Slik gjør du: Twitter

Angivelig sender de ut daglig lovsang til Donald Trump i Twitter-hovedkvarteret: Hvem vet hva som ville skjedd med den allerede halvdødelige kanalen i dag, ville Trump ikke blitt USAs president? Men i dag vet alle hvem og hva Twitter er. Fordi Trump er kjent for å være den som skal ut der, og den daglige lesningen av tweetsene hans for journalister og andre interesserte i politikk er viktigere og produktivere enn noen pressekonferanse i Det hvite hus.

Hvis du har vært på Twitter en stund, vet du det uansett – hvis du tenker på å komme i gang igjen, bør du vite at Twitter ikke bare er Trump, selvfølgelig. Og i motsetning til hva du leser, er Twitter også noen ganger ganske morsomt, morsomt og inspirerende sted. At det noen ganger kan komme til virksomheten her, mer om det senere.

Senest siden Trump innser den kommuniserende personen at det ikke er en dårlig idé å dukke opp på Twitter også.

Det var ikke alltid tilfelle. I lang tid har Twitter blitt latterliggjort som mekka for krigsførende samtidige, selvglade journalister og formidlere som tror de må kvitte seg med alt for ingenting. Selv om dette ikke er helt feil som en grunnleggende vurdering, men bare en del av sannheten. Men siden Facebook ikke lenger regnes som den eneste kongeveien innen kommunikasjon på sosiale medier, har Twitter igjen fått betydelig betydning. Men fordi vi er på Facebook akkurat nå:

utstilling

Hva er egentlig annerledes med Twitter?

Om alt. Med Copy & Paste kommer du ikke veldig langt. Ikke engang med katteinnhold som fremdeles fungerer bra på Facebook. Den gjennomsnittlige brukeren har selvfølgelig også noen få minimale menneskelige egenskaper, noen ganger liker han til og med kattebilder. Men grunnen til at noen bruker Twitter er vanligvis annerledes enn Facebooks. Twitter er raskt, sanntidsdrevet, kort og konsist. Et ideelt sted for mer informative, seriøse temaer. Eller noen ganger for raske, overdrevne, spisse meninger (du trenger ikke gjøre det på samme måte som Trump).

Twitter er som et slags termometer av det digitale samfunnet, humørmeter og trendbarometer i ett. Unntak bekrefter regelen som alltid – men bildene dine fra lunsj fra kantinen eller kalendervisdommen er du bedre på Instagram og Facebook, ingen vil se her.

I tillegg er Twitter mye mer ustabil enn de andre nettverkene. Mer som en nyhetstikker. Ingen algoritmer, ingen lange oppholdstider. De aller fleste tweets er ex og hopp. Du skal ikke la det irritere deg.

Hvordan blir jeg fremdeles lagt merke til på Twitter?

Twitter er utholdenhetstrening. Du kan allerede skrive et flott følgende, men hvis du ikke bare er Donald Trump, så går du først gjennom problemene i flyet. Spesielt siden konkurransen er stor: I en gjennomsnittlig Twitter-tidslinje løper det så mange meldinger gjennom hvert minutt at du må tilby litt å bli lest. Men det er også noen få twitter-spesifikke triks som man kan øke oppfatningen med.

Bruk hashtags

Vet du allerede om Instagram, men her er enda viktigere: hashtaggen (#) er en viktig funksjon på Twitter. Og muligens den største oppfinnelsen som Twitter har gjort for nettet. Med «hasj» Twitter-brukere merker innleggene sine slik at tweets kan bli bedre senere. Hashtaggen betyr også at brukere kan delta i debatten om et spesifikt tema.

I mellomtiden er hashtags allerede satt på Twitter. I utgangspunktet bør du alltid undersøke før en tweet, hvis det ikke allerede er en eller flere hashtags om emnet. Å bruke riktig hashtag sikrer at du finner interesserte brukere i emnet, og at din egen tweet ikke går ned.

Hvis du ønsker å plassere et emne selv, er det generelt lurt å finne opp din egen hashtag og legge den i bidrag.

Jo mer intuitiv og enklere en hashtag, desto bedre

Motsatt kan en hashtag også brukes til å undersøke veldig godt hva brukere synes om et bestemt emne i nettverket. For et målrettet søk er det imidlertid lurt å spesifisere hashtaggen eller emnet. Jo mer generell hashtaggen er, jo mindre nyttige blir resultatene.

Ikke bli motløs: hashtag-tingen krever enten litt tålmodighet i søket eller en tilsvarende Twitter-rutine (noen ganger begge deler). Det er ingen regler for hashtags. Og noen ganger er det flere koder i omløp i begynnelsen av et emne. Det meste av tiden kommer imidlertid den mest populære frem relativt raskt.

Bruk @

Den såkalte «edderkopp-apen» har en helt spesiell betydning på Twitter. Ikke bare er det en fast del av hvert alias, det brukes også til å merke twitterere i innlegg. Som et resultat kan hver taggede Twitterer se at de snakker om ham – og at det kan være behov for respons.

Det anbefales derfor å bruke edderkoppapene med vilje, hvis du vil henvende deg til noen. For å finne ut om en bestemt person eller organisasjon i det hele tatt er på Twitter, er en enkel spørring i søkefunksjonen tilstrekkelig.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter stolpen, sekretæren Alexa. Den digitale verden er for lengst blitt en med den virkelige verden. Men alle vil ikke tro virkeligheten. Hvor selvsikker beveger du deg i nettverkslivet?

Gjør testen her

Liker hjelp …

Den Facebook-kjente Like er symbolisert på Twitter av et hjerte. Tapte innlegg lagres automatisk på brukerens konto og kan hentes dit når som helst. Dermed kan Like også brukes til å lage et arkiv med favorittbidrag. Bortsett fra det, logisk: med et like-hjerte signalisert på en eller annen måte også godkjenning, selv om det er Twitterere som skriver i sin bio eksplisitt, tilsvarer ikke en Like godkjenning. Litt Rumschnöseln hører til DNA Twitters.

… gjenvettes også

En spesiell funksjon ved Twitter er retweeten. En eksisterende tweet dupliseres praktisk talt og sendes til din egen tidslinje. Retweets har potensial for viral spredning fordi retweetprinsippet fungerer som en snøballeffekt.

Når det gjelder retweets, er det uten betydning om du personlig følger den faktiske avsenderen av tweeten. Den andre veien: Uten retweets er ingen tweet virale. Videre observasjon: Enten tweeten din er viral eller ikke, kjenner du vanligvis veldig raskt. Hvis du har fem retweets etter en time, bør du anta at du ikke har fått en stor hit. Gjør ikke noe, du har hver dag flere nye forsøk.

Forresten, en spesiell del av Twitter-kulturen er at du også kan ringe etter retweets (populær forkortelse: Pls. RT). Dette fungerer imidlertid bare hvis du har en forståelig bekymring.

Hvorfor og hvorfor en Tweet på et tidspunkt er spesielt populær, blir ofte spurt og spurt. Men det er ingen virkelig forståelige regler (i det minste vet jeg ikke, om tips fra det tilbøyelige lesertallet, jeg er alltid glad).

Legg ved bilder og videoer

Det er fortsatt slike monologer som «kortmeldingstjeneste» når journalister skriver på Twitter. Bortsett fra omfanget av disse vilkårene, er dette heller ikke lenger relevant med tanke på innhold. Fordi Twitter også har blitt en multimediekanal, har bilder og videoer blitt en del av hverdagen der.

Og overraskende nok har det i forskjellige undersøkelser vist seg at du potensielt kan øke rekkevidden når det kommer til noe multimedia. Twitter kan være mindre avhengig av bilder og lydbånd enn andre steder. Men hvis du har godt materiale: fortsett med det, tiden til den minimalistiske teksttjenesten er over.

Lag lister

Twitter er i seg selv en usortert nyhetsstrøm, ufiltrert og tilgjengelig 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Dette gjør noen ganger Twitter til et forvirrende sted, spesielt hvis du vil bli informert raskt og tydelig om et spesifikt emne.

For slike tilfeller, foruten bruk av hashtags, er det også mulig å lage manuelt kuraterte lister. Hver bruker kan lage et hvilket som helst antall lister for et hvilket som helst antall emner.

Lyden lager musikken

Twitter er ikke en internat for jenter. Siden det allerede er litt til poenget. Fordi Twitter er et nær-sanntidsmedium og fordi du har begrenset plass selv i mellomtiden 280 tegn, er ikke lyden alltid som i en salong. Men heller som i en salong. Du kan angre på det, men du kan også hjelpe hvis du vil diskutere siviliserte med hverandre.

Og svelg noen ganger et spontant sinne før du ropte ut et svar du alltid ønsket å bli kvitt. I utgangspunktet, NetzDG frem og tilbake, Twitter er en butikk der ganske mye må skje, inntil de blir grepet inn eller slettet.

Call To Action 1200X1200 Lead september

Fokuser på deg!

LEAD-utgaven 3/2018 tar deg med inn i fotografiens verden. Hvilken rolle de og deres digitale gjenbruk spiller i dag og hvilke muligheter det er, vil du lære i 3 spennende historier i magasinet. Men emner som e-sport, kunstig intelligens og markedsføringsteknologier er også en del av den nåværende saken.

Bestill nå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *