Crazy Stuff: Innovative julegaver fra oppstart

Kinderkiez har ditt eget nabolag på teppet

Konklusjon på videregående skole allerede før påmelding: Lekematen til «Kinderkiez» kan utformes individuelt, slik at barn blir kjent med sitt eget nabolag lekent. En online konfigurator genererer gatene rundt ønsket adresse basert på ekte geodata. Foreldre og andre Sim City-fans legger til sine egne detaljer på kartet. Hvert hus, hvert trafikklys og hver parkbenk kan flyttes og endres. I tillegg er kjærlige detaljer som låser, drager og piratskip tilgjengelig i byggesettet online med over 300 elementer. Den detaljerte gjenoppbyggingen av nabolaget inkludert hjem til venner og familie gir moro for de voksne. Grunnlegger Felix Stock jobber også som kreativ regissør og engasjerte barnebokillustratøren Laura Bednarski til den barnevennlige gatebildet. «Jeg tar forslag og forslag til nye objekter når som helst, for å gi barna den mest personlige spillopplevelsen,» sier Felix Stock.

Faren til to barn innså ideen i hans andre foreldrepermisjon. Han har sine vaskbare barnetepper for 99 til 149 euro (avhengig av størrelse) produsert i Tyskland. Den kjønnsnøytrale designen er ment å appellere til alle kjønn, og filetteppet med lav bunke er laget for barn over to år. Som en inspirasjon er noen av de allerede designet teppene på Instagram-kanalen, inkludert UFO på en fotballbane i Berlin.

utstilling

FEMNA støtter naturlig nok den kvinnelige syklusen

Gjør helbredende urter sexy og ødelegg tabuer rundt kvinnekroppen – dette er målene til de to gründerne Maxie Matthiessen og Emily Casey. Hennes Berlin-oppstart «Femna Health» selger urtete, kremer og oljer til alle syklusfaser i nettbutikken. Fra fruktbarhet til overgangsalder er urteblandingene valgt av et team av eksperter designet for å lindre vanlige symptomer som menstruasjonssmerter.

Femna helse
(Skjermbilde Femna / YouTube)

Med en online test finner kundene ut hva som hjelper mot problemene deres. Spa-produktene passer visuelt inn i enhver hipster-husholdning og ser ikke ut som farmors medisinskap. «Urte- og naturprodukter er veldig på moten, men de har egentlig ikke kommet i den digitale verdenen,» sier Maxie Matthiessen, som grunnla oppstarten mens hun var gravid med tvillinger. Den flere prisvinnende grunnleggeren kjenner veien rundt med helseprodukter for kvinner. Hun har allerede startet oppstarten «Ruby Cup», som distribuerer silikon menstruasjonsbeger og er forpliktet til Afrika. Denne sosiale forpliktelsen viderefører henne også hos Femna: for hvert produkt som selges på graviditetslinjen, gir selskapet ti prosent til den kenyanske jordmødreforeningen for å gi jordmødre nødvendige forsyninger.

Det er også mer spennende nysgjerrigheter i den nåværende LEAD-trykkutgaven

Atmotube gjør det enkelt å puste i storbyen

Tykk luft kan ikke alltid oppfattes av menneskelige sanser. Derfor utviklet den kaliforniske oppstarten «NotAnotherOne» en bærbar sensor som måler luftkvalitet. Festet til ryggsekken med en karabin, sender den palmsstore titansylinderen «Atmotube» målte data til den tilsvarende smarttelefon-appen i sanntid. En alarm i appen og et LED-lys på enheten indikerer hvor dårlig omgivelsesluften er for øyeblikket.

Atmotube

Gründerne Vera Kozyr og Igor Mikhenko reiste mye rundt i verden, og savnet et verktøy for å måle luftforurensning på hvert sted. I kvelende byluder eller nitrogenoksidbelastede byer, skal sensoren beskytte brukeren mot effekten av dårlig luft. Dermed kan noen triggere av hodepine, astma, allergier og luftveissykdommer unngås. Allerede i 2015 ble lommesensoren crowdfunded, nå kommer den nyeste versjonen «Atmotube Plus» for $ 99 på markedet. Med en lengre batterilevetid og en integrert værstasjon, vet hun når det er på tide å lufte.

SENS forsyner matbevisste mennesker med grillprotein

Insekter regnes som fremtidens mat. Mange idrettsutøvere supplerer kostholdet sitt med protein fra små gjennomsøkere. Derfor utviklet oppstarten «SENS Foods» energi og proteinbarer fra grilling. Sammenlignet med kuer eller griser, trenger de mindre mat, vann, plass og tid for å forberede seg på «høsten». Klimagasser spares også. De ferdige barene er tilgjengelige i smaker som ananas og kokosnøtt eller peanøttsmør og kanel.

Hvordan proteinbarene er laget av krekling kan sees i denne videoen:

Barene produseres i Thailand for å holde produksjonskostnadene lave og prisen for snacks på to til tre euro. Medgründer Radek Husek produserer råvaren sin direkte på sine egne krekling «Cricket Lab». Der blir hopperne avlet, avkjølt og dermed satt i en naturlig søvn, og deretter drept av frysing. Siden insekter ikke er så intelligente som griser, er en slik grillbar også egnet for noen etisk motiverte vegetarianere. Uansett om kreklinger føler smerte og har en bevissthet, argumenterer for dyrs rettighetsaktivister. Imidlertid har en ny EU-forskrift nylig anerkjent insekter som mat og markedsundersøkelser har identifisert en trend for spiselige insekter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *