Hvis innovasjon ikke lenger er topp prioritert

I mange selskaper er innovasjon et spørsmål for sjefene, drivkraft for endring kommer fra ledelsen og investeringene er hovedsakelig rettet mot å øke effektiviteten. Men for å overleve i global konkurranse, for å virkelig endre måter å jobbe på og bringe nye produkter og tjenester til markedet, må endring komme fra organisasjonen selv.

Forutsetningene for dette er vanligvis der allerede: Intrapreneurs er gründeraktive medarbeidere hvis personlighetsstruktur er mer gründer. Hvorfor ikke starte din egen virksomhet da? Fordi de følelsesmessig er koblet til virksomheten sin og også setter pris på miljøet til et kjent merke, tilgang til ressurser og kunder, og sist, men ikke minst, den tilknyttede sikkerheten, som kommer med et fast ansettelsesforhold.

utstilling

På grunn av deres sterke forståelse av markedet og kunden, forventer intrapreneurs allerede de avgjørende utviklingstrinnene i bransjen. Og ikke bare det; dessuten er de også forberedt på å sette opp nødvendige strukturer og prosesser som endrer måten deres selskap fungerer og fungerer på.

Deres trang til å gjøre det rette for selskapets fremtid er sterkere enn bekymringen for manglende ferdigheter. De tilegner seg ny kunnskap underveis eller inspirerer kolleger til prosjektet sitt. I personlighetsprofilene til intrapreneurs har jeg identifisert to kjennetegn i arbeidet mitt: høye sosiale og kommunikasjonsevner på den ene siden og høy kompetanse på den andre.

Førstnevnte jobber ofte i grensesnittet med kunder, for eksempel innen salg eller markedsføring. De opplever mest imponerende hvordan deres kunders verden forandrer seg og hvilke nye behov som oppstår. Intrapreneurs med profesjonell bakgrunn, derimot, anerkjenner fra sin kompetanse nye teknologiske muligheter eller lever allerede morgendagens livsstil.

Også interessant: den digitale reklamebransjen og «War for Talents»

Intrapreneurs ble avskjediget som bråkmakere

Disse egenskapene til intrapreneurs bør se ut til å være veldig populære i ledelsen med tanke på vår nåværende flyktige, uforutsigbare, sammensatte og tvetydige verden (VUCA).

Dessverre, under forutsetningen om effektivitetsoptimalisering de siste årene, har et annet mønster manifestert seg: intrapreneurs ble stemplet ut som komplisert, og noen ganger til og med mobbet, da de ga ideene sine for ytterligere sliping i prosjekter og merarbeid for kolleger. Selskapet som organisme avviser ganske enkelt forvirrende faktorer og tvinger dem til enhetlighet.

Nå er det på tide å snu denne trenden: hastigheten som endringen skjer øker kontinuerlig, så vel som dynamikken i markeder og publikum – selskaper må handle, og intrapreneurs kan gi det nødvendige momentum for utvikling. Ja, de forårsaker også smerter. Og det er nettopp deres merverdi. De er motoren som kan føre til kontinuerlig innovasjon – faktisk forankret i selskapet.

Nyhetsbrev og Messenger

LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter er alltid oppdatert om alle digitale temaer. Enten profesjonell eller privat. I innboksen din eller via messenger.

Abonner på vårt nyhetsbrev nå
Abonner nå via messenger

Bedrifter har rett og slett ikke råd til å hvile på effektivitetsgevinster i forretningsmodellen og moderate fremskritt i flere tiår med produkter. Dette er i strid med gjennombruddene som forstyrrende oppstarter har i tradisjonelle bransjer, samt markedsdrevet forventninger fra kunder.

Disse i dag krever innovativ videreutvikling av tilbud og migrerer bort hvis selskaper ikke klarer det. Lojalitet til gamle merker med skuffende produkter og tjenester eksisterer ikke lenger.

I stedet for å sperre for intrapreneurs, bør ledelsen feire dem sammen med deres måte å jobbe på. Men dette krever en kulturell endring som må formes bevisst. Organisasjonen må ristes opp ovenfra, prosesser og strukturer nedbrytes og effektivisering optimaliseres i det minste midlertidig.

I dette inngrepet er budskapet til intrapreneurs at for å åpne banen brolagt med uvitenhet og usikkerhet rundt bærekraft, er rommet for nye og radikale løsninger vidt åpent. Dette krever etablering av en tydelig strukturert og rask innovasjonsprosess eller – hvis organisasjonen er for stiv og kaket – å få ekstern hjelp slik at intrapreneurs kan vise seg selv.

Krav til intraprenørskap

Den beskrevne personligheten kan vi ikke lære noen. Hun er der eller ikke. Det ledelsen imidlertid kan gjøre er å støtte disse menneskene; Få dem frem, slik at de kan gi resultater og skape rom langs prosessen, samt komplementere teamkonstellasjonen til å orkestrere en resultatorientert arbeidsmåte. Tre ting er nødvendig for å spesifikt promotere aktiviteter til intrapreneurs:

1. De nødvendige frirommene

Intrapreneurs må utforske nye måter å jobbe utenfor allfarvei og gjøre om antagelser om markedet og brukerne til kunnskap. De skal ikke bli hemmet av lenge etablerte prosesser og strukturer – for eksempel rapporteringsforpliktelser, mellomledelseskrav eller utholdenhet i verktøy som alltid har blitt brukt.

2. Ekte perspektiver

Med tanke på nederlagene som intrapreneurs har opplevd for å få frem ideene sine i fortiden, er det bare logisk at de har nye perspektiver å vise. De må kunne fortsette med de neste trinnene i prosjektene sine uten å bli hindret av selskapet. «Vårt firma er ikke klart ennå» er en av setningene som ikke bør falle i denne sammenhengen.

3. Riktig team

Intrapreneurs er ikke ensomme ryttere. De trenger mennesker for å hjelpe dem med å oppnå visjonen. Det ideelle teamet kombinerer tre funksjoner:

1) Intrapreneurs som produsenter og drivere av et prosjekt

2) Nettverkere med høye sosiale og kommunikasjonsevner

3) Maktpromotører som en beskyttende skjerm og for å sette politisk kurs

Veien til intrapreneurship og en høy grad av modenhet i selskapets evne til å innovere innebærer store endringer. Han skal være gjennomtenkt – med metodikk og åpenhet. Metodikk for nye måter å jobbe og på. Og åpenhet, som et selskap for stadig å lære nye ting om seg selv, å svare på tilbakemeldinger og tilpasse prosessen deretter.

Også interessant: «Ansatte vil tro på noe større»

Om forfatteren:
Lukas Golyszny er en av grunnleggerne og administrerende direktører for Service Innovation Labs. Berlin innovasjonsrådgivning utvikler innovative tjenester med innovative forretningsmodeller og støtter selskaper i transformasjonen av deres organisasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *