Hva selskaper kan gjøre for å øke trivselen til sine ansatte

Riktignok er ideen om at den ansattes helse også er i arbeidsgivers interesse, ikke ny. «Spesielt på 1900-tallet har olje-, kull- og stålanlegg investert i helsehjelp for å forhindre sykefravær og for å øke produktiviteten til de ansatte,» sier Ralf Aigner fra Gympass Germany.

Bedriftshelseledelsen ble lansert. Mange tyske fotballklubber er grunnlagt av store kjemiske selskaper av samme grunn: å holde de ansatte i form og produktive.

I dag jobber majoriteten av befolkningen ikke lenger på samlebåndet i en fabrikk, men på pulten på kontoret – tilbringer i gjennomsnitt 7,5 timer om dagen på å sitte. En studie fra Verdens helseorganisasjon konkluderte i 2018 med at denne mangelen på trening har alvorlige helsemessige konsekvenser, fra overvekt til ryggproblemer og hjertesykdom.

utstilling

Treningsprogrammer i henhold til humøret ditt

Det er derfor på tide å ta opp spørsmålet om trivsel på arbeidsplassen, sier Aigner. Som administrerende direktør for treningsnettet Gympass støtter han selskaper i å gi sine ansatte et omfattende sportsprogram. Og en ting som er skreddersydd til de ansattes behov og preferanser. «Ved å signere kontrakter med selskaper, tilbyr de ansatte redusert tilgang til vårt nettverk av sports- og treningssentre, med mer enn 2000 i Europa, inkludert rundt 11 000 i Gympass-nettverket,» sier Aigner.

Så hver ansatt kan velge riktig aktivitet for seg selv eller kombinere flere idretter. På forespørsel kan den ansatte gå til yoga på mandager, til salsakurset på onsdager og til treningsstudioet på fredager. «Gympass er som et Netflix-abonnement på helse,» sier Aigner. Og kan også avbestilles månedlig.

Det er nettopp denne fleksibiliteten som appellerer til mange unge og tar bort et stort hinder. «Mange treningsfasiliteter tilbyr medlemskap med en løpetid på minst ett år,» sier Aigner. På den annen side vet ofte ansatte og unge fagpersoner ikke hvor lenge de vil være på et sted eller i et selskap.

Også interessant: hva som gjør selskaper attraktive for søkere

«Du må tilby dine ansatte en viss livsstil»

Samtidig ser Aigner imidlertid en mulighet for arbeidsgivere: «Det er ikke nok til å garantere dine ansatte en inntekt, du må også tilby dem en viss livsstil, og de vil gå på jobb og jobbe med overbevisning for akkurat dette selskapet.»

Spesielt yngre ansatte verdsetter denne balansen mellom arbeidsliv og er ifølge Aigner ikke redd for å ta konsekvensene hvis dette ikke skjer. Til slutt, hvem som er god i det han gjør, kunne velge i Tyskland i de fleste bransjer, arbeidsplassen kvasi. «Dagens ansatt ønsker å føle at behovene hans teller, og at hans velvære ligger nær arbeidsgivers hjerte.»

Liten gest, stor innvirkning: Fruktkurven på kjøkkenet

Aigner foreslår derfor å holde møter oftere stående stille, å integrere små Bewegungsschallenges i kontorlivet, eller ganske enkelt å gi vanlig frukt på kjøkkenet for å garantere et balansert kosthold. Det samme er tilfelle for kald drikke, ettersom mange ansatte ikke drikker nok i løpet av arbeidstiden.

I tillegg kan høydejusterbare pulter eller ergonomiske kontorstoler forhindre ryggproblemer; Riktig belysning er skånsom mot øynene og vanlige aerosoler hjelper til med å unngå hodepine og konsentrasjonsvansker.

Dette er bare små ting på kontoret, men disse kan ofte utgjøre en stor forskjell for den ansattes trivsel, sier Aigner.

Også interessant: den digitale reklamebransjen og «War for Talents»

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *