TechDaily: Alexa – tre ganger ny for stuen

Alexa: Tre ganger nytt for stuen

Fire TV Cube
Kuben ønsker å glede: Amazon bringer Fire TV Cube til Tyskland for første gang (Foto: Amazon)

I oppstarten av IFA i Berlin, som offisielt åpner i morgen (6. september), har Amazon introdusert over 20 nye produkter fra sin Fire TV-linje – så TV- og TV-tilbehør med Alexa stemmestyring. Fokuset er på tre nye produkter som ikke har vært tilgjengelig før, eller i det minste ennå ikke tilgjengelig i Tyskland. Fire TV Cube for 120 euro er en blanding av Amazons Fire TV-boks for TV-streaming og en ekkohøyttaler. Med sine åtte mikrofoner kan 2-i-1-kuben erstatte to andre enheter. Den andre generasjonen, som kuben nå kommer til Tyskland for første gang, tilbyr ifølge Amazon en dobbelt så rask seksdoblet prosessor. Den tillater 4K med maksimalt 60 bilder per sekund, Dolby Vision-lyd og opptil fire ganger raskere behandling av Alexa-kommandoer enn forgjengeren.

Hans første Fire TV-lydbar (210 euro) har Amazon utviklet av den kinesiske produsenten Anker. Analogt med Ankers «Nebula» telehøyttalere bærer også det nye Amazon-tilbehøret det noe nebuløse navnet Nebula Soundbar – Fire TV Edition. Gaggen: Den amerikansk-kinesiske samproduksjonen leverer ikke bare 2,1-kanals lyd for TVen, men har også bygget Fire TV-videostreaming. TV-mottaket med 4K HDR er derfor direkte i høyttaleren. Praktisk! Den første Amazon-TVen med innebygd Fire TV og Alexa stemmekontroll bærer i det minste et legendarisk navn i Tyskland: Grundig OLED – Fire TV Edition håndfri med Alexa. Det tyrkiske Arcelic Group har lenge stått bak det eks-frankiske tradisjonelle merket. Alexa og en utmerket OLED-skjerm sammen på en enhet koster € 55 til 1300 euro og € 65 til € 2300. Alle nyheter er nå tilgjengelige for forhåndsbestilling, de vil vises i oktober og november.

Fold kjærlighet ruster ikke? Galaxy Fold er tilbake

Det utstedes igjen! Etter den spektakulære falske starten i USA i april, lanserer Samsung nå sin Galaxy Fold sammenleggbare smarttelefon i en revidert versjon. Fold v1.1 vil dukke opp i morgen for tilsvarende 1800 euro i hjemmemarkedet i Sør-Korea og skal være, ifølge Samsung «i de kommende ukene» i USA. Også på IFA fra i morgen i Berlin forventes kritiske besøkende å ta en første titt på den renoverte Fold.

Hva som endret Samsung for å unngå nok et fiasko, som om våren, som i tester det skjedde alvorlige skader på foldeskjermen, er foreløpig ikke klart. Men det skjedde tilsynelatende endringer i beskyttelsesfilmen og hengslet på de to skjermhelgene. Forholdsreglene i Sør-Korea er enorme: En forsikring kalt Fold Advantage + dekker 70 prosent av mulige reparasjonskostnader på skjermen. Og en hjelpetelefon er tilgjengelig døgnet rundt for spørsmål om den sammenleggbare telefonen. Teknisk overraskelse å starte på nytt: I motsetning til den første generasjonen, tilbyr Fold minst i noen land 5G-støtte. Android 9 er fremdeles installert, ikke Android 10, som faktisk er optimalisert for slike enheter.

Nintendo oppfyller fan-drømmer: SNES-spill på bryteren

Snes bytter
Bryteren får til og med sin egen SNES-kontroller (Foto: Nintendo)

For nesten nøyaktig ett år siden lanserte Nintendo sin online tjeneste for Switch-konsollen. Han tilbyr ikke bare spill via Internett for € 19,99 per år, men også et stadig voksende klassisk bibliotek med titler fra Nintendos NES-konsoll. Siden den gang ønsker fansen også spillene til den mye kraftigere og attraktive etterfølgeren Super Nintendo (SNES) fra 1990 på bryteren. Fordi maskinvaren deres er mer enn god nok til det. Og nå oppfyller japanerne denne drømmen.

For første gang noensinne vil SNES-spill også lande i det klassiske biblioteket til Switch Online. Legendariske Nintendo-hits som Super Mario Kart, Super Mario World, Super Metroid, F-Zero, Pilot Wings og Star Fox vil være der for starten. En spesiell godbit er det 3D morsomme racingspillet Stunt Race FX, som i 1994 trengte en ekstra brikke i modulen for i det hele tatt å kjøre på SNES. Det vises nå for første gang på en annen konsoll enn Super Nintendo. SNES-biblioteket forventes å vokse de kommende månedene. Og som tilbehør tilbyr Nintendo høyt Kanten for 30 dollar en nylig lansert SNES-kontroller, som kan koble seg via USB-C med bryteren.

Liten entusiasme for den nye budsjett-iPhone

I Telefon Se 2
Så, stønn, det vil aldri mer. I dette skjemaet kommer ikke iPhone SE tilbake (Foto: Apple)

Etter at iPhone er foran iPhonen. Neste tirsdag introduserer Apple de tre variantene av iPhone 11. Men de neste ryktene – se Apple-ticker fra LEAD – er nok til år 2020. Neste vår får Apple angivelig frem en ny utgave av den vanskelig savnede iPhone SE mange SE. SE 2016 var den (så langt) siste iPhone med en hendig 4-tommers skjerm. Dette er perfekt for små og kvinnelige hender perfekt format, mange kunder vil ha tilbake.

Men Apple oppfyller tilsynelatende ikke dette ønsket. Fordi SE 2 skal komme ifølge det japanske forretningsdokumentet Nikkei med mye større 4,7-tommers skjerm og eksternt stort sett lik iPhone 8 fra 2017. Dermed kunne SE 2 fungere – som den siste iPhone med hjemmeknapp og med prosessoren til den nåværende XS – som en innfartsmodell under iPhone 11 i fremtiden. Mange eksperter og Apple-fans er ikke overbevist om den utvidede SE-utstedelsen. «Dette er ikke SE 2 som mange av oss ønsker å se,» sier 9to5Mac, og legger til, «dette er ikke en ny iPhone SE, dette er en ny iPhone 8.» Typisk Twitter-kommentar: «Ville jeg bare kjøpt hvis den var på størrelse med den gamle SE?»

Lett telefon 2: Smarttelefonen uten stress fra smarttelefonen

En smarttelefon som skåner brukerne for den vanlige smarttelefon-stressen, med uendelige nyheter, Instagram-bilder, Facebook-liker, reklame og overvåking – dette var ideen bak den første Light Phone i 2015. Den asketiske telefonen skulle gi eierne mer tid til riktig verden, og det fungerte bra for mange kjøpere. Nå har etterfølgeren dukket opp, Light Phone 2. Utviklerne fra New York forblir helt tro mot ideen deres om Spar-smarttelefonene.

Det vil ikke være sosiale medier, e-postmeldinger eller spill på den bittesmå stressfrie smarttelefonen, som nesten utelukkende er beregnet for telefonering og sms. Den elektroniske blekkskjermen viser bare tre elementer: telefon, alarm og innstillinger. I den nye versjonen vil imidlertid programvareoppdateringer i løpet av de neste ukene legge til minst noen få funksjoner som er nyttige, men ikke plage eieren – inkludert musikkavspilling, navigasjon og tilgang til Uber og Lyft. Indiegogo-supporterne, som har finansiert Light Phone 2 med 3,2 millioner euro, blir nå levert. For alle andre er det antistresstelefonen i nettbutikken til produsenten nå for $ 350. Frakt er i oktober, en internasjonal versjon for brukere utenfor USA er tilgjengelig.

Slutten på LEAD: Det beste tipset for Google Image Search

Google Bildesøk
Jo bedre Google-bildesøk – hvordan det fungerer (Foto: Google)

Endelig et profesjonelt tips fra LEAD. De siste dagene har Google skrudd på bildesøket. Siden den gang kan du bare bruke det vanlige søket for å velge flere bilder i «Alle størrelser», «Stor», «Medium» eller «Piktogram». De forrige alternativene som «Større enn 2 MP» eller «Større enn 4 MP» har forsvunnet. Hvem savner disse valgene – det kan hjelpe oss. Fordi «Utvidet bildesøk» fra Google fremdeles tilbyr muligheten til å søke etter alle tenkelige formater.

Forresten: TechDaily er også tilgjengelig som et nyhetsbrev og som en ferdighet («Alexa, open LEAD digital Tech»).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *