikke en gang utnyttelse, i München, men ofte allerede. For øvrig blir innholdstykkene veldig dyre når de går gjennom den beryktede stemmesyklusen til et selskap.

2. Den store etterspørselen etter strategi og råd

Innholdsmarkedsføring pleide å være bedriftsutgivelse – og en gang snakket av journalister, like enkelt som godt betalt. Tidene er over. Content Marketing har lite å gjøre med original bedriftsutgivelse. Det er digitalt og svært sammensatt. Men fortsatt godt betalt hvis du ikke er helt i bunnen av næringskjeden (se punkt 1).

I tillegg til de rene innholdsskaperne, er strategi og råd spesielt etterspurt. Tross alt handler det om å forstå hva innholdsmarkedsføring kan gjøre for ens egne markedsføringsmål – og utvikle passende strategier for å levere målbare resultater. Interessant nok er det ofte frilansere som gir strategisk støtte i innholdsmarkedsføring og gir råd om forskjellige prosjekter.

3. De forskjellige teamene for markedsføring av digitalt innhold

Den nevnte kompleksiteten innen markedsføring av digitalt innhold betyr at du trenger mange spesialister, spesielt for større prosjekter – for strategi, konsept, teknologi, sosiale medier, SEO, prosjektledelse og og …

De nødvendige kompetansene finnes ikke alltid ett sted. Til og med byråer som tilbyr en komplett pakke regelmessig får støtte fra digitale frilansere, som ofte sitter i andre enden av verden.

4. Det endrede tankesettet

Da jeg jobbet flere måneder i Portugal i flere måneder, var det ikke noe problem på grunn av den gode internettforbindelsen. Likevel hadde jeg vanskelig for å kommunisere dette faktum til kundene mine – jeg hadde rett og slett ikke tilliten til at de var klare. Dette har endret seg dramatisk i mellomtiden.

Leveveien og arbeidet til «digital nomad» eller «ekstern arbeider» har blitt etablert i hodet, har til og med blitt moteriktig og helt selvinnlysende. Neppe et teammøte der to eller tre kolleger ikke er koblet via Skype, Zoom eller Goto Meeting fra andre tidssoner.

Også interessant: De 7 Content Marketing Trender 2019

Alt i alt er innholdsmarkedsføring med sine digitale verktøy og det ofte friske og unge bildet helt riktig for New Work. Gamle strukturer brytes sjelden opp i klassiske 9 til 5 kontorjobber. Eller?

Om Karsten Lohmeyer: Alle som har med digital innholdsmarkedsføring og digital transformasjon å gjøre, kan knapt ignorere Karsten Lohmeyer. 46-åringen jobbet som journalist i mange år, grunnla den kjente mediebloggen LousyPennies.de og bygde blant annet opp et datterselskap for innholdsmarkedsføring av Deutsche Telekom. I dag utvikler og implementerer han som konsulent for selskaper og byråer komplekse strategier for innholdsmarkedsføring, gjennomfører workshops og treninger og tar for seg sin favoritthobby, veksthacking. Han bor og jobber i München og Bali.

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *